Wednesday, March 31, 2010

Klassieke Lente Weer Vandaag en Goed Nieuws.












Henri Rousseau.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Henri_Rousseau

Was klassieke lente weer vandaag voor de laatste dag van maart, het is koud en zeer winderig met zwarte wolken en af en toe mooie flits van zonneschijn.

De wind is zeer woest en koud, er is regen geweest, sneeuw en hagel en dan regen opnieuw met flitsen van zonneschijn soms voor minuten.

Ik hoop dat het betere weer volgende week zal gebeuren omdat ik denk dat dit onzekere weer tot het weekend hier is.

Had een vrij drukke dag vandaag, had Annalies, mijn adviseur van ARCA hier vanmiddag, zij bracht iemand, Jon van Revacore, het bedrijf die de douche stoel leveren.

Hij moest zien of zij mijn douche stoel kunnen aanpassen, aangezien het voor mij te groot is en ik hang na rechts.

Blijkbaar kunnen zij mij extra steun geven, nu krijg ik een afspraak met zijn collega Harry, hun steun specialist in drie weken tijd, en dat is goed nieuws.

Dat was dus een succesvolle afspraak vandaag.

Zodra Annalies en Jon weggingen haalde Richie mij uit bed en na de badkamer en onder de douche.

Was erin geslaagd om en aantal van mijn been oefeningen op de Motomed voor Richie mij terug in bed deed klaar voor he zoek van Ton en Dr. Smit's om 17 uur.

Zij kwamen later aan dan wij om 1 7.25 p.m wij dachten net dat zij niet vandaag zouden komen, en zij waren voor de deur.

Blij dat zij vandaag kwamen, aangezien de arts ons kon vertellen dat de wond goed heild, de Dr. Smit zegd dat hij denkt dat het in 2 weken tijd dicht is.

Spoedig nadat het dicht is, zou ik opnieuw moeten kunnen zitten, dit is een briljant perspectief, wij zijn beide zeer gelukkig.

Zo tegen de tijd dat het weer aardig wordt zou ik mobiel kunnen zijn en opnieuw moeten kunnen genieten van de buiten wereld.

Ik ben zeer gelukkig met dit vooruitzicht.


Tuesday, March 30, 2010

Wij zullen het zien.











Pablo Picasso.


Richie heeft een video gemaakt van mijn ochtend arm oefeningen, het ziet er misschien niet indrukwekkend uit, maar deze oefeningen hebben mij weer arm spieren gegeven.

Vlak alvorens ik begon de arm oefeningen te doen, had ik plotseling opgemerkt dat mijn armen dun waren geworden, en ik had in feite bijna geen spieren.

Ik begon elke ochtend 30 minuten arm oefeningen te doen, ik doe 12 oefeningen en herhaal elke oefening 12 keer, en het verschil is merkbaar.

Het is verbazend hoe efficiënt de uitoefening zijn, wat uitstekend is, aangezien een kleine dagelijkse input me zulk een goede terugkeer geeft.

Vandaag haalde mij Richie uit bed en in de douche in een vlotte en snelle handelingen die goed ging.

Eens in de douche ruimte knipte hij mijn haar, iets waar ik tegen op kijk, wanneer het gebeurd is het fijn.

Spike en Marleen doen altijd hun best om ons te verleiden met hoe leuk zij spelen, zij zijn op hun leukst en het meest speels speciale op het moment dat Richie met mij bezig is, zelfs in zijn bench zal Spike zijn best doen onze aandacht te krijgen.

Welke hij van ons allemaal krijgt, hij is in goede vorm en nog beter sinds zijn afspraak met de orthopedische dierenarts gisteren.

Fijn om van Richie te horen hoe tevreden de dierenarts was met de vooruitgang van Spike, hij is ongeveer 5 dagen voor waar de dierenarts dacht hij zou zijn.

Richie werd het advies gegeven om zo langzaam mogelijk met hem te lopen zodat hij heel langzaam begint te lopen op zijn zere been.

Spike heeft zijn eigen routine bedacht, hij hangt terug en dan haalt hij Richie in met spoed op zijn 3 poten.

Wat moet jij met een hond zoals behalve hem bewonderen en lief zijn voor hem en genieten van zijn verbazende geest, hij is echt een fijne hond.

Nog is geen zonneschijn vandaag, het is bewolkt, saai en koud met uitbarstingen van miezerige regen en geen teken dat het weer aardiger word vóór het eind van de middag..

Wie weet is het prettig weer morgen, wij zullen het zien.





Modern Lovers: Pablo Picasso.



Monday, March 29, 2010

Nieuwe Dag Betekend Nieuwe Kansen.












Karel Appel.

Nicolena Nina heeft mij net een commentaar in Face Book gestuurd of ik ooit over een paddestoel namens Lion’s Mane gehoord had en de mogelijkheid dat dit onze myelin kan repareren.

