Thursday, May 31, 2012

Stop Met Het Verspillen Van Tijd En Geld.

Oscar Mellor
http://en.wikipedia.org/wiki/Oscar_Mellor 





Ik kon het niet geloven toen mijn case manager mij vertelde dat de gemeente niet van plan was in beroep te gaan tegen het besluit van de rechter; maar ze willen de situatie opnieuw beoordelen.

In de papieren die ik heb, zegt de rechter dat de gemeente in het licht van het besluit, hun beslissing herzien moeten; en het feit dat ik mijn beroep tegen hun weigering om mij airco te geven gewonnen had.

Mijn argumenten voor airco werden aanvaard door de rechter als geldige redenen voor de absolute noodzaak van het voor mij.

Dus nu zijn zij in feite tijd aan het verspillen in de hoop dat zij zullen een goedkopere oplossing vinden.

Alle dit opnieuw  praten over zonweringen, luxaflex of het gebouw misschien niet genoeg ventilatie of speculaties te of mijn buren ook last hebben van de warmte, missen zij volledig het punt.

Het punt is dat ik Multiple Sclerose heb, die mij veel ernstige problemen tijdens de zomermaanden veroorzaakt.

Ze zijn op zoek naar andere oplossingen die niet voor mij werken; alles wat ik nodig heb, is dat de luchttemperatuur in de woning koel blijft.

Ik zal zeer koel zijn wanneer zij langskomen om hun herwaardering te doen, hopelijk kan ik mezelf beheersen, wanneer zij nu hier waren zou ik hun willen zeggen wat ik van ze denk.          



Wednesday, May 30, 2012

Geen Herwaardering Nodig.

Oscar Mellor 


Het was goed om de brief van de rechtbank te ontvangen, dat ik mijn beroep had gewonnen tegen het besluit van de Raad van Amsterdam te weigeren mij airco te geven .

Voor veel mensen kan het een luxe zijn, maar voor mij en anderen is het een absolute noodzaak, teneinde de kwaliteit van het leven te beschermen terwijl het weer warm is.

Na het krijgen van het besluit van de rechters dat mijn geval werd bewezen, keek ik uit om te horen wanneer zij zouden komen om het te installeren.

Vorige week toen ik niets hoorde vroeg ik mijn case manager om uit te zoeken voor mij.

Ze beloofde om het te doen en daarna mij te informeren, dit was vorige week woensdag, en ik hoorde daarna niks van haar.

Om dat het Pinksterweekend was kon ik niet in contact met haar komen maandag, dus stuurde ik een mail gisteren en herinnert haar aan haar belofte.

Jacqueline antwoordde, zij zei dat de Raad had zes weken te overwegen wat hun volgende stappen zijn; dit verontrust mij, ik voelde de komst van een beroep.

We hebben afgesproken dat ze zou telefoneren om 15.00 uur vanmiddag, ze belde mij tenslotte om 15.30.

Ze vertelde me dat de gemeenteraad had tijd waarin ze opnieuw de situatie konden beoordelen, ik vroeg of dit betekende dat ze wilden een beroep aantekenen tegen de beslissing.

Mijn case manager zei dat het betekende dat ze zouden onderzoeken om te zien wat de beste oplossing zou zijn.

Ik vertelde haar dat de oplossing was duidelijk, het was airco, dat was de reden waarom ik na de rechtbank ging om beroep aanteken tegen het besluit van de gemeente Amsterdam, om mijn aanvraag af te wijzen.

Het was een schok te horen dat dezelfde mensen die kwamen om mijn aanvraag te evalueren vorig jaar, nu opnieuw langskomen, dat maakt me niet optimistisch.

Opnieuw ze te praten over luxaflex en zonweringen, klinkt als mensen die zijn gefixeerd op het vinden van redenen om te weigeren en verzoeken niet de werkelijkheid te willen zien.

Er is geen herwaardering nodig; de situatie die de rechter erkend maar al te goed is dat ik heb Multiple Sclerose waardoor warm weer moeilijk is om mij.

Ik zal proberen om optimistisch te blijven dat de gemeente de situatie in het licht van de uitspraak van het Hof zal bekijken.























Tuesday, May 29, 2012

Weerzin Wekkende Nieuws Vanuit met Anglo hijSyrië

Yves Tanguy 



Toen wij de 23.00 nieuws  van het BBC tv op Zondag en opnieuw vorige nacht zagen, en hoorden van de vreselijke rapporten over de voortdurende slachtingen van onschuldige mensen in Syrië was schokkend.

Dagelijks hoor ik op de radio dat de Veiligheidsraad van de V.N wat in Syrië gebeurt, in de sterkste termen veroordeelt; Frankrijk Duitsland evenals Groot-Brittannië hebben vandaag Syrische diplomaten verdreven.

De speciale gezante, Kofi Anan heeft van de V.N heeft tevergeefs probeerd om de Syrische overheid ertoe te brengen op te houden met aanvallen en doden van hun bevolking.

Hij is op deze diplomatieke opdracht voor de laatste zes weken zonder enig teken van dat het geweld spoedig ophoudt.

De Syrische overheid houdt zich verbergend achter verklaringen dat het niet het Leger is dat voor de slachtingen verantwoordelijk is; zij zeggen het zijn de insurgents is die de mensen vermoord

Het schijnt dat er meer geweld is sinds de aankomst van de vredeskorpsen van de V.N. niet minder is geweest, de recente rapporten gaan allen over een stad dichtbij Homs, Houla.

Zij begonnen Houla te beschieten, nadat het Syrische leger het grootste deel van Homs met de grond gelijk hebben gemaakt, daarna gingen de Alawite milities na elke huis en dodend iedereen die zij vonden.

Op Zondag hoorden wij dat 180 mensen in Houla, veel van hen kleine kinderen en zelfs babys zijn vermoord of door een schot in het hoofd of hadden hun kelen doorgesneden.

Nadat het leger bombardeerde en de mensen van Houla terroriseerde, verzonden zij opnieuw de milities van de Alawite om huis-aan-huis te gaan en brutaal wijze iedereen te vermoorden die zij konden vinden.

Een 10 jarigen jongen slaagde erin de dood te vermijden, zijn volledige familie kon het niet ontkomen, hij speelde dood te zijn naast de lichamen van zijn dode moeder en broers en zusters.


