Saturday, March 31, 2012

Joey Ramone What a Wonderful World

Comissie Deetman; castratie los van misbruik RKK

NRC
http://www.nrc.nl/nieuws/2012/03/31/commissie-deetman-castratie-los-van-misbruik-rkk/
De commissie-Deetman vindt dat haar rapport over misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk “berust op feiten en zorgvuldige afwegingen die de betrouwbaarheid ervan staven”. Dat schrijft de commissie in een notitie aan de opdrachtgevers van hun onderzoek, de kerkbestuurders. De commissie reageert op publicaties in NRC Handelsblad.
De krant berichtte eerder deze maand dat een melding aan de commissie, over de castratie van een minderjarige jongen na zijn aangifte van seksueel misbruik in internaat Harreveld, niet diepgaand was onderzocht en niet in het rapport van de commissie kwam. Volgens de commissie toonden de melding over de castratie en de gegevens die de commissie had, geen “verband aan tussen het seksuele misbruik van een aantal minderjarigen, de aangifte en de castratie”.

Commissie ontkent poging premier Justitie te beïnvloeden niet

Het Handelsblad berichtte ook dat de latere premier Victor Marijnen (1963-1965) zich had ingezet om gratie te krijgen voor broeders die in internaat Harreveld ontucht pleegden. Die informatie vond de commissie in de archieven, maar werd niet gepubliceerd. De commissie ontkent dat niet. Wel benadrukt ze dat er geen informatie is aangetroffen waaruit blijkt dat Marijnen een “officieel” gratieverzoek zou hebben ingediend.
De secretaris van de commissie meldde de krant later dat Marijnen, in een andere kwestie, een poging had gedaan de secretaris-generaal van het ministerie van Justitie te beïnvloeden. Dat hield verband met een toespraak van een officier van justitie op een bijeenkomst van kinderrechters. De officier liet zich daar negatief uit over internaat Harreveld, dat kampte met misbruikschandalen. Marijnen zou daarop actie hebben ondernomen. Volgens de commissie ging dat enkel om een vermoeden van financiële malversaties en niet om seksueel misbruik. Dat valt evenwel niet uit het rapport-Deetman op te maken.

NRC ontkent berichtgeving ‘opzettelijk achterhouden’ informatie’

NRC Handelsblad ontkent te hebben bericht dat gevoelige informatie “opzettelijk zou zijn achtergehouden” door de commissie. De Kamer houdt woensdag een rondetafelgesprek over de kwestie.

Oppositie wil opheldering Leers

nos



Update: zaterdag 31 mrt 2012, 12:18
Oppositiepartijen willen opheldering over uitspraken van minister Leers over Mauro Manuel. Volgens Trouw zei Leers in Angola dat de asielzoeker heeft gelogen over zijn naam en geboortedatum en dat wie de boel belazert niet kan blijven.
Volgens Leers' woordvoerder sprak hij in het algemeen en mag niets over Mauro worden geconcludeerd. De PvdA wil dat de minister zijn woorden toelicht. Volgens GL probeert Leers de PVV te paaien over Mauro's rug. Het CDA zegt dat liegen in de zaak-Mauro geen rol mag spelen.
Mauro is nu in Nederland op basis van een studievisum. Veel politici willen dat hij een verblijfsvergunning krijgt.

Piet de Jong dreigt CDA te verlaten

nos
http://nos.nl/tekst/357419-piet-de-jong-dreigt-cda-te-verlaten.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosnieuws+%28NOS+Teletekst%29

Update: zaterdag 31 mrt 2012, 09:15


Oud-premier Piet de Jong dreigt uit het CDA te stappen als het kabinet van premier Rutte inderdaad een miljard bezuinigt op ontwikkelingssamenwerking. Dat zei hij in Nieuwsuur.
"Als dat gebeurt, wil ik er niets meer mee te maken hebben", zei De Jong (96) over het kabinet waarvan zijn partij deel uitmaakt."Ik stap er dan uit en ga er tegen vechten, met mijn laatste krachten."
In een brief aan de CDA-onderhandelaars in het Catshuis waarschuwden andere CDA-prominenten zoals oud-premier Ruud Lubbers eerder al voor bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking.

FNV-spotje met lachend Rutte mag

nos

http://nos.nl/tekst/357317-fnvspotje-met-lachende-rutte-mag.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosnieuws+%28NOS+Teletekst%29


De vakcentrale FNV mag de reclamespot met daarin een lachende premier Rutte blijven uitzenden. De Reclame Code Commissie heeft alle klachten over de tv-reclame afgewezen, meldt de FNV.
In het spotje vertellen mensen met een handicap dat ze zich zorgen maken over de bezuinigingsplannen van het kabinet. Tussen de fragmenten door zijn beelden te zien van een lachende premier. Bij de commissie klaagden mensen over gebrek aan fatsoen en over een verkeerde beeldvorming van arbeidsgehandicapten.
Volgens de commissie is het duidelijk dat het gaat om gemonteerde beelden en dat Rutte niet lacht om gehandicapten.

Friday, March 30, 2012

De Progresie van mijn MS

 
Leonora Carrington
http://en.wikipedia.org/wiki/Leonora_Carrington
 

 Een lichtjes betere dag uiteindelijk vandaag; maar niet zo goed, niet wanneer ik zo veel pijn heb.

Het recentste smerige ding is de hoeveelheid extreem pijnlijke spanning in mijn handen, armen, en schouders.

Mijn rechte hnd is permente in een vuist met vinger nagels die pijnlijk in mijn palm steken,
mijn armen zijn vaak strak op mijn borst gevouwen

Meestal tijdens de nacht, onlangs ook wanneer ik, hoest, gap of  nies of lach, dan zijn ze geplakt als super lijm.

Ook een ongelooflijke spanning en een druk rond mijn romp, evenals mijn kaken veroorzaakt en strak vastgeklemd en gesloten mond, moeilijk om weer te openen.

De ademhaling wordt dan moeilijk, gelukkig tot nu toe; begin ik uiteindelijk te ontspannen en kan vrij opnieuw ademen.

Mijn stem kan ik niet meer controleren door mijn ademhaling, en kan niet roepen, zingen en lachen,  en met ogen dicht geknepen, moeilijk.
 .
Ook verslik ik mij, niet met eten of drinken het gebeurd met speeksel.

Tot nu toe was dit hoofdzakelijk wanneer ik ontwaakte, in de ochtend evenals tijdens de nacht en wanneer ik lach gebeurd het, of nies of huil of gaap of hoest.

Onlangs merkte ik met wat zorg op dat het niet beperkt is tot wanneer ik slapen of wanneer gaap enz.

Het kan altijd voor en ook nu, vaak wanneer ik schrijf wat zeer onplezierig en frustrerend is en veel problemen veroorzaakt.

Dat en de langzame darmbewegingen doordat ik mij niet kan bewegen, maakt het op dit ogenblik mijn leven vrij ongemakkelijk.
 
Mijn benen voelen constant alsof zij opbranden of hebben spelden die in hen worden geplakt geëlektrocuteerd, zij zijn ijzige koud en altijd moeizaam stijf.

Een eng gevoel de vooruitgang van mijn MS en te voelen, dat de vooruitgang niets meer zal tegenhouden.