Ik had er nooit van gehoord dus heb ik op Internet gekeken en vond deze link;
.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hericium_erinaceus

Het onderzoek is interessant en schijnt op te wijzen dat de zenuwcellen kunnen worden bevorderd en het bevordert ook myelination

`'erinaceusonderzoek van Hericium
In traditionele Chinese geneeskunde is deze paddestoel lang beschouwd als een geneeskrachtige paddestoel en een studie over ratten in 2005 toonde aan dat sommige samenstellingen in de paddestoel, zoals threitol, D-Arabinitol, en palmitic zuur anti-oxyderende gevolgen kunnen hebben, de niveaus van het bloedlipide kunnen regelen en de niveaus van de bloedglucose kunnen verminderen. [1]
Ying (1987) rapporteert dat de pillen van deze paddestoel in de behandeling van maag en esophageal carcinoom worden gebruikt.
De wetenschappers hebben deze paddestoel voor mogelijke anti-dementia samenstellingen onderzocht. Het primaire onderzoek heeft het volgende aangetoond.
• Bevorderde dierlijke zenuwcellen. [2]
• Dubbelblind, parallel-groep, placebo-gecontroleerde proef toonde betere cognitieve capaciteit. [3]
• De bevorderde factor van de zenuwgroei in een experiment in vitro met menselijke astrocytomacellen. [4]
• Bevorderde myelination in een experiment in vitro. `'

Zeer interessant, de vraag is namelijk hoeveel je zou moeten eten dagelijks.

Ben benieuwd of een kop champignonsoep per dag aan remyelinatie van onze zenuwen zou helpen.

Het klinkt bijna te eenvoudig, als iets zo eenvoudig iets zou kunnen helpen om de bescherming van mijn zenuwen te herstellen.

Denk dat ik eerst meer over deze paddestoelen wil weten, Richie zou kunnen vragen wanneer hij weer naar de Chinese winkel gaat.

Vandaag is een weer een bewolkte dag met donkere wolken en geen moment van zonneschijn.

Hoop dat de regen wolken weg waaien en wij weer aardige heldere dagen krijgenvoor de rest van de week.

Spike is mee genomen na zijn afspraak bij de orthopedische dierenarts om zijn hechtingen uit te laten hale.

De dierenarts was zeer tevreden met zijn vooruitgang.

De wond is uiterst goed aan het hielen; de volgende afspraak is op 28 April.

Na de afspraak gaat Richie en Spike en Marleen, die ook mee was na het Vondelpark om even te genieten, en op het manier te vieren.

Heb Richie gevraagd een video van mijn ochtend arm oefeningen te maken, het lijkt niet veel, maar heeft mij weer arm spieren gegeven.

Het is een goede dag ondanks dat het weer geen aardig lente weer is.

Wie weet morgen is een andere dag; en een nieuwe dag betekent nieuwe kansen.

Sunday, March 28, 2010

Greeves 250 cc Sport Motor.







Richie en ik bleven zeer laat op vorge nacht en hadden veel plezier beelden van Greeves Motor fietsen bekeken.

Het was erg leuk om de beelden van enkele modellen te zien, die de Greeves Motorcycle Company maakte.

Ik had een 250 cc Greeves Sport, het was een goede motor, ik was ongelooflijk gelukkig en had enorme geluk om mijn van een motor enthousiast te krijgen.

Hij verkocht het aan me voor de grote som van 20 ponden in 1973, hij was uiterest blij dat ik het wilde kopen.

In 1973 motoren die populair waren was de Japanse motoren, die waren gestroomlijnd of de mensen hadden gevestigde Britse motorenen zoals Triumph Bonneville of BSA of Norton.

Toen ik enkel de Greeves eerst had herinner ik eraan dat de eerste twee keren dat ik het rijde, dat ik niet durfde de versnelling te veranderen., en bleef in de eerste versnelling.

Het was een fijne dag toen ik het wel durfde d oen en ben v oor het erst van 1 na 2 en terug na een en stopte.

Gelukkig vond ik een motorfiets rij cursus waar ik en grote groep aardige mensen die ook motors wilden leren rijden.

Zij toonden ons ook hoe je motor kon onderhouden, er was een loods waar wij mee konden kijken hoe een m ot or uit elkar werd gehaald en terug gezet.

Het was een uitstekende cursus, waar ik nieuwe vrienden ontmoette en maakte, de mensen die op de cursus helpen waren lid van een club, van de Triumph Motor eigenaren.

Zij waren aardige mensen en ik heb goede pret en schitterende tijden met de Club gehad.

Het beste herinneringen is onzer vakantie op het Isle of Man voor de TT Races, en naar de lokale speedway baan en de lokale motor scrambles.

Fijne herinneringen nu.






1960's classic scramble / motocross event.
Murray Walker commentary.

The riders are Jeff Smith Dave Bickers Lampkin and Rickman were racing on Greeves BSA Triumph 500cc 250cc and 440cc machines.






A video recording the Greeves Motorcycles 50th Annivesary at Battlesbridge, including a road run to the old factory building at Thundersley.
A video recording the Greeves Motorcycles 50th Annivesary at Battlesbridge, including a road run to the old factory building at Thundersley.

Saturday, March 27, 2010

Voorjaars Bloemen.













De bloemen gisteren hebben de slaapkamer vroilijker gemaakt; zij doen vandaag hetzelfde.

Mijn liever schat Richie maakte mijn dag met de mini narcissen.