De Syrische overheid blijft protesteren dat het niet hen is die de moord doet, wanneer het duidelijk het Syrische leger is die hun burgers vermoord.

Alawite is van zelfde minderheidssekte zoals de regerende familie Assad,de milities zijn hevig loyaal aan hun leider Bashir Assad.


Assad schijnt te zijn vastbesloten om controle van het land te behouden ongeacht wat het kost, Alawites sekte is slechts 12% van de Syrische bevolking.

Het zou briljant zijn als Bashir Al Assad - nu weg zal stappen van zijn machtspositie om zodoende nog meer bloedvergieten tegen te houden, maar ik vrees werkelijk dat als hij het niet doet er een vreselijke burgeroorlog zal zijn.

Anders kon Assad zeer goed beëindigen lijdend aan het zelfde lot dat Gaddafi in Libië overkwam  om met een vlaggestok gestopt in zijn reet, door zijn liefhebbend burgers werd vermoord.






Monday, May 28, 2012

Een Grote Schok En Een Fijne Vooruitzicht.


Brigitte Szenczi, Hungarian Artist, 1943-
http://figurationfeminine.blogspot.com/2010/01/brigitte-szenczi-1943.html



Gisteravond zaggen wij de halve finale van het programma The Voice op BBC TV, die wij gezien hebben sinds het vorige maand begon.

Twee van de mensen die meedoen zijn Ruth Brown en Jaz Ellington, zij hadden de beste stemmen; de meesten van anderen waren generisch en hadden geen goede stemmen.

De enige andere goede stem is Tyler, een goede vriend van Amy Winehouse, die tragisch afgelopen zomer stierf, dit beroofde ons allemaal van haar unieke stem.

Wij keken in ongeloof  toen eerst Ruth Brown niet werd door gestemd na de finale door het publiek, zij kozen Leanne om door naar de finale te gaan.

Wat gek om Leanne door te stemmen, wanneer zij niet de stem heeft die Ruth Brown heeft, Leanne  zingt net zoals een tweederangs zanger in een kroeg of club.

Terwijl Ruth Brown een prachtige krachtige en hartstochtelijke stem heeft,  zij is een goede Soul zanger.

De tweede schok was toen wij zagen dat het publiek ook de vele goeie stem, van Jaz Ellington niet hebben door gestemd na de finale.

Behalve Tyler, de andere mededinger, die door naar de finale gaat, met een stem die als een bleke imitatie van Delores O'Reardon klinkt, de zanger van de Cranberries, was BO.

Hoe teleurstellend, nogmaals schijnt dat het publiek het echte talent van de show eenvoudig heeft weggestemd omdat zij zwart zijn.

Ik hoopte werkelijk dat Ruth Brown de finale zou winnen; Tom Jones die haar mentor was scheen  ook zo te denken, hij zei dat hij alles zal doen om haar een grote ster te maken.  
                                                      
Ik hoop hij doet het, haar stem zou moeten worden gehoord, en ik verheug me op het zien van haar in het programma Later met Jools Holland, misschien dit September, een opwindend vooruitzicht.  




Sunday, May 27, 2012

Eurovisie Of Euro Troep In Azerbajan.

Kay Sage
http://en.wikipedia.org/wiki/Kay_Sage 

            
Vorige nacht hebben wij toch de Eurovisie gezien op tv, het was echt afschuwelijk en had niets met een zang competitie te maken.                      

Er waren zeer weinig die men kon categoriseren bij als zangers, het ging alleen over dure kostuums en zo veel speciale effecten ,zoals windmachines en veel droog ijs die zij in elke optreden konden proppen.

Het is verbazend om te denken dat Azerbajan dit obscene grote gebouw bouwde, dat zij het slechts voor deze competitie hebben gedaan, het is genoemd de Kristal Zaal.

Het was misselijk makend om de grote show te zien die zij van het feit maakten dat zij reusachtige olie opbrengsten hebben.

Welke de president gebruikt om en zijn familie, evenals een kleine cirkel van aanhangers te verrijken, die in ruil daarvoor hem zonder meer steunen om hun luxe leven te beschermen.

Het leger is een andere sectie van Azerbajan die goed betaald wordt om de bevolking in lijn te houden, door uiterst barbarisme.

Wat mij misselijk maakte is de kennis dat de overweldigende meerderheid van mensen in het land totaal onderworpen en onderdrukt is.

Blijkbaar worden de oliearbeiders lage lonen betaald en het werk is extreem gevaarlijk met slechte omstandigheden, protesten wordt niet toegestaan, zij worden meteen gebroken.

Natuurlijk is er niets zoals vakbonden in het land; onlangs zag ik een vreedzame demonstratie door een paar honderd mensen.

Zij deden niets behalve om hun protest te laten zien, zij werden brutaal geslagen aan de grond door hun paramilitaire politie, ik geloof dat sommigen kunnen gestorven zijn.

Vorige nacht was het moeilijk om te kijken in het weten van de brutale onderdrukking, het was misselijk makend.

Blijkbaar was de grote meerderheid van het Kristal Zaal leeg zodat zij deelden kaartjes uit en het werd verplicht gemaakt voor iedereen om daar te komen, zodat het voor de TV uitzending vol zal zijn, met feestende mensen.

Het was een hele tijd zeer grappig om de Zang competitie te kijken op tv, maar er is nu niks met een echte zang wedstrijd, nu gaat het alleen over nationalisme, het politieke manoeuvreren, geld en corruptie.




Saturday, May 26, 2012

Vooruit Kijken.

 

Kay Sage 


Gisteren was een echt vreselijke middag, wij  gingen naar de badkamer zo veel later dan normale rond 15.00 en tegen de tijd dat wij klaar waren was het al 19.00.

Dan later op de avond vergaten wij allebei dat ik niet uit bed om 21.00 was gehaald aangezien wij hadden het zo gepland, zodat ik mijn been en arm oefeningen kon doen met de Motomed en daarna na de bad kamer te gaan.        

Wij zijn werkelijk vrij teleurgesteld omdat wij een paar programma’s  op tv kijken om de tijd te vullen alvorens het allerlaatste Later met Jools Holland op BBC twee was.