De verlamming heeft mijn geheel lichaam beïnvloed en nu heb ik geen beweging behalve onvrijwillige, zoals het uitglijden onderaan het bed of ik lig total verdraaid.

Mijn diafragma zal inzakken, wegens geen functionerende spieren, niet na het besteden van zo lang in bed vanaf 2008 tot 2010.

Omdat mijn spieren niet meer werken, zodat het heeft mijn ruggengraatsverkromming zo veel erger gemaakt, als ik kon lopen, zou ik gebogen, verdraaid zijn.

Dit samen met mijn vooruitgang van MS, maakt mijn leven erg moeilijk, soms is het onmogelijk voor Richie om mij goed te plaatsen zodat ik zal mijn positie handhaven, wat constante aanpassingen door Richie betekent. 

Bij nacht kan ik niets doen, aangezien ik mij niet kan bewegen om mij comfortabeler te maken, verhoogt dit mijn krampen, en ik lig zwetend, en krijg veel besmettingen van schimmel infecties die veroorzaakt worden.

Toen ik mijn diagnose van MS in Juli kreeg, 2006 hoorde ik dat het Primaire Progressieve MS  was, ik werd gestuurd voor een tweede opinie.

De neuroloog dacht het Secundaire MS zou kunnen zijn, nadat beide neurologen meer MRI mkten  en 9 maanden later akkoord gingen dat het toch Primaire Progressieve MS zou kunnen zijn.

Sindsdien heeft mijn vooruitgang van  mijn MS niet opgehouden, en ik heb niet even een  ogenblik rust gehad.

Ik denk het is nu duidelijk dat ik PP MS heb, ik hoopte voor meer tijd met mijn schat Richie, maar de manier hoe de dingen gaan, is het misschien niet mogelijk.

Het kan goed bijna laatste ronde zijn, maar ik ben van plan zolang ik kan te genieten, wat ik zal doen, ik ben mij  bewust van in het hier en nu zijn met mijn schat Richie, wat goed is.

Actie tegen de maffia in Zuid-Italie

NOS

http://nos.nl/tekst/357255-actie-tegen-maffia-in-zuiditalie.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosnieuws+%28NOS+Teletekst%29


Bij een grote actie tegen de maffia in Zuid-Italië zijn 63 mensen opgepakt. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de Ndrangheta, de maffia-organisatie in Calabrië. Ook in Lazio, Lombardije en Veneto zijn mensen opgepakt. Naar 250 mensen wordt nog onderzoek gedaan.
De meeste arrestanten worden verdacht van moord, poging tot moord en afpersing tijdens een maffiaoorlog tussen 1999 en 2004. Dat conflict ging om de macht in het zuiden van Italië.
Bij de invallen zijn 500 militairen, helikopters en speurhonden ingezet. Er is voor 15 miljoen euro aan goederen in beslag genomen.

Thursday, March 29, 2012

Voelde mij niet goed


Zdzisaw Beksiski

Vorge nacht voelde ik mij, niet te goed, ik vond het dubieus of ik ooit zou  kunnen slapen, niet hoe slecht ik mij voelde.

Voor driedaags had ik geen darmbewegingen, geen wonder dat ik mij gisteren evenals het grootste deel van vandaag zo belabberd heb gevoeld.

Ik werd ongelooflijk gedeprimeerd, gelukkig vanavond had ik een reusachtige, die me gevoel beter maakte en ik zeker ben ik zal goed slapen.

Morgen hoop ik zal  een betere dag zijn, wanneer ik hoop meer te kunnen schrijven meer dan nu, ik verheugt mij op dat.

Politie-actie in grote steden

Politie-acties in grote steden


In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht gaat de politie volgende week donderdag vier uur staken voor een betere cao. Hoe de werkonderbreking er precies uitziet, is nog niet bekend, maar de politie blijft alleen beschikbaar voor spoedgevallen.
De politie wil ook actievoeren tijdens twee voetbalwedstrijden. De rechter heeft dat bij Go Ahead Eagles-FC Den Bosch vrijdag in Deventer verboden. Bij Cambuur-Zwolle in Leeuwarden moet de rechter nog besluiten over een verbod.
De onderhandelingen over de politie-cao liepen eind februari vast. De bonden eisen onder meer 3 procent meer loon.

PvdA:Rutte op doodlopennde weg

NOS
 http://nos.nl/tekst/356898-pvdarutte-op-doodlopende-weg.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosnieuws+%28NOS+Teletekst%29


PvdA-leider Samsom vindt dat premier Rutte het risico neemt door te gaan op een doodlopende weg. De onderhandelingen gaan moeizaam en Rutte heeft geen meerderheid, aldus Samsom.
D66-leider Pechtold is bang dat VVD en CDA alsnog bereid zijn af te zien van hervormingen. Hij is benieuwd welk wisselgeld de PVV krijgt, nu de partij doorgaat met de onderhandelingen.
Volgens GL-fractieleider Sap is de toekomst van het land in handen van één man:Wilders. Ze noemt dat onverantwoord. Volgens SP-leider Roemer is er geen nieuws zolang ze nog praten. Hij wil pas wat zeggen als de partijen eruit zijn.

Wednesday, March 28, 2012

ik wantrouw voorspelingen

 
     
Zdzisaw Beksisskiki
http://en.wikipedia.org/wiki/Zdzis%C5%82aw_Beksi%C5%84ski
Milou was hier, om te controleren op de vooruitgang van de wond, of het goed helend was.

Droevig zijn geen merkbare vooruitgang geweest, het is gezond en hopelijk volgende afspraak er zal goed nieuws zijn.

Ondertussen, zal ik mijn best doen kalm en hoopvol te blijven dat dit spoedig zal worden geheeld.

De gedachte te moeten in bed voor maanden blijven vult me met ontzetting, ik ben mij niet zeker ik kan het hoofd bieden dit keer omdat mijn MS  zo zeer is gevorderd.

In 2008, had ik nog goed functioneerden romp spieren en handen, nu vier jaar later allebei kunnen zij niet meer functioneren.

Het zijn in bed, met de voorwaarde die  ik heb, maken mijn leven vreselijk, het is helemaal gemakkelijk helemaal niet.

Op de een of andere manier was ik niet verrast toen Milou zei dat de scheur niet was nog niet geheeld.

 Mij werd verteld zo vaak in 2008 tot 2010 dat de wond binnen weken worden geheeld, dit betekenden ik ben cynische geworden.

 Nu wantrouw ik voorspellingen en wil zelfs geen horen, in feite haat ik om hen te horen nu, aangezien zij mij zeer ongerust maken.

Zo ga ik optimistisch proberen te blijven, op dit ogenblik moet ik, zijn mijn enige optie, om van gedeprimeerd het worden te houden.

Utrecht gaat gewoon door met wiet experiment

 nu.nl
Laatste update:  28 maart 2012 13:12 info

UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat gewoon door met de plannen om wietgebruikers binnen gesloten clubs legaal cannabis te laten kweken.

Dat zei verantwoordelijk wethouder Victor Everhardt woensdagochtend. Eerder uitten minister Ivo Opstelten van Justitie en een Kamermeerderheid felle kritiek op het plan voor dit experiment.
Utrecht wil een vereniging oprichten voor volwassen wietgebruikers die op een gereguleerde en gecontroleerde manier wiet telen, zogenoemde wietclubs. Doel is om meer controle op de kwaliteit van de wiet te krijgen en zo de gezondheid van de gebruikers te beschermen. Met het experiment hoopt Utrecht de wietteelt ook uit de criminaliteit te halen.