Zij zijn een bloem die mij zeer dierbaar zijn, ik houd van narcissen in maart; zij zijn voor mij het begin van de lente.

Hij heeft de lente bloemen en de lavendel bij een lichte raam in de woonkamer zodat zij konden de ochtendzon vangen.

Dat was succesvol, alhoewel er niet zoveel zon was toen Richie de gordijnen vanochtend opende.

Er was een glimmer die de eerste tekens van de gele narcissen in de trog die beginnen langzaam te bloeien.

Denk dat de gele narcissen woensdag volgende week gaan bloeien wat heel leuk zou zijn voor Paas.

Dat herinnert me aan Pasen twee jaar geleden, toen ik een Paasei wilde, maar zei tegen Richie `ach je hoeft geen Paasei te kopen, veel te duur, een chocolade reep is beter'.

Wat niet ik realiseerde was dat ik dit vaker zei tegen Richie, en hij kwam snel tot de conclusie dat ik een Paasei wilde.

Als ik het een keer had gezegd had Richie mij geloofd, maar nadat hij mij dit hoorde zeggen meer dan 5 keer, dacht hij dat ik heel graag een paas ei wilde hebben.

Hij heeft mij een super mooi Green en Black’s paas ei gekocht, dat zeer mooi was en nog beter smaakte.

Voor mij is het feit dat de chocolade van eerlijke handel belangrijk is, en dat er arbeiders werken die goed betaald worden en niet slaven.

Alvorens ik een beet uit een chocolade reep neem, wil ik liefst weten dat de cacao gekweekt word op een eerlijke manier.

Als het geen Eerlijke Handel chocolade is, werken daar misschien één aantal van de meer dan 15.000 kindslaven die voor de cacao landbouw bedrijven in West-Afrika werken.

De chocolade smaakt niet meer goed wanneer ik dat weet, zeker niet voor mij, en ik zal het niet kopen.

Gelukkig voor me is er een natuur winkel 5 minuten vanaf onze flat, waar Richie reepen Green en Black’s chocolade koopt, en ik kan dagelijks en paar stukjes genieten.

Verheug mij op het voetbal later op de TV, het word erg spannend nu het einde van de voetbalseizoen er dichter bij komt.

Hoop dat mijn team, Arsenaal het zeer goed doet, maar ik zal moet afwachten.

Ondertussen geniet ik van vandaag.

Friday, March 26, 2010

Meer Zon Binnen Vandaag Dan Buiten.













Er geen mooie zonneschijn zoals de afgelopen dagen, tussen 10 en 11 was er een glimp van zonneschijn van achter de wolken maar wat droevig was, geen directe zon vandaag, het bleef grijs en nu regent het.

Maar ik let er niet teveel op, aangezien er opnieuw een glimmer van zon was toen ik zeer ontspannen uit de douche te voorschijn kwam.

Richie haalde de Motomed van de andere kamer en zodra ik begon de oefeningen doen, had hij een grote verrassing voor me.

Gisteren ging hij naar het tuin centrum en kocht voorjaar planten, en plante twee troggen van de lente bloemen hier in de slaap kamer.

Nu heb ik gele narcissen, primula's, pansies, lavendel en buiten op de vensterbank achter Spike’s bed zijn er pansies en primula's.

Hij heeft mij ook een mooie gele orchidee gekocht, de kleine gele bloemen lijken op kleine gele vlinders, en het is erg mooi.

De bloemen zijn werkelijk schitterend en de lavendel ruikt heerlijk en de drie rozen die Cecile mij voor mijn verjaardag gaf zijn nog mooie naast de andere planten..

En de hibiscus dat Willes, onze prachtige buur mij voor mijn verjaardag gaf is nog beter met de andere planten.

Maakt zo veel aardiger de slaapkamer kijken, vindt werkelijk als de lente nu is gekomen en wanneer de gele narcissen het werkelijk zullen aangekomen zijn voor me tot bloei komen.

Net toen ik terug in bed was kwam Marianne op bezoek en bracht zonneschijn met haar mee,
de honden blaften op het moment dat zij aan belde toen zij haar stem hoorden waren zij blij.

Spike is in goede vorm, moeilijk te geloven het er slechts een week verlopen is sinds de operatie, maar hij kan nu al bijna op zijn geopereerde been staan.

De wond is goed aan het hielen en lijkt gezond, de hechtingen worden maandag uit geknipt, en volgende week misschien voor vrijdag kunnen wij de plastiek emmer op zijn hoofd weg laten.

Het is prachtig de voor uitgangs dat Spike heeft gemaakt en enkel in één week, vooral na hoe vreselijk de nasleep van het verdovingsmiddel voor de kleine hond was. Geweest.

Zeer geïmponeerd met hoe vrolijke Spike is en hoe goed en snel hij zich aanpaste aan het lopen op 3 benen.

Hij toonde ook aan hoe knap hij is, hij gebruikt de plastic hoofd emmer om zijn koekje en of kruimels op te scheppen als zij uit zijn mond vielen.

Zo ondanks gebrek aan zonneschijn buiten was er een overvloed aan zon binnen vandaag voor mij.