 Er was niet meer dan 15 min voor het het programma begon, ik weet niet hoe hij het deed, maar wij hebben niks gemist, dankzij mijn schat Richie.   

Wat waren wij toch blij om het hele programma te zien, omdat aan het einde Jools Holland heeft aangekondig dat het het eind van deze reeks was.

Zeer teleurstellen om te horen dat wij geduldig tot het programma later met Jools Holland moeten wachten tot het terug komt in september.                       

Het is zulk een goede programma; het is werkelijk  fijn om zo vele goede bands en zangers te zien, fabelachtig om ook zo veel nieuws te zien.

Het was een fantastische verrassing, om de waanzinnig goeie zanger Jimmy Cliff die daar was met zijn prachtige band.

Ik houd van hem, zijn liederen zijn briljant, en zijn stem is nog zo goed als altijd en dan zijn er zijn fabelachtige kleren.

Het andere ding is dat hij geen Rastafarian is, hij is zelfs helemaal tegen en hij draagt altijd een rode ster om te tonen wat zijn politiek is.

absoluut prachtig dat wij later met Jools Holland voor de laatste zes weken hebben kunnen kijken en genieten van de goeie muziek, het is enkel zo moeilijk om te horen dat het de laatste show van deze reeks was.

Het voeldt nooit als bijna 2 maand het is altijd veel sneller dan dat, het is een schande dat er geen andere goede programma's van de snijkantmuziek als later met Jools Holland zijn.

Zodra de twee extravaganzas in Engeland over zijn, zullen wij niet constant worden gebombardeerd met hoe prachtig de Koningin niet is, evenals alle hype die die Olympics omringt.

In juni beginnen de Euro Trofee wedstrijden, ik verheug mij om voetbal te zien, dat is veel beter dan de stomme Eurovisie Zang Feestival die wij op de tv hebben gezien, het heeft niets meer te maken met zang, maar met corruptie en veel geld.                       .




Friday, May 25, 2012

Een Vreeselijke Middag.

Kay Sage 


Het is vrij  typisch geweest,iets  wat wij niet nodig hadden te gebeuren is voorgekomen toen Richie mij nam nA de badkamers voor een catheterverandering en een douche.

De catheter kwam  uit in orde maar kon niet weer binnen teruggaan en geen kwestie wat Richie deed hij had geen succes.

Na een uur en half heb ik de arts geroepen om hun hulp te vragen, zodra ik verklaarde, ik heb verteld wilde iemand  rechtstreeks hier zijn.

Hans, de collega van Dagma kwam zien of hi ons kon helpen, scheen hij ook niet het gewenste resultaat kunnen bereiken.

Hij beëindigde bij het makte een telefoongesprek aan de urologieAfdeling van één van de ziekenhuizen voor hun raad; zij gaven hem een paar ideen.

Welke hij zonder succes probeerde, dan ging Hans naar de apotheek een paar catheters met een kleinere diameter halen.

Terwijl hij was gegaan Richie bleef het proberen en uiteindelik kreeg hij één van de catheters die wij bij de ander katheter gebruikte en dat is zonder een probleem na binnen ging.

Zo toen probeerde hij opnieuw met de supra pubis catheter, schuin na binnen dit keer Richie is het in gleed met geen probleem.

Op dat ogenblik kwam de arts met de andere catheters terug, hij was zeer blij toen hij hoorde Richard was succesvol geweest.

Op dit ogenblik proberen wij allebei om van het doorbrengen van ongeveer vier uren in de badkamers vanmiddag.

Zodra ik dit beëindig zal ik een interessant stuk van kunstwerk vinden  en zal de rest van avond aan bijkommen en ontspannen besteden

Thursday, May 24, 2012

Moedig Zijn.



Dorothea Tanning

 http://en.wikipedia.org/wiki/Dorothea_Tanning



Hoe ik wens dat ik niet moedig moest zijn, ik zou werkelijk willen het leven kon terug  keren zoals het vóór de diagnose van Multiple sclerose in 2006 was.

Dan, zoals nu, word mij verteld hoe moedig ik ben, maar zo was het niet bedoeld, ik voelde v my ook niet als een moedig iemand, ik probeerde mij slechts draaiend te houden in de  beste manier ik kon.

De werkelijkheid is dat de dingen nooit terug zullen veranderen, noch de vooruitgang van mijn MS zal gaan in vermindering en zal mij geen extr tijd geven om te genietend van het leven met mijn schat Richie.

Ik begin werkelijk van mening te zijn dat mijn weinig kratch wat ik heb verlaten vloeit weg; Ik kan de regelmatige vooruit elke dag voelen.

Het werkelijk is shit, dat ik niet alleen moet worstelen om mijn identiteit te houden, maar ik moet schijnbaar voor alles vechten om het leven gemakkelijker te maken.

Hoe typisch van deze ongevoelige  kapitalistische maatschappij om kwetsbare mensen het moeilijk  maken om mobiliteits  hulp tE krijgen.

Ik kan het nog niet nog geloven dat zo veel tijd, inspanning en geld is besteed om te proberen om redenen te vinden om mij iets niets te geven, evenals anderen, zelfs een essentieel stuk van materiaal,

Wat ik vind maakt het nog slechter, is wanneer zij gemakshalve vergeten om mij  geïnformeerd, te houden.

HelaAs kan mijn ergotherapeut Maurits dit ondanks mijn verzoeken, te vaak nog vergeet om me geïnformeerd te houden.

Hij, Maurits evenals andere adviseurs, vergeten constant om me in de loop te houden, WeLzorg en RTD Het Dorp is het slechtst voor dit.

Wegens deze houding en ik nu aangewend om afspraken te hebben met adviseurs, en zij mij de informatie beloven op te sturen en nooit doen.

Er is werkelijk niks erger dan feitelijk in onwetend te worden gehouden, het ontneemt mijn rechten; het is ruw en totaal ongevoelig.

Ik begrijp werkelijk niet waarom zelfs mijn ergotherapeut mij niet op de hoogte kan houden zoals mij herhaaldelijk werd beloofd, het is frustrerend

Het is niet alleen mijn huidige ergotherapeut die ook altijd gemaakte beloften vergeeten was; Johanneke was zeer goed in het maken van beloftes en ze niet nakomen, desondanks al haar notities.