Onderzoeksfase

Het experiment is nog in de onderzoeksfase. Maar Opstelten zei in de Kamer al in te grijpen als het plan werkelijkheid wordt. Everhardt is verbaasd over ''de voorbarige heftige reacties in Den Haag''. Het is echter volgens de D66-wethouder geen reden om te stoppen met het experiment.
''Ik zie geen enkel beletsel om niet door te gaan", aldus Everhardt. ''We streven hetzelfde doel na als de rijksoverheid: het beschermen van de volksgezondheid. Het past allemaal binnen het juridische kader van onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek. Als de resultaten van het onderzoek negatief zijn, ben ik de eerste die zegt dat we er niet verder mee moeten gaan, maar als ze positief zijn kunnen we nadenken of dit experiment past in het huidige cannabisbeleid."

Sponsoren

Everhardt verwacht eind van het jaar te kunnen starten. Het experiment, dat door een meerderheid van de Utrechtse gemeenteraad wordt gesteund, zal niet door de gemeente worden gefinancierd, maar door onafhankelijke sponsoren. Mocht het experiment te zijner tijd worden
Bekijk de Twitterreacties over het wietexpiriment op NUlive

http://www.nu.nl/binnenland/2634044/coffeeshops-en-ggz-kritisch-wietverbod.html 

http://www.nu.nl/binnenland/2752807/overheid-overdrijft-export-wiet.html 

07 ‘Syrië systematisch bezig met martelen en vasthouden kinderen’


nrc.nl

 
De Syrische autoriteiten zijn systematisch bezig met het vasthouden en martelen van kinderen. Dat zegt VN-mensenrechtenchef Navi Pillay tegen de BBC

Pillay zegt dat ze zich grote zorgen maakt over het lot van honderden kinderen die in gevangenschap zitten. Volgens haar kan de Syrische president Bashar al-Assad de detenties beëindigen en het doden van burgers onmiddellijk stoppen, door simpelweg een bevel uit te vaardigen.

‘Syrië doorverwijzen naar Internationaal Strafhof’

Volgens Pillay heeft de VN-Veiligheidsraad voldoende betrouwbare informatie die het rechtvaardigt om Syrië door te verwijzen naar het Internationaal Strafhof in Den Haag.
“Ik ben van mening dat onderzoek en vervolging een cruciaal element is om af te schrikken en een einde te maken aan deze schendingen.”

Syrië akkoord met vredesplan Annan

Gisteren werd bekend dat Syrië akkoord gaat met het vredesplan van Kofi Annan, de Syrië-gezant van de Verenigde Naties en de Arabische Liga.
Annans plan stelt onder meer een dagelijkse gevechtsstop van twee uur voor. Dit moet hulpverleners in staat stellen gewonden te evacueren en humanitaire hulp te leveren. Daarnaast moet er een politieke dialoog worden gestart om een oplossing voor het conflict te bewerkstelligen. Syrië moet volgens het plan bereid zijn om samen te werken met Annan en moet bovendien stoppen met vechten in bevolkte gebieden.

Drie Syrische soldaten gedood in Homs

Bij gevechten in de provincie Homs zijn vandaag drie Syrische soldaten omgekomen, zo meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. De regeringstroepen probeerden de stad Rastan binnen te komen, die in handen is van overlopers uit het leger. Volgens de activistengroep zouden er ook gevechten plaatsvinden in de provincie Deir el-Zour, nabij de Iraakse grens en in de stad Homs.

Weer tumult News Corp na claims over hacken tv-concurrenten


 nrc.nl

Weer tumult News Corp na claims over hacken tv-concurrenten


Driekwart jaar geleden liep de politie af en aan bij de dagbladen van News Corp waarna News of the World werd geslachtofferd. Een nieuw schandaal dreigt voor Murdoch.
Voor mediamagnaat Rupert Murdoch doemt opnieuw een schandaal op. Reuters meldt dat Britse en Australische parlementsleden een nieuw onderzoek willen naar ‘zijn’ News Corp na beschuldigingen over het hacken van concurrerende betaaltelevisiezenders in Australië en het Verenigd Koninkrijk.
News Corp ligt al zwaar onder vuur sinds het grootse afluisterschandaal in Engeland aan het licht kwam. Dit betekende afgelopen zomer onder meer het einde voor een van Murdoch’s grootste media, de tabloid News of the World. Het toonaangevende Australische Financial Review meldt vanochtend, in navolging van de BBC, dat News Corp een speciale eenheid had om concurrenten te saboteren.

Hackers zouden smartcards gekraakt hebben

Deze Operational Security zou halverwege de jaren 90 zijn opgezet als onderdeel van NDS, een dochterbedrijf gespecialiseerd in coderingstechnieken. Onder aanvoering van voormalige werknemers van de politie en inlichtingendiensten werden hackers ingehuurd om smartcards te hacken.
Klanten van betaal-tv verloren zo het signaal waar ze voor betaalden. De hackers zouden vervolgens illegale kaarten aan hen hebben verkocht zodat het signaal gratis werd ontvangen. In Australië zouden News Corp-concurrenten Austar, Optus en Foxtel zo rond de 40 miljoen euro aan abonnementsinkomsten zijn misgelopen.
De beschuldigingen in het Verenigd Koninkrijk gaan terug naar eind jaren 90 toen ITV Digital gekraakt zou zijn met hulp van NDS. Het was de grootste rivaal van Sky TV, onderdeel van News Corp, en ging niet veel later failliet. Rupert Murdoch’s zoon James zat destijds in de directie van On Digital, zoals ITV Digital toen heette. Sky probeerde de dienst daarna over te nemen, maar dit werd tegengehouden door een mediacommissie.

‘Niet illegaal of onethisch’

NDS ontkent vanochtend in de Financial Times ooit hackers te hebben gebruikt in de strijd tegen concurrenten.
“Wij gebruiken onze contacten om hackers en piraten aan te pakken. Dit is niet illegaal of onethisch. Onze werknemers en hun contacten werken undercover volgens een heldere gedragscode die binnen de grenzen van het toelaatbare blijft.”
Het dochterbedrijf van News Corp zegt dat de beschuldigingen onderdeel zijn van een langslepende zaak in de Verenigde Staten. NDS werd toen vrijgesproken en de aanklager moest 19 miljoen dollar betalen. Dit werd in de BBC-uitzending van Panorama niet vermeld, stelt de NDS.
News Corp verkocht overigens 18 procent van zijn aandeel in NDS in 2008 waardoor het belang terug werd gebracht tot 49 procent. Mede-eigenaar Permira en News Corp verkochten de zaak vervolgens voor 5 miljard dollar aan Cisco Systems.