Het is bijna alsof dit punt niet genoeg tijdens hun opleiding word benadrukt, het schijnt vreemd om een opleiding en te vergeten dat het essentieel is om met  je cliënten te communiceren.

Dat zeker is het punt van een opleiding voor de verzorgende beroepen, ik denk met de doelgroep te communiceren essentieel is.

Zo vergeten zij het vaak dat het hun cliënten welzijn dat belangrijk is, ook vergeten zij dat hun banen er zijn om mensen te helpen.

Geen wonder dat ik uiterst stoïcijns moet zijn, moedig zijn in de aanwezigheid van dergelijke bureaucratische ongevoeligheid.

Het is een goede dat ik zo een aanhouder ben en assertief ben, anders geloof ik dat ik nog meer stress en problemen had gehad, en ik heb al veel te veel gehad.








Wednesday, May 23, 2012

Vrijheid Van Keuze Beschermen.


Joseph Cornell
http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Cornell

 Onze coalitie regering gegaan en er zal nieuwe verkiezingen in September zijn wanneer nogmaals de verkiezingscharade zal worden begonnen.

Op het ogenblik gaan zij nog schijnbaar met de voorgestelde nieuwe wetgeving van de coalitie door duwen, om mensen te beperken slechts een coffee shop te gebruiken.

Zij stellen nu voor dat de mensen die de coffee shop gebruiken geregistreerd lid, met lidmaatschapskaarten moeten worden.

Helaas mag men slechts lid van één coffee shop worden en je slechts lid kunt worden als je leeft en in Nederland en je bent geregistreerd.

Dit betekent dat de toeristen niet meer naar Amsterdam zullen gaan,het betekent dat zij misschien ergens anders voor hun vakantie zullen verkiezen te gaan dan Nederland.

Ik ben benieuwd of zij werkelijk mensen kunnen beperken tot één coffee shop, kan je de rel voorstellen die er zou zijn als de mensen slechts één winkel te gebruiken voor hun boodschappen.

Veronderstel als plotseling je slechts één bakker kon gebruiken, één slager en één supermarkt, waar is dan je vrijheid van keus om je hard verdiend geld te besteden waar je wil.
 
Het is verbazend dat zij niet de gevolgen van hun acties kunnen zien, of realiseren deze conservatieve reactionairen niet, dat de gevolgen van het maken van deze wet, de economie partijen van geld zullen kosten.

En bovendien zullen zij al die toeristen naar andere landen zoals Portugal verliezen waar zij de coffee shops zonder een probleem kunnen gebruiken en van prachtig weer en uitstekend voedsel genieten, geen van beiden kunnen zij hier genieten.

Naar mijn mening hebben zij zich werkelijk in de voeten geschoten door deze belachelijke wetgeving voor te stellen.

Wat ik zeer ongerust makend vind, is dat niemand om over dit schijnt te protesteren, ik hoop dat ik verkeerd ben.

Ik zal dit onderzoeken en zal zien of  er zijn klanten van coffee shops, die ook eveneens eisen dat actie wordt gevoerd om de vrijheid van keus te beschermen en verhinderen dat het word weggehaald.




Tuesday, May 22, 2012

Niets Mag De Fantasie Verstoren.


Franklin Rosemont


Ik probeer kalm te blijven over het praten over de Olympicshe Spelen, moeilijk het hoofd te bieden ook met die constant praten over het Zilver Jubileum.

Wij luisteren vaak na de radio van het BBC en BBC TV, maar zijn niet van plan dit tijdens het Zilveren Jubileum de van 1 juni tot 4 Juni is te doen.

Ik vind het verbazend dat zij vieren dat dit staatshoofd, daar 60 jaar is net zoals elke andere dictator.

Zij heeft nooit gewerkt in haar leven, hoewel zij vaak wordt beschreven als een hard werkend, het moet zeer uitputtend zijn zo een leven van dergelijke luxe  te moeten verdragen hoe zij het zo dapper volhoudt al die jaren die zij het doet.

Geen van de rest van haar familie heeft ooit gewerkte, vorige nacht was er een programma over de corruptie in Azerbaijan waar de zang wedstrijd, de Eurovisie, dit jaar wordt gehouden.

Zij spraken over het feit dat de familie van de president reusachtige rijkdom hadden verzameld, zijn twee dochters bezitten een boel van onroerende goederen die zij hadden geaccumuleerd zoals  TV zenders en andere bedrijven en zelfs hun tienerzoon, die 13 is bezit een eiland in Doubai.


Dit niet klinkt niet te verschillend voor  mij, dan de financiële situatie van de Britse Monarchie, die niet Engels maar usurpators van Hanover zijn.

Ik ben niet van plan de Olympicshe spelen te kijken op TV,  voor zover ik ben bewust ben, heeft het niets met de schoonheid van sport en enkel over het Olympische Comité en de multinationale ondernemingen te doen die meer geld maken.

Het weten dat het bedrijf  Dow Chemicals, de spelen sponsort is slecht nieuws, vooral na wat in Bhopal, India in 1984 is gebeurd.

Het toortsrelais is ziek,  aangezien het was Goebbels die het toortsrelais bij de spelen van 1936 in Berlijn introduceerde had, die door Adolf Hitler worden ontvangen, geen wonder zij dit belangrijke detail niet vermelden.

Niets moet de fantasie van de Olympische Spelen bederven, die een viering van sport wordt verondersteld te zijn door amateurs en niet beroeps die nu de enige concurrenten zijn.

Het was begonnen tegen commeralisme, nationalisme en om samenwerking te bevorderen, zover ik       kan zien is het nu een groot festival dat allen over geld en nationalisme is.

                                             


Monday, 21 May 2012. Mijn Beroep Winnen Zet Een Wettelijk Precedent


Penelope Rosemont


Dit weekend is plezierig geweest; ik ontving de brief van de Amsterdam  rechter en las dat ik mijn beroep had gewonnen.

Mijn besluit was te proberen geweest om zo weinig energie te investeren daarin als mogelijk, maar niettemin blijven proberen de airco te krijgen, wat ik een slecht besluit vond.

Het werkelijk is een schande, dat de afdeling Zorg en Samenleving van de WMO van de gemeente Amsterdam, die hulp en de faciliteiten moeten verstrekken aan gehandicapten dit zoveel mogelijk niet doet.

In plaats van het uitvoeren van hun werk, schijnen zij om hun tijd en waardevolle openbare middelen bij het zien van hoe en waarom zij zoveel mogelijk aanvragen kunnen weigeren.

Zeker verspilt de Gemeente van Amsterdam heel wat geld,op deze manier wanneer zij zeker op een rendabelere manier zouden kunnen werken door mensen te geven wat zij nodig hebben en wanneer zij het nodig hebben.

Ik veronderstel dat mensen te geven wat zij nodig hebben minder zal kosten dan het uitoefenen van hun controle door bureaucratische middelen toe te passen.

Tot nu toe heeft niemand mij over het winnen van mijn beroep contact opgenomen; Ik denk dat ik e-mail naar iedereen in kwestie zal verzenden, dat ik mijn beroep heb gewonnen.

Dit zal naar  mijn case manager Jacqueline en Annelies, de WMO mobiliteits adviseur van de gemeente Amsterdam, evenals Maurits mijn ergotherapeut en Janneke, één van de artsen bij de Rehabilitatie Kliniek op de Overtoom, Amsterdam gaan.

Ik ben vrij nieuwsgierig in verband met wanneer ik van de Afdeling zal horen van de Gemeente van Amsterdam die aanvraagen van gehandicapten behandelt.

Schande dat ik niet kon daar geweest zijn, om hun reactie te zien toen zij hun brief op Vrijdag om hun te informeren dat zij hun zaak hebben verloren.

Hopelijk zullen zij iets zeer spoedig doen aangezien het weer is plotseling zeer warm is, en ik zal de airconditioning zo spoedig mogelijk nodig hebben.

In feite kon ik het nu gebruiken, aangezien de temperatuur plotseling omhoog is gegaan. Dit schijn de manier te zijn hoe het deze laatste jaren gaat, één dag is het onder 10° de volgende dag is het over 20°.

Het wordt niet meer geleidelijk aan warmer, wat neigt te gebeuren is dat één dag is het koud genoeg voor de verwarming is, en de dag daarna moeten de vensters wijd open aangezien het zo heet is geworden.

Elke veranderingen in de temperatuur, heeft grote effecten op me, en mijn lichaam reageerde onmiddellijk wat mij  grote problemen veroorzaakt.

Het zou aardig zijn als de gemeente Amsterdam mij deze week benaderde om  mij mee te delen wanneer zij de airconditioning zullen installeren.

De sneller dit gebeurt, de beter voor mij en hopelijk ook voor alle andere mensen die airco aanvragen.

Het winnen van mijn beroep tegen de Gemeente van Amsterdam zal een wettelijk precedent zetten dat zeer nuttig zou moeten zijn voor iedereen die een aanvraag voor airconditioning maakt.

Voor mij en ik ben zeker ook voor vele anderen, is airco geen luxe maar een noodzaak aangezien ik de temperatuur in de woning constant koel moet hebben.

Multiple Sclerose dereguleert totaal alles, elke veranderingen in temperatuur heeft een enorm effect op mij, en ik verheug mij om koel te zijn deze zomer.

Sunday, May 20, 2012

Didier Drogba Met De Champions League Trofee 2012


Didier Drogba



Ik had gisteren een werkelijk goede dag nadat ik het geheel van de geregistreerde brief had gelezen die ik van het Amsterdam Rechtzak heb ontvangen.

Zodra ik de volledige inhoud van het document kon lezen, het vergde een beetje tijd aangezien het wettelijke taal was, had ik een goed gevoel.

Dan belde ik mijn vriendin Anja die mij bij de hoorzitting had vertegenwoordigd om te vertellen, in feite las ik de conclusie van de brief aan haar voor.

Zij kon onmiddellijk bevestigen dat ik inderdaad mijn beroep tegen de verwerping van mijn aanvraag voor airconditioning had gewonnen.

Zodra Anja mij haar bevestiging gaf dat mijn beroep tegen de Amsterdam Gemeente succesvol was geweest, was ik werkelijk extatisch.

Ik ben werkelijk zo blij dat ik niet heb opgeven, maar zo ben ik, ik geef niet op, en was net                                                                                                                                                                                                        
 als onze Jack Russell Terriers.

Om te vieren dronk ik een klein glas van Limoncella, dat over was van het fijne bezoek van onze vriendin Cecile hier op Donderdag werd achter gelaten.

Om een nog betere dag gisteren te maken zagen wij op de finale  van de Champion's League tussen Beieren München en Chelsea.

Typisch natuurlijk zodra het begon kon ik het nauwelijks kijken aangezien ik zo zenuwachtig was, ik wilde werkelijk dat Didier Drogba en Chelsea winnen.’
]
Niet omdat ik een Chelsea supporter  ben, dat ben ik werkelijk niet, maar omdat ik van Didier Drogba houd, hij is een prachtige voetballer.

Telkens als ik erin slaagde het televisiescherm te zien maakte het me zeer zenuwachtig, en toen Beieren eerst scoorden, kon ik niet langer het hoofd bieden.

Dan scoorde Didier wat een hulp was, maar Chelsea had noch een doel nodig om te winnen, de volgende poging van Didier ging over het doel dat een immense teleurstelling was.

Dit betekende dat zij nu extra tijd zouden moeten spelen zodat er werden nog eens 15 minuten gespeeld en toen nog eens 15 minuten waarna het was tijd voor strafschoppen.

Beieren scheen te winnen maar  één van hun beste spelers Sebastian Schweinsteiger naam zijn strafschop en bijna ongelooflijk hij miste het.

Hij mist werkelijk nooit zodat het was vrij komisch om hem te zien missen, zelfs kon Sebastian het niet geloven, hij werd overstuur.

Dan stapte Didier Drogba op om zijn te nemen en hij begraaf het in het doel van Beieren München; de supporters van Chelsea barstten met vreugde los bij het winnen van deze lange begeerde trofee.

De overkant, Beieren Munchen was absoluut verwoest zij dacht werkelijk dat zij de winnaars zouden zijn; in feite denk ik dat zij nooit een ander alternatief hadden overwogen.