‘Oproep Poolse presentator legde Polenmeldpunt plat’


nrc.nl
http://www.nrc.nl/nieuws/2012/03/28/oproep-poolse-presentator-legde-polenmeldpunt-plat/

Door een oproep van de Poolse presentator Szymon Majewski heeft het Polenmeldpunt van de PVV maandag uren platgelegen. De tweeënhalf miljoen kijkers van zijn programma surfden volgens het AD massaal naar het online klachtenloket.
In het programma Szymon Live, vergelijkbaar met David Letterman’s Late Show uit de VS, worden grappen gemaakt over het nieuws en sketches gespeeld. Maandag interviewde Majewski Geert Wilders, gespeeld door zichzelf, via een videoverbinding. In de sketch had hij een blonde pruik op en waren op de achtergrond een molen en twee schapen te zien.
Na de sketch riep de presentator op een nep-reactie op het meldpunt voor overlastgevende Midden- en Oost-Europeanen achter te laten. Het is niet bekend hoe lang de site onbereikbaar was. Inmiddels is de site volgens het AD vanuit Polen niet meer bereikbaar.

PVV weet van niets

PVV-Kamerlid Ino van den Besselaar wil in de krant niet zeggen of Poolse IP-adressen zijn geblokkeerd. Hij zegt van niets te weten, ook niet van het platleggen. Majewski bedankte gisteren al zijn kijkers.
De Tweede Kamer stemde gisteren in met een motie van D66 waarin afstand wordt genomen van het zogeheten Polenmeldpunt van de PVV. De motie, waarin werd gesteld dat een hele groep mensen onnodig wordt weggezet, kreeg de steun van alle partijen behalve VVD, PVV en SGP. Ook het vorige week uit de PVV gestapte Kamerlid Hero Brinkman stemde voor.
Premier Rutte (VVD) weigert tot nu toe afstand te nemen van het meldpunt, omdat het een initiatief is van een politieke partij en niet van het kabinet. De Tweede Kamer wil nu per brief van Rutte horen hoe hij met de aangenomen motie zal omgaan.

Catshuisoverleg in moeilijke fase

NOS


http://nos.nl/tekst/356478-catshuisoverleg-in-moeilijke-fase.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosnieuws+%28NOS+Teletekst%29


De onderhandelingen tussen VVD, CDA en PVV in het Catshuis verkeren volgens de Rijksvoorlichtingsdienst "in een moeilijke fase". Het overleg is vandaag eerder afgebroken dan voorzien. Het middaggedeelte is afgelast.
De RVD meldt dat de gesprekken morgen om 10.00 uur verdergaan. Naar verluidt is de schorsing van de besprekingen ook bedoeld voor overleg in eigen kring.
De drie partijen overleggen sinds 5 maart over manieren om te bezuinigen. Er zijn grote verschillen van mening. Om aan de Europese begrotingsregels te voldoen zou het kabinet mogelijk tot 16 miljard euro extra moeten bezuinigen.

Tuesday, March 27, 2012

Bezoek van Milou, de verpleegster van de Rehabilitatie kliniek,


Zdzisaw Beksiski


Morgen zal Milou, de verpleegster van de Rehabilitatie kliniek, hier moeten zijn om te zien of de scheur in het oude litteken goed aan het hielen is.

Droevig  is het nog niet geheeld, noch heeft Richie niet gezegd dat het bijna dicht is, zo moet ik optimistisch blijven.

Niet gemakkelijk te doen, vooral nadat ik verblijf in bed bijna twee jaar met een diepe decubitus wond.

Werkelijk het is niet gemakkelijk voor mij, om vrolijk te blijven en mijn hoofd niet te hangen en aan het heulen toe te geven.

Gelukkig voor mij zorgt Richie zeer goed voor mij, hij houdt mij ondanks al mijn pijn en ongemak gelukkig.


Schippers verliest vertrouwen links

 NOS
 http://nos.nl/tekst/356300-schippers-verliest-vertrouwen-links.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosnieuws+%28NOS+Teletekst%29


In de Tweede Kamer is een motie van wantrouwen tegen minister Schippers van Sport verworpen. De motie was ingediend door de SP, die de minister verwijt dat ze bewust informatie heeft verzwegen over de kosten van de organisatie van de Olympische Spelen in Nederland.
De motie was mede ondertekend door de PvdD, en kreeg verder alleen de steun van de PvdA en GroenLinks.
RTLNieuws onthulde vorige week dat de organisatiekosten kunnen oplopen tot acht miljard euro. Leijten neemt het de minister kwalijk dat ze geen spijt heeft betoond, ook al b

Nog geen zicht op Catshuisakkoord

 NOS

http://nos.nl/tekst/356277-nog-geen-zicht-op-catshuisakkoord.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosnieuws+%28NOS+Teletekst%29


Na drie weken van onderhandelingen in Catshuis is er nog altijd geen zicht op een akkoord over extra bezuinigingen. Premier Rutte liet zich vandaag in het Vragenuurtje ook niet vastleggen op een einddatum.
De oppositie wil voor 30 april weten hoe het kabinet gaat bezuinigen. Dat is de uiterste datum waarop de Europese Commissie de plannen wil zien. Minister De Jager bevestigde dat vandaag.
Rutte zei, uitgedaagd door PvdA, D66 en GroenLinks, dat het kabinet zich niet laat leiden door allerlei data. Het belangrijkste is dat we met een goed bezuinigingspakket komen, vindt hij.

Monday, March 26, 2012

Katheter Wissel

Zdzisaw Beksinski

 


Gisteren  was de dag voor mijn katheter  wissel , niet mijn favoriete dag, maar  goed om het gedaan te hebben.

Nog eens 6 weken tot de volgende keer, en ik hoef nu er niet over het te denken, en ik zal het ook niet doen tot ik een katheter  moet bestellen.

Ik was verlicht het was zo snel over en moeiteloos, Richie doet het zo goed, telkens word het gemakkelijker.

Vandaag ben ik gelukkig het is gedaan, blij het is helemaal over en vandaag  is de beste dag, het is de dag na mijn 6 wekelijkse katheter wissel.

Een zeer gelukkige dag dankzij Richie die de katheter  wissel zo gevoelig deed, mijn dank gaat na mijn schat Richie voor zijn liefde en zorg.




 

    