Hun verdedigers waren absoluut in stukken, heel wat van hun gingen weg, huilden de spelers allen op het gebied, deden ineenstorten heel wat van hen ter plaatse het huilen.

Toen zij hun verliezersmedailles gingen verzamelen, zij namen allen hen weg rond hun halzen en droegen hen weg in hun handen, zo teleurgesteld waren zij bij het verliezen van wat zij als hun trofee beschouwen.

Chelsea was extatisch en hun verdedigers uitzinnig met geluk, Roman Abramowitz de eigenaar greep zijn manager Roberto De Matteo en hem kuste, ook kuste hij ook Didier Drogba en ik denk vele anderen.

De Russische eigenaar was zo gelukkig; hij had over £1 miljard uit gegeven om de prestigieuze Trofee van de Champions League te winnen, inhurend managers met groote
namen van overal ter wereld.

Maar toch was het zijn tijdelijke manager en ex-speler Roberto De Matteo die de trofee voor Chelsea won.

Hoe zeer typisch en hoe waar soms kan jij overal kijken, en vaak is het de hele tijd onder je neus.

Het leven is volledig vol van onverwachte verrassingen; niet allemaal goed maar soms zoals gisteren waren zij briljant; ik genoot van allebei.

In het hier en nu zijn en genieten van elk ogenblik dat ik kan, is werkelijk belonend voor mij.

Saturday, May 19, 2012

Mijn Beroep Winnen Is Fijn.

 
Guillaume Cornelis  van Beverloo 



Gisteravond kwam een buur aan de deur met een grote envelop voor mij; het was geregistreerde post van het hof.

Het was het besluit over mijn beroep tegen de Gemeente  die me de airconditioning weigert.

Een combinatie van niet goed in de douchestoel zitten, evenals slechte verlichting betekende dat ik niet de brief niet goed kon lezen.

Ik deed mijn best en ik dacht dat ik mijn beroep  had gewonnenj, ik zou definitief het gehele document moeten lezen.

Waarna ik begreep dat ik inderdaad mijn rechtszaak had gewonnen, ik telefoneerde mijn vriendin Anja die me bij het hof had vertegenwoordigd; om de conclusie van de brief aan haar te lezen.

Anja was zeer blij, ik bedankte haar, zodra zij bevestigde dat ik inderdaad de brief correct las dat ik de twee vorige besluiten ten val had gebracht, was ik verrukt van blijheid.

Ik ben zo gelukkig dat ik volhardde en niet opgaf zelfs wanneer het vrij hopeloos scheen.

Nu is de Amsterdam WMO word nu verteld door de Rechter om weg te gaan en de situatie in het licht van deze rechtszaak te herwaarderen.

Ik ben zo blij dat de Gemeente het niet heeft gewonnen en kunnen opnieuw weggaan zonder gehandicapten zoals zij altijd doen.

Wanneer men iets aanvraagt bekijkt  de Gemeente de redenen waarom zij het niet aan hen moeten geven, zij bekijken nooit de situatie in het licht van de behoeften van de persoon die de aanvraag maakt.

In mijn geval hebben zij geprobeerd om tweemaal erop aan te dringen dat mijn problemen met de hitte worden opgelost door voor de ramen luxeflex op te hangen en zonwerring buiten.

Geen van beiden van deze twee oplossingen zijn zeer nuttig voor mij wij hebben ramen die van vloer-aan-plafond gaan, zij openen binnenwaarts, dus is dit niet uitvoerbaar.

Onze eigenaar laat ons niet toe om iets op de voorzijde van het gebouw, bovendien zonwering is overbodig te plaatsen en zal niets doen om de luchttemperatuur te verminderen.

AageZien onze woning naar het oosten aan één kant en naar het noorden op de ander kant, betekent dit wij kort zonneschijn hebben in de vroege ochtenden.


 De gemeente probeerde ook om de verantwoordelijkheid op mijn huis eigenaar af
 te schuifelen; zij vroegen constant of andere mensen ook de zelfde problemen hadden.

Ik heb hun verteld meerdere keren dat mijn problemen met het warme weer aan mijn Multiple Sclerose toe te schrijven was, voor zover ik het weet ben ik de enige persoon in deze gebouw met deze progressieve ziekte.

Ik ben zeer gelukkig dat ik erin ben geslaagd om het besluit van de Gemeente van Amsterdam ten val te brengen om mij de veelgevraagde airconditioning niet te verlenen.

Ik hield geen hoop om het te winnen aangezien ik geen vertrouwen in het rechtvaardigheidssysteem heb, zodat is het winnen extra fijn voor mij.


                                                                         

Friday, May 18, 2012

Een Herbevestiging Van Alles Over Mensen Wat Zo Prachtig Is.

Maracas Bay, Trinidad.



De Baai van Maracas, Trinidad. 

 Op Woensdag nacht keken wij een programma op de BBC genoemd S.O.S. de Grote Bouw.

Het is over een prachtig team van werklieden en vele vrijwilligers die bijeenkomen om de huizen van mensen te herbouwen, wanneer zij niet het voor zichzelf kunnen doen.

Deze week herbouwde het team plus een reusachtig team van lokale vrijwilligers een klein terras huis in Enfield, Noord-Londen.

Dit is het huis van Eric, Davina en hun drie mooie dochters; Eric werd gediagnosticeerd met de ziekte van  Motor Neuron  twee jaar geleden.

Zijn diagnose was terminal met een prognose van drie jaar; Ik hoop dat Eric een beetje meer tijd dan dat met zijn schatten zal hebben.

Het was een uiterst emotionele programma ziend zo vele mensen gevend hun tijd om buren in hun eigen gemeenschap te helpen.

Het is mooi om mensen te zien samen komen om samen te werken, het is inspirerend en het is iets dat gebeurt veel meer dan de mensen denken.

Werkelijk er is niets beter dan dat iedereen een buurmens te helpen.

Het was werkelijk prachtig lettend op het herbouwen van Eric huis; zij dachten aan alles, de deuren werden breder gemaakt voor Eric’s rolstoel.

Zij legden houten vloeren die veel beter zijn voor iemand in een rolstoel; zij installeerden een eenvoudige lift zodat Eric na boven kan naar de nieuwe natte ruimte en zijn onlangs vernieuwde mooi slaapkamer.