Fotograaf Wilam Daniels overleefde de aanval op Homs


 nrc.nl


Fotograaf William Daniels overleefde de aanval in Homs, dit is zijn verhaal
De Franse fotograaf William Daniels bij aankomst bij het militaire vliegveld Villacoublay net buiten Parijs op 2 maart 2012.
door Hans Klis
De Franse fotograaf William Daniels overleefde in Homs de aanval op het perscentrum in de wijk Baba Amr. Zijn collega-journalisten Marie Colvin en Remi Ochlik niet. Tegenover Time Magazine doet hij zijn verhaal.
Daniels was samen met de Franse journalist Edith Bouvier, Ochlik, Colvin, de Britse fotograaf Paul Conroy en de Spaanse journalist Javier Espinosa Syrië en Homs ingesmokkeld door activisten. Vanuit het geïmproviseerde perscentrum in Baba Amr deden ze verslag van de “slachting” die plaatsvond in de belegerde stad.
Op de vroege ochtend van 22 februari kwam de mortieraanval die Ochlik en Colvin doodde. Zij renden naar buiten en werden voor het gebouw dodelijk getroffen. Daniels en de anderen zochten dekking tegen de muren, wat hen het leven redde.
At that instant, a rocket exploded at the front of the building, killing Colvin and Ochlik instantly. The space was filled with dust. In the chaos, Daniels heard Bouvier scream, “William, William! I can’t move!” Her left leg was crooked. He pulled her out by the shoulders. She was bleeding heavily. Carrying his colleague, Daniels staggered to the doorway. As he glanced down, he saw his friend Ochlik, just 28, lifeless on the floor. “Edith,” he gasped to Bouvier, “Rémi is not with us anymore.
Nadat Syrische activisten hen ontzetten uit het gebouw, kregen de gewonde journalisten medische hulp van het Vrije Syrische Leger. Maar die hadden niet de benodigde middelen om de gebroken heup van Bouvier te behandelen. Op 23 februari deden de overlevenden van de mortieraanval op het perscentrum daarom een smeekbede aan de internationale gemeenschap om hen te evacueren en te berichten over het geweld in Homs.
There was no easy way to get out of there. And living conditions were growing worse. The Syrian Army had bombed rooftop water tanks, so the taps ran dry after a few days. The only light was from candles and a gas lamp. Locals supplied blankets an oil heater for the bitter cold. Food was running low; one day, all they ate was a bowl of rice. The residents of Bab Amr were heartbreakingly kind, plying the journalists with candies and cigarettes, even hunting down imported Winstons for their guests. When a two-hour truce on Feb. 24 allowed Daniels and Espinosa a chance to retrieve a few possessions from their first bombed-out hideout, Daniels grabbed the energy bars from his dead friend Rémi Ochlik’s bag. Then he picked up Ochlik’s wallet, computer, passport and bomb-blasted camera, which “looked like a cauliflower,” Daniels says. “Javier and I worried maybe it would upset his family too much. But I knew I had to bring things of Rémi’s for them and his girlfriend’’

‘Assad bereidt volledige inname Homs voor’- Turkije sluit ambassade

nrc.nl
http://www.nrc.nl/nieuws/2012/03/26/assad-bereid-volledige-inname-homs-voor-turkije-sluit-ambassade/

De bombardementen van Homs laten weinig over van sommige wijken van de op twee na grootste stad van Syrië.
Syrische militairen hebben vanochtend opstandelingenwijken in Homs onder vuur genomen. Volgens de activisten maakt Bashar al-Assad zich op voor een operatie die de stad weer volledig onder controle van het regime moet brengen. Turkije heeft uit protest haar ambassade in Damascus gesloten.
Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten en de Lokale Coördinatiecomités (LCC) zeggen dat vandaag bij de beschietingen van Homs zeker vijf mensen gewond raakten. Homs, naast Hama de plaats waar de opstand tegen Assad zich het sterkst manifesteert, wordt al dagen onder vuur genomen.
Regeringstroepen boekten eerder al resultaat toen de zwaar belegerde wijk Baba Amr werd veroverd op de opstandelingen. Maar het leger heeft nu in andere wijken opnieuw te maken met verzet.
De sluiting van de Turkse ambassade in Damascus is een opvallende manoeuvre van de voormalig bondgenoot van Assads regime. Een dependance in Aleppo, waar het toch ook onrustig is, blijft wel open. Turkije zegt de ambassadur uit de hoofdstad “tijdelijk” terug te trekken vanwege “de veiligheidssituatie” aldaar.
Onlangs waarschuwde premier Tayyip Erdogan al dat Turkije op het punt staat de diplomatieke banden met Syrië te verbreken. Volgens de Verenigde Naties zijn inmiddels meer dan achtduizend mensen omgekomen sinds Assad de opstand ruim een jaar geleden begon neer te slaan.

Sunday, March 25, 2012

Spring Solstice 2012


Zdzisaw Beksiski

Medvedev steunt missie Annan in Syrië ‘volledig’

nrc.nl
http://www.nrc.nl/nieuws/2012/03/25/medvedev-steunt-missie-annan-in-syrie-volledig/ 

Hans Klis
De Russische president Dmitri Medvedev steunt de missie van VN-gezant Kofi Annan om een einde te maken aan het geweld in Syrië. Volgens Medvedev is het mogelijk de laatste kans om een nog bloederige burgeroorlog te voorkomen in het land.
Daarom sprak de Russische president zijn “volledige steun” uit “op alle mogelijke manieren” aan Annan. Medvedev overlegde met de VN-bemiddelaar over de situatie in Syrië tijdens een ontmoeting op het vliegveld van Moskou eerder vandaag, meldt persbureau Reuters.
Volgens Annan heeft Syrië “de mogelijkheid om samen te werken” met hem om “een einde te maken aan het conflict” om humanitaire hulp toe te staan en een politiek proces in gang te zetten dat kan leiden tot een vreedzame oplossing.
Komende week reist Annan naar China om te praten over mogelijkheden om de crisis te beëindigen in Syrië. De Chinese minister van Buitenlandse Zaken Hong Lei zei gisteren dat Annan dinsdag en woensdag langskomt en ‘Chinese leiders’ te spreken zal krijgen, maar hij noemde geen namen. Wel zei hij dat China waarde hecht aan de bemiddelingspoging van Annan.
Bemiddelaar Annan werkt in opdracht van de Arabische Liga en de VN aan een politieke oplossing voor het conflict in Syrië. Bij de al meer dan een jaar durende opstand tegen het regime van Bashar al-Assad zijn al meer dan achtduizend mensen omgekomen

Syrië ‘hel’ volgens Franse arts – ophanging op amateurbeelden


nrc.nl

 
Rebellen rouwen op straat in Idlib enkele dagen terug, nadat zij hebben gehoord dat enkele kameraden zijn gesneuveld in gevechten met overheidstroepen.
Zelfs voor de meest doorgewinterde oorlogsarts is de situatie in Syrië momenteel onvoorstelbaar. De Franse chirurg Jacques Beres, die al veertig jaar in oorlogsgebieden werkt, zegt tegen persbureau AP dat de ravage die hij in Syrië aanschouwde behoort tot de ergste die hij ooit zag.
Ondertussen heeft hetzelfde persbureau beslag gelegd op amateurbeelden waarop te zien zou zijn hoe een strijder van het regime van president Bashar al-Assad door rebellen uit de provincie Idlib aan een boom wordt opgehangen.

‘Dit is massamoord’

De Fransman Beres is, voor zover bekend, de enige Westerse arts die de stad Homs binnen wist te komen tijdens de belegering door het regime van Assad. Hij kwam illegaal het land binnen via de grens met Libanon. Hij opereerde er in twaalf dagen 89 mensen. Negen van hen haalden het niet.
Beres sprak hierover vandaag op een bijeenkomst van mensenrechtenactivisten in Genève. Hij werkte eerder in Vietnam, Rwanda en Irak, maar zei over de huidige situatie in Syrië:
“Dit is een hel. Het is massamoord. Het is totaal onrechtvaardig. Het is op geen enkele manier goed te praten.”
Reuters verslag van aanhoudende geweld in Syrië:


Tientallen doden in Idlib

Ondertussen duurt het geweld in de noordelijke stad Idlib nog altijd onverminderd voort. Volgens persbureau Reuters vielen er ook vandaag weer tientallen doden.
De lijken van burgerslachtoffers zouden door regeringstroepen in een moskee zijn gedumpt. Ook zouden 22 soldaten in een hinderlaag van rebellen zijn gedood.
Volgens de VN zijn er in de opstand al 8.000 doden gevallen. Ruim 230.000 Syriërs hebben hun huis ontvlucht. Zo’n 30.000 van hen heeft het land weten te verlaten.
Om de exodus van de Syrische burgers te stoppen heeft het Syrische leger landmijnen geplaatst bij de grenzen met Libanon en Turkije op de routes die de meeste vluchtelingen kiezen. Dit zegt Human Rigths Watch.

Niet alleen bezuinigen maar ook snel hervormen, zegt Wientjes

nrc.nl

“Het is één voor twaalf”, zei VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes vandaag bij Buitenhof. VVD, CDA en PVV moeten daarom in het Catshuis niet alleen bezuinigen, maar ook hervormen. Woningmarkt, arbeidsmarkt en zorg moeten volgens hem worden aangepakt.
De AAA-status van Nederland staat volgens Wientjes op het spel als er alleen maar bezuinigende maatregelen uit de gesprekken van de ‘tussenformatie’ rollen. Zo ziet hij graag dat de hypotheekrenteaftrek beperkt wordt, net als de duur van de WW. Het ontslagrecht moet bovendien worden versoepeld, zegt de voorzitter. Om tot effectieve maatregelen te komen, moeten de drie partijen geen politiek bedrijven, zei hij. “Verantwoordelijkheid nemen en samenwerken”, dat is de sleutel.
Een politieke impasse kan leiden tot nieuwe verkiezingen en daar zit Nederland in deze lastige periode niet op te wachten, zei Wientjes. Daarmee verwees hij naar de PvdA: de nieuwe leider van die partij Diederik Samsom liet deze week doorschemeren dat hij niet bereid is toeschietelijk te zijn als de PVV afhaakt en de coalitie een meerderheid nodig heeft. “Als Rutte voor zijn aanpak geen steun meer heeft, moet hij terug naar de kiezer”, zei Samsom. Wientjes spreekt hem in de aankomende week.
Wilders reageerde via Twitter op de uitspraken van Wientjes: hij sloeg ze gedecideerd in de wind.

PVV zakt in peiling,VVD stijgt weer

NOS
http://nos.nl/tekst/355395-pvv-zakt-in-peilingvvd-stijgt-weer.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosnieuws+%28NOS+Teletekst%29

De PVV is in de wekelijkse peiling van De Hond 4 zetels gezakt. Vorige week was er nog een winst van 4 na de ophef rond het 'Polen-meldpunt'. Deze week stond in het teken van het vertrek van Hero Brinkman uit de PVV-fractie.
De VVD is weer de grootste partij met 31 zetels,één meer dan de SP die gelijk bleef. De opmars in de peilingen van de PvdA is tot stilstand gekomen:de partij van Samsom scoort net als vorige week 21 zetels.
Met het CDA gaat het nog steeds niet goed. de christen-democraten staan al weken op fors verlies en zouden nu 13 zetels hebben in de Tweede Kamer.

Corporaties weigeren huurverhoging

NOS
http://nos.nl/tekst/355511-corporaties-weigeren-huurverhoging.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosnieuws+%28NOS+Teletekst%29

Zeker één op de zes woningcorporaties is niet van plan de huur van rijkere huurders te verhogen. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS.
Van het kabinet mogen corporaties per 1 juli de huur van huishoudens met een inkomen boven de 43.000 euro verhogen met 5% extra. Dat moet 'scheefwoners' stimuleren om plaats te maken voor woningzoekenden die weinig verdienen.
Veel corporaties denken dat het plan nadelig is voor met name gezinnen. Ook voor zzp'ers met een wisselend inkomen pakt de maatregel slecht uit, zeggen ze. Uit de rondgang blijkt dat 16% van de huurders meer dan 43.000 euro verdient.

Duizenden atheïsten betogen in VS

NOS
http://nos.nl/tekst/355327-duizenden-atheisten-betogen-in-vs.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosnieuws+%28NOS+Teletekst%29

 Update: zondag 25 mrt 2012, 19:58


In Washington is de Manifestatie van de Rede bijgewoond door duizenden atheïsten. De organisatoren wilden met de bijeenkomst aantonen dat ongelovigen ook een rol spelen in de Amerikaanse samenleving.
Een van de sprekers was de bioloog en militante atheïst Richard Dawkins. Ook trad de rockband Bad Religion op.

Sinds de opkomst van religieus rechts in de jaren 70 zit het atheïsme in de VS in het defensief. Er zijn nauwelijks politici die ervoor uitkomen dat ze niet in God geloven. Dat verhult volgens de organisatoren van de Reason Rally dat steeds meer mensen ongelovig zijn.

Saturday, March 24, 2012

lij ik heb met mijn leven verder kunnen gaan en het beste van mijn leven maken.

Zdzisaw Beksiski

 Zeer snel, zodra ik werd gediagnosticeerd, had ik het vermoeden dat er geen ruimte voor het voelen van schaamte zou zijn.

Dat hield me niet tegen om mijn waardevolle tijd te verspillen, schande; het is altijd terugblik die nuttige intelligentie geeft.

Vooruitziendheid zou beter zijn, maar droevig, kan dit niet in een totaal nieuwe omstandigheid zijn, zoals ons wordt verteld, dat ik Multiple sclerose in 2006 had.

Nu kan ik zien dat ik niets anders kon gedaan hebben, hoe kon ik, ik had toen geen ideevan wat zou gebeuren.

Tegelijkertijd vond ik alles te eng was, en wist niet, welke nieuwe ontwikkelingen daarna zou kunnen voorkomen.

Wat mij werkelijk ongerust maakte, was ik ontdekte dat niemand het wist, niet zelfs de neurologen `'experts' konden niets zeggen.

Geen wonder dat dat er veel vrees, en geen kennis of nuttige informatie om mij te helpen met mijn leven  verder te gaan.

Blij ik heb met mijn leven verder kunnen gaan en het beste van mijn leven maken.


Bill Gates wil Wilders even rondleiden in Afrika


vk.nl

Peter de Waard

'Ik zou de heer Wilders graag meenemen naar Afrika en hem laten zien hoe daar met duizend dollar een kinderleven wordt gered. Ik denk dat hij zijn standpunt over het korten op ontwikkelingssamenwerking meteen zou veranderen. Het sterven van een kind is een tragische gebeurtenis.'
Microsoft-oprichter en superfilantroop Bill Gates is zeer verontrust over de dreigende beleidsverandering in Nederland onder druk van de PVV. De miljardair belde hiertoe gisteravond de NOS en de Volkskrant.

Wilders wil het mes in de ontwikkelingshulp zetten en wil er het liefst geheel van af. 'Nederland is altijd het grote voorbeeld geweest, dat we hebben voorgelegd aan alle landen in de wereld. En nu wil juist Nederland zijn bijdrage terugbrengen tot onder 0,7 procent van het bbp. Dat kan grote consequenties hebben voor de inspanning die andere landen nog willen doen.' Jaarlijks sterven volgens Gates, met een vermogen van 48 miljard dollar volgens Forbes de een na rijkste man op aarde, nog 8 miljoen kinderen in Afrika. Dankzij Nederlandse inspanning is er een plan ontwikkeld om dat te reduceren tot 4 miljoen. Maar dat dreigt te mislukken. 'Nederland kan het niet alleen doen. Maar het is wel het land dat we hiervoor nodig hebben', aldus Gates.