De andere slaapkamer was prachtig verfraaid en verdeeld zodat de twee jongere dochters elk hun eigen ruimte hebben.

Boven was de zolder totaal herbouwd tot een mooie ruimte voor het oudste meisje.

Beneden werd totaal met een uitbreiding geremodelleerd, die wordt toegevoegd om een mooie ruime woonkamer en keuken te creëren plus het decking bij de tuin zodat Eric kan van de tuin met zijn familie genieten.

Het was een ongelooflijk emotionele programma dat ik net kon zien ondanks zo vele huilen dat mijn schat Richie niet kon ophouden mijn glazen schoon te maken.

Ik was in goed gezelschap aangezien iedereen in het programma vooral aan het eind huilde nadat de familie hun herbouwd huis had gezien.

De gehele familie kwam na buiten om iedereen te danken voor het helpen van hen om Eric’s leven makkelijker te maken, het herbouwde huis zal dat voor hen veel gemakkelijker maken.

Toen Eric iedereen bedankte huilde hij en iedereen, ook ik weer.

Een werkelijk prachtige familie, ik hoop dat het toegankelijker maken van het huis voor Eric, hem de extra levenskwaliteit zal geven die hij op dit ogenblik nodig heeft.

Zodat Eric en zijn familie van alles kunnen genieten, terwijl zij zonder alle problemen ook kunnen genieten van de prachtige verbouwing.

Prachtig om dergelijke communautaire geest in actie te zien, een herbevestiging van alles over mensen wat zo prachtig is. 

Eric blog

S.O.S The Big Build website


Thursday, May 17, 2012

Een Fijn Bezoek .


Dorothea Tanning
http://en.wikipedia.org/wiki/Dorothea_Tanning



Vanmiddag was aangenaam door een vriendin heerlijk ontspoord, die langs kwam, net toen Richie mij terug in bed deed na een lange douche, ging de telefoon.

Het was Cecile vragend of het o.k. was om voorbij te komen, zij had al vermeld dat zij  misschien vandaag zou kunnen komen.

Zeer goed om haar te zien, zij was hier niet te lang geleden en verraste mij toen met een schitterend boeket van bloemen in mijn favoriete kleuren, roze en rood.

Toen Cecile om 14.30 belde zei zij dat het slechts een kort bezoek en bleef tot 18.30 wat werkelijk aardig was.

Zij bracht heerlijke Italiaanse Limóncella met haar een heerlijke citroenlikeur die zeer aardig is, het was een prettig bezoek.

Ik ben blij om zo spontaan iemand te zien, iets wat niet vaak genoeg deze dagen gebeurt.

Dat is wegens mijn routine die natuurlijk zo verschillend is van toen ik nog mobiel was, toen was het nooit een probleem voor een vriend om onverwacht op bezoek komen.

Zo gehandicapt zijn heeft werkelijk ons leven zo dramatisch veranderd; ik denk het is een goed idee is te proberen meer van deze ongeplande bezoeken.

Dit is goed voor ons, het zal betekenen wij niet zo geïsoleerde zullen worden en het voor onze vrienden ook goed zou zijn om vaker te komen.
Zeer goed om haar te zien, zij was hier niet te lang geleden en verraste me toen met een schitterend boeket van bloemen in mijn favoriete kleuren, roze en rood.

Toen Cecile om 14.30 belde zei zij kon slechts  kort blijven en bleef tot 18.30 wat werkelijk aardig was.

Zij bracht  heerlijke Italiaanse Limóncella met haar een heerlijke citroenlikeur die zeer aardig was.
Ik ben blij zij kwam ons bezoeken, leuk om spontaan bezoekers te zien iets wat niet vaak genoeg deze dagen  gebeur.
 
Dat is wegens mijn routine die natuurlijk zo verschillend is van wanneer  ik nog mobiel was toen was het nooit een probleem voor een vriend was om onverwacht langs te komen.

Zo gehandicapt zijn heeft werkelijk ons leven zo dramatisch veranderd; ik denk het is een goed idee te proberen om meer van deze ongeplande bezoeken te krijgen.

Dit is goed voor ons, het zal betekenen dat wij niet zo geïsoleerde zullen worden en het voor onze vrienden goed zou zijn kunnen vaker komen.


Wednesday, May 16, 2012

Samen Werken Om Een Betere Wereld Te Creeren.


Clarence John Laughlin
http://en.wikipedia.org/wiki/Clarence_John_Laughlin

Ik kan niet ophouden denkend over waarom zo vele mensen geloven dat zij niet intelligent genoeg zijn om de wereld te veranderen.

Dit moet zijn omdat wij allen van een vroege leeftijd worden hersenspoeld om achteloze te volgen, en denken wordt voor onszelf niet aangemoedigd, of samenwerken.

Zij willen niet dat mensen vrije denkers zijn; zij willen iedereen in de kudde in overeenstemming zijn en geen individuen te zijn die besluiten voor zichzelf nemen.

Dit is één van de functies van school; het maakt ons klaar om loonslaven te zijn en passieve ontvangers van gezag te zijn.

Wij worden steeds opnieuw verteld dat wij politieke leiders nodig hebben, dat zonder hen wij in knoei zouden zijn.

Het schijnt mij dat wij meer verknoeien met deze glorierijke leiders, die ons verteld word and dat zij de enige die kunnen politici zijn.

De rest van ons is enkel niet intelligent om betrokken te worden bij politiek, wij zouden allen enkel blij moeten zijn dat wij al deze prachtige mensen hebben die zich op de lijn voor hun landen zetten.

Ongelooflijk schijnt het dat heel wat mensen dit als waarheid goedkeuren, wanneer de echte waarheid is dat deze boegbeelden enkel daar zijn om zichzelf te verrijken.

De rijken worden rijker en de rest ons moet nog harder werken op dit ogenblik om hen op de manier te houden zij aan gewend zijn.

Zeker is het tijd voor iedereen om verschillende manieren te overwegen om onze zaken te organiseren,  deze huidige crisis is een aanwijzing dat de dingen nu moeten veranderen.

De manier hoe de wereld op dit ogenblik wordt georganiseerd, werkt niet voor de meerderheid van mensen op de planeet.