Hij zegt te zijn overvallen door de veranderde houding van de Nederlandse regering en de bevolking. Volgens peilingen zou 65 procent van de Nederlanders nu voor korten op ontwikkelingssamenwerking zijn. Hij denkt dat die peiling heel anders zou uitvallen als de doden als gevolg van malaria of aids om de hoek zouden zijn in plaats van in Afrika. Hij is verrast dat premier Rutte hem tijdens een gesprek in januari tijdens het World Economic Forum in Davos niets vertelde over een mogelijke verandering in het beleid. 'Daar heb ik geen enkel signaal van gekregen.'

Hij vindt dat Nederland een voorbeeld moet nemen aan de Britten, die ondanks een nog groter begrotingstekort van plan zijn de bijdrage voor ontwikkelingssamenwerking te verhogen tot 0,7 procent van het bbp. De stichting van Gates geeft elk jaar 3 miljard dollar aan ontwikkelingsprojecten. De man die miljardair werd met zijn bedrijf Microsoft, is van plan al zijn geld weg te geven aan de bestrijding van armoede.

Lees een uitgebreid interview met Bill Gates in de Volkskrant van vandaag.

Legitimiteit Overheid Staat Permanent Ter Discussie

nrc.nl

zaterdag 24 maart 2012 door Folkert Jensm 

 Deze week werden details bekend over de deal die de verdachte huurmoordenaar Peter la S. met het Openbaar Ministerie sloot. Deze kroongetuige krijgt na zijn straf gedurende 25 jaar ter waarde van 1.4 miljoen euro behalve een woning en een bedrijf, ook een ‘gegarandeerd inkomen’. Tegelijk zegt het OM dat de regel dat getuigen niet financieel beloond mogen worden, niet wordt geschonden. Ik heb, zacht gezegd, daarover twijfels. Zo’n dubieuze deal met een kroongetuige die betrokken is bij moord, heeft effecten ver buiten de rechtszaal. Dit gaat ook (en alweer) over het vertrouwen van de burger in de overheid. Die relatie staat onder druk – de Nationale ombudsman kwam het woensdag weer eens vertellen. Het is met afstand het belangrijkste probleem waar het openbaar bestuur mee kampt. Eén van de kwesties is of in een rechtsstaat het handelen van de overheid inderdaad wordt beperkt en gereguleerd door het recht. Niets is zo desastreus voor het vertrouwen als een overheid die het recht zelf schendt.
Niets is zo desastreus voor het vertrouwen als de overheid die zelf
het recht schendt
Eerder deze maand luisterde ik bij een congres van bestuursrechters naar psycholoog Tom Tyler, hoogleraar aan Yale. Hij schreef boeken over de vraag waarom burgers de wet gehoorzamen en hoe de overheid dat zo kan houden. Zijn recept: de burgers serieus nemen, een luisterend oor bieden, respect tonen en verantwoordelijkheid nemen. Als een ambtenaar dat doet dan accepteert de burger ook een negatieve beslissing met behoud van vertrouwen. Uit veldonderzoek blijkt dat als verkeersagenten tijd nemen om uit te leggen hoe de procedure werkt, waar de beslissing vandaan komt en welk doel ermee is gediend, de burger die makkelijker accepteert en minder snel in beroep gaat.
Het simpele inzicht van Tyler luidt dat rechtvaardigheid ook, en misschien wel vooral zit in de procedure, in de bejegening en in de communicatie. Bestuursrechters hebben inmiddels hun deuren opengegooid voor dit idee. Zij proberen hun processen te dejuridiseren met wat de ‘nieuwe zaaksbehandeling’ wordt genoemd. Daarbij wordt getracht om niet alleen het juridische punt te beslissen, maar ook het probleem van de burger op te lossen. Of wat rechter André Verburg de ‘verpakte ruzies’ op zijn zittingen noemt, die in de geschillen over de keuring of de vergunning schuilgaan.
In het openbaar bestuur is deze opwaardering van de burger nog ver weg. Jacques Wallage beschreef op het congres de representatieve democratie waar hij toch jaren in fungeerde als achterhaald. In de moderne netwerksamenleving heeft geen enkel instituut meer automatisch legitimiteit, zei hij, „vraag maar aan de paus”. Een mondige, goed opgeleide, via internet verbonden bevolking neemt geen genoegen meer met de vooral indirect verkozen vertegenwoordigers uit verouderde politieke partijen. Daarvan is minder dan 2,5 procent van de bevolking lid. En daarbinnen is maar tien procent actief. De kiezer van nu geeft deze vertegenwoordigers geen mandaat meer, maar hooguit een voorlopige richting. De moderne burger wil gehoord worden en betrokken blijven. Politiek bedrijven en beleid maken is niet langer het monopolie van bestuurders en politici. „De ironie is dat beleid zich ontwikkelt in de horizontale wereld, op internet, in de media, in de observaties en reflecties van burgers op wat zij zien en horen.” Partijen zijn allang niet meer het enige kanaal tussen burger en staat. De democratische rechtsstaat van nu is dynamisch en fluïde. Ze bestaat uit horizontale, losse verbanden van burgers en groepen enerzijds en uit de oude verticale instituties anderzijds. De burger als gehoorzaam kuddedier is geschiedenis. Niet alleen als rechtsubject, maar ook als staatsburger. Wie als bestuurder beleid wil maken moet van Wallage ook op procedurele rechtvaardigheid letten. Dat betekent communiceren, feedback serieus nemen en permanent contact onderhouden met staatsburgers. Niet alleen met ‘hun’ organisaties. Het proces is nu even belangrijk als de uitkomst, zegt hij. Een parlementaire meerderheid hebben is niet meer genoeg. Ook burgers moeten overtuigd worden – ze moeten serieus genomen worden. Bij zo’n leiderschapsverkiezing in de PvdA moeten bijvoorbeeld niet alleen de partijleden worden betrokken. Maar, naar analogie van de Franse Parti Socialiste, ook de donateurs en sympathisanten van de partij. Burgemeesters moeten uiteraard gekozen worden. Bij nationale verkiezingen moet er meer ruimte voor locale vertegenwoordiging zijn. Referenda vindt hij een goed middel om politici de hete adem van het publiek te laten voelen. Legitimiteit wordt niet één keer per vier jaar uitgedeeld, maar moet steeds verworven worden. Ook al omdat het blijvend ter discussie staat. Zoals hier, in de rechtszaal tegen Peter la S.


Bill Gates Doet Appel Op Rutte

NOS

http://nos.nl/tekst/354979-bill-gates-doet-appel-op-rutte.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosnieuws+%28NOS+Teletekst%29 

Bill Gates doet aapèl op Rutte


Microsoft-oprichter Bill Gates hoopt dat het kabinet-Rutte niet miljarden op ontwikkelingshulp gaat bezuinigen. De miljardair en filantroop zei dat in een exclusief gesprek met de NOS.
Gates benaderde de NOS om zijn zorgen te uiten over de Nederlandse bijdrage aan de armoedebestrijding. Landen als Groot-Brittannië hebben naar Nederlands voorbeeld hun toelage verhoogd, zei hij.
PVV-leider Wilders wil alleen praten over bezuinigingen en hervormingen als er flink op ontwikkelingshulp wordt gekort. Gates hoopt dat de huidige 0,7% van het bbp overeind blijft, om kinderen in de Derde Wereld te blijven helpen.