Noch werkt het voor de planeet die zo langzaam door de gulzige rijken wordt vernietigd, die niets om geven, alles dat voor hun van belang is hun eigen behoeften voor meer geld.

Zij geven niets over wat hun vernietigende activiteiten aan deze mooie wereld waar
wij leven doet zolang zij kunnen rijkdom kunnen accumuleren.

Dit is een wereld van overvloed voor ons allemaal als wij slechts de gulle giften van deze prachtige planeet mochten vrij delen.

Wij mensen moeten beginnen met elkaar samen te werken, dit wordt ons niet aangemoedigd, en in feite worden wij geconditioneerd om elkaar te wantrouwen.

Wij moeten samen werken om een betere wereld voor onszelf te creëren; dit is iets dat slechts wij kunnen en nu zou moeten doen.                         



Tuesday, May 15, 2012

Een Positief Afspraak.

  
Zdzislaw Beksiski

Vanmiddag is snel gegaan na de lange afspraak met Maurits, mijn ergotherapeut en Werner, een adviseur van RTD Het Dorp over was.

Het begon laat omdat Werner geen parkeerplaats kon vinden, nochtans zodra hij hier aankwam was het wachten waard.

Wij bespraken met hem mijn problemen met het gebruiken van het gadget dat mij een kleine modicum van vrijheid toestond om een beetje mijn milieu te controleren.

iPAQ liet me het bed in werking stellen, het licht aanzetten, TV inschakelen evenals de voordeur en onze woning deur openen, zodra ik met de intercom heb gecontroleerd wie bij de deur is.

Ik verklaarde dat ik het niet meer kon gebruiken nu mijn hand functioneren slechter geworden is.

Richie steunde mij totaal en zei dat hij het was die het bed in werking stelde, en het licht aandeed nu mijn handen te zwak waren.

 Ook negen keer van de 10 is hij ook die de televisie aanzet en mij de telefoon waarop hij de luidspreker activeert zodat ik hoef niet de telefoon te houden die ik niet meer kan doen. 

Werner luisterde zorgvuldig aan alles wij zeiden, ook stelde hij vragen en deed suggesties.

Na een korte tijd was het duidelijk ook aan hem dat ik de functionaliteit van iPAQ op de computer moest hebben om met de Seetech software te gebruiken.

Vóór het eind van de afspraak waren Maurits en Werner al begonnen het papierwerk georganiseerd te krijgen.

Toen ik vroeg, zeiden zij allebei dat zij de aanvraag zouden voltooien en het volgende week verzonden zouden krijgen.

Het was een zeer goede afspraak, Werner was een aardige persoon, en het belangrijkst was hij is een goede luisteraar en communiceerde zeer goed met ons.

Ik denk dat deze aanvraag voor de langverwachte Seetech succesvol zal zijn; hopelijk zal het niet te lang duren, hoewel er altijd een wachttijd van zelfs 2 maanden is.

Hopelijk dit keer zal het sneller zijn, aangezien de aanvraag van het zelfde bedrijf is dat het enkel wordt bijgewerkt om de iPAQ functies te omvatten.


De afspraak van vandaag heeft mij optimistisch gemaakt, het was goed Werner wilde luisteren en mijn mening wilde weten wat nu voor me zeer belangrijk is, zodat ik kan blijven de dingen doen waarvan ik geniet.


Monday, May 14, 2012

Manchester City Briljante Overwinning.


Goed gisteren was werkelijk zo opwekkend, af en toe was het ook zenuwslopend en er waren zelfs ogenblikken toen ik niet langer kon kijken.

Dat was toen Manchester City niet kon schijnbaar niet hun winnend doel te krijgen, dat voor de rode helft van Manchester prachtig zou geweest zijn.

Vandaag voel ik bijna sympatie voor Manchester United dat zij niet wonnen; zij verwachtten dat de trofee weer naar hen ging.

Toen Wayne Rooney tegen Sunderland scoorerde, dachten zij dat het de winnend doel was, dan net als Manchester United en de supporters en hun manager Alex Ferguson op het punt stonden te vieren, was hun vreugde kortstondig.

Droevig voor de Rode team, was het resultaat van het spel van Manchester City zichtbaar op het scorebord was de schok voor iedereen en overweldigde teleurstelling

Dat was het ogenblik toen de fans van Manchester City, realiseerden dat zij definitief na een lange wachttijd van 44 jaar, de Premier League trofee nogmaals hadden gewonnen, de laatste tijd dat zij wonnen was in 1968.

De explosie van vreugde was prachtig om te zien omdat zij dachten dat zij tot het laatste ogenblik verloren.

Het zien van Noel Gallagher van de bekende band Oasis, die zijn foto liet nemen, het was een mooi gezicht.

Vanochtend hoorden wij hem sprekend op de radio over hoe prachtig het was dat zijn club eindelijk de begeerde trofee van de Premier League had gewonnen.

Noel vertelde toen een zeer grappig verhaal dat een supporter van Manchester United duizenden rode T-shirts had liet drukken, met de slogan op hen:

Waarom is het altijd ons!

Ik voel mij bijna droevig voor Alex Ferguson, de manager van Manchester United evenals hun supporters.

Het moet zeer droevig voor hen geweest zijn om hun rode bus te annuleren die met rode linten voor hun overwinnings bus reis door Manchester.

In plaats daarvan werd alles geannuleerd met inbegrip van al hun feestjes en nu moeten zij toekijken hoe de blauwe kant aan het vieren zijn sinds Zondag.

Dit wens ik dat dit vaak voor Manchester City zal gebeuren, er is werkelijk niets beter dan dat de oude orde ten val gebracht wordt.

Zeker dat is wat leven zal zijn, vooruitgang en niet stagnatie; het is werkelijk briljant dat Manchester United het niet altijd naar hun zin heeft.

Het voetbalseizoen 2011 tot 2012 was werkelijk vol van onverwachte drama, het is een echt briljant seizoen geweest, ik hoop dat ik ook van het volgende seizoen zou kunnen genieten dat in Augustus begint.

Het schijnt dat er nog veel goede dingen om mij op te verheugen, alhoewel ik nu tetraplegic ben, ben ik blij in leven te zijn hier en nu