Boete partijfinanciering tot 1 ton

NOS
http://nos.nl/tekst/354963-boete-partijfinanciering-tot-1-ton.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosnieuws+%28NOS+Teletekst%29

Een partij die geen openheid geeft over zijn financiën kan een boete van maximaal een ton krijgen. Vorige week sprak de Kamer met minister Spies over nieuwe regels voor partijfinanciering.
Toen leek het erop dat een partij die de regels schendt maximaal 25.000 euro boete moet betalen. Spies zegt nu dat partijen vier financiële verslagen in moeten leveren, waarop elk 25.000 euro boete staat als ze het nalaten. Ze gaat de wet nu aanpassen om duidelijk te maken dat het in totaal om 100.000 euro boete kan gaan.
De PVV beschouwt de wet als anti-PVV en dreigde eerder geen boetes te betalen.

Gaan Rutte c.s de Nederlandse crisis te lijf of 't hachje redden?


 nrc.nl
zaterdag 24 maart 2012 door Marc Chavannes

Hero held voor een week. Of het begin van de verkruimeling van de PVV. Het moet blijken. Maar met zijn schietstoelprocedure heeft Brinkman de coalitiepartners met de neus op de feiten gedrukt: zij moeten nu echt kiezen op dat zonnige Catshuisterras. Versmallen en doorbunkeren, of verbreden en meer draagvlak zoeken voor de hoognodige doorstart van de Nederlandse economie.
Mark Rutte onthield zich van lachen in het Kamerdebat over het vertrek van Brinkman uit de PVV-fractie. Succesje voor de FNV-campagne over de schaterende premier en het hard gelag voor bezuinigingsslachtoffers. Hij heeft ook weinig te lachen. Getalsmatig is het kabinet door de SGP-slaperdijk en de knippersteun van Brinkman niet direct in nood. Indirect wel.
Geert Wilders staat voor de afweging of hij medeverantwoordelijkheid voor nog eens ruim tien miljard aan bezuinigingen wil dragen, of toch maar kiest voor keet. Provocatie is tenslotte zijn hoofdproduct. In de gemeenten Almere en Den Haag grossiert de PVV in verongelijktheid. De in het regeer- en gedoogakkoord afgesproken 18 miljard heeft Wilders afgedekt met een serie afleidende lawaaimanoeuvres.
Het is de vraag of de PVV voor nog eens tien miljard stigmatisering kan verzinnen. Naarmate hij daar meer van binnenhaalt, wordt het voor het CDA steeds moeilijker er ook voor te tekenen. De VVD lijkt een teddybeer die niks voelt, maar ook daar kan de pijngrens in zicht komen. Het is per slot niet leuk om bij de paria’s van Europa te horen, ook al ontkent men dat in kabinet en coalitie nog om het hardst.
Het punt waarop die xenofobe, anti-Europese politiek economisch contraproductief wordt, is allang bereikt.  Brusselse mildheid voor een te groot begrotingstekort ligt niet voor de hand. Overigens is dat kortetermijngedoe. Nederland nadert ook zonder PVV-factor het stootblok. Het is geen toeval dat de Nederlandse economie krimpt en de Duitse groeit. Zij maken meer dingen die de wereld wil hebben.
Alle innovatieplatforms ten spijt, Nederland heeft een rentenierseconomie, zoals Menno Tamminga schreef. We leven van de (slinkende)  overwaarde van ons huis, ons pensioen en maken relatief weinig nieuwe topproducten. De bankensector is op maat geknipt, zelfs de nationale pakjesvervoerder TNT Express ging in de uitverkoop. Kabelreus Ziggo was al in handen van buitenlandse gelddrukkers.
Natuurlijk was TomTom een immens succes. Verricht ASML wonderen. Zijn er grote internationaal opererende baggeraars en ingenieursbureaus, bio- en hightech-start-ups. Maar is het genoeg? Het is de vraag hoe snugger grondstoffen en bulkgoederen via Groot Rotterdam doorvoeren in de toekomst blijft. Miljoenen fabrieksvarkens fokken, naar Italië slepen en als Parmaham terugrijden is in ieder geval geen duurzaam economisch model.
De Nederlandsche Bank en het Centraal Planbureau hebben het economisch malheur ruim in kaart gebracht. Die welvaartscrisis komt samen met een politieke crisis en een crisis van de instituties. Het zijn crises die elkaar versterken.
Van oudsher sloeg Nederland de handen ineen: wederopbouw na de oorlog, het Akkoord van Wassenaar (1982), aanpassing van de WAO-verwording. Nu stellen werknemers én werkgevers de overlegeconomie ter discussie, de samenbindende rol van de koningin, de rechterlijke macht,  de  Raad van State, alles moet op de schop. Parlement, gemeenteraden en Provinciale Staten moeten dringend verkleind. Allemaal heel acuut, maar niet heus.
Terwijl de gedoogcoalitie zich heeft opgesloten in het Catshuis, sleutelt het parlement aan de instituties. Beter bewijs van eigen onmacht is er nauwelijks. Politieke meerderheden zijn steeds moeilijker te vinden – steeds vaker ad hoc. Juist in zo’n instabiele fase kunnen bovenpartijdige instituties als kiel onder het schip fungeren.
Hoe nu verder? Rutte c.s. mikt op overleven. Nieuwe verkiezingen over 84 dagen plus een paar maanden formatie zijn onverantwoord in de crisis, zei Rutte. Het is de vraag over welke crisis hij het had. De algemene Europese, de fundamentele Nederlandse of die van zijn gedoogcoalitie. De tweede zou in Den Haag moeten voorgaan.
Er zijn een paar varianten. Wilders kiest voor blijven meeregeren, Rutte en Verhagen schrapen extra miljarden bij elkaar, Brussel sipt, Rutte bluft, het CDA zucht, Wilders blijft ketelmuziek maken,  het stoplapakkoord wordt door het parlement geknutseld, van de meeste echte hervormingen komt niets.
Variant twee: ze komen er niet uit, de financiële markten gaan jagen, de kredietbeoordelaars bezorgen Nederland een hogere rente, die de noodzaak van structurele hervormingen op huizenmarkt, WW en AOW dichterbij brengt. De paradox: dan moet een demissionair kabinet het fundamentele werk doen waar geen missionair kabinet voor te vinden was.
Variant drie: VVD en CDA kunnen nu of na een Catshuismislukking ook zelf naar verbreding zoeken. Zij trekken zich minder aan van PVV-blokkades en -eisen, stellen zich op als een gewoon minderheidskabinet en doen de voorstellen die zij nodig achten om Nederland op nieuwe leest te schoeien. Fijn als de PVV meestemt, essentieel dat andere partijen meedoen. De contouren van een mogelijk nieuwe, bredere coalitie tekenen zich af. Dat lijkt voorlopig kansrijker dan  een breed oppositiefront.
In alle gevallen gaat het om het vinden van draagvlak voor een fundamentele doorstart  van de Nederlandse economie. Als we toch bezig zijn, kan de parlementaire politiek misschien ook op de eigen resetknop drukken. En zich weer een tijdje met hoofdzaken bezighouden. Hoeveel crisis wil je hebben?
Dit verhaal is geplaatst op zaterdag 24 maart 2012 om 07:20 uur. Trackbacken vanaf uw eigen site is mogelijk. (Wat is trackbacken?)
  •  
  •