Friday, August 31, 2012

Fijn Bezoek.


Roberto Matta. 


 Vandaag begon het koud, in feite het is vanwege de koud dat ik wakker ben geworden; was snel met Richie overeengekomen en hij ging onmiddellijk allebei ramen dicht maken.

In eerste instantie hielp dit me om weer te slapen, alleen was ik weer vrij snel wakker, want het was zo koud in de slaapkamer.

Richie zetten de centrale verwarming aan, die was verbazend om te doen op 31 augustus, vooral om dat slechts  een week geleden hadden wij een hittegolf met temperaturen van 35°.

Nadat Richie kwam terug van de honden rond het blok te nemen, zei hij dat het was net als oktober buiten, volgens hem waren er mensen een lange jassen en sjaals.

Vanmiddag had ik een aangenaam bezoek met Anne, zij kwam rond om 14.00, ze zag er heerlijk ontspannen uit na haar vakantie in Italië met haar zoon.

Het was leuk om haar te zien en om haar vakantie foto's te zien, Anne en haar prachtige zoon, Okhai leek te hebben een geweldige tijd op een prachtige locatie.

Ze bracht heerlijke  broodjes van de Surinaamse broodjeszaak, hete pittige Tempe voor Richie, voor zichzelf hete pittige garnalen en ik had hete pittige bakkejauw.

De broodjes waren heerlijk en zelfs nog meer met wat toegevoegde hete pepersaus gemaakt met scotch peper, de beste hete peper ooit vind ik.

Alle te vroeg moest Anne ons verlaten, ze beloofde om snel terug is te komen, wat zeer aardig zou zijn, het is goed om mensen te zien, vooral vrienden.

Toen Richie wilde vertrekken met de honden naar het Park, hebben wij gemerkt dat de dikke bewolking was verdwenen en was vervangen door prachtige blauwe luchten en zonneschijn.

Het was Oktober voor het meeste van de dag en terug naar augustus om 18.00 uur, ik denk niet dat het warmer wordt, omdat de bries door het raam heel cool is.

Ik ben aan het genieten van de zonneschijn en blauwe luchten die een echt mooi gezicht om te zien aan het eind van de dag.

Thursday, August 30, 2012

Vastbesloten Om De Uitdaging Aan Te Gaan.


The Unthinkable, 1957.
Roberto Matta.


Communicatie is nuttig, ik heb net met Richie vanmiddag gesproken en vertelde hem over mijn zorgen over de  Seetech computer, nu dat ik het besproken heb met hem voel ik me beter.

Toen ik hem vertelde dat ik bang was dat ik geen software zou kunnen installeren, want er was geen CD of DVD drive, en hij vertelde  dat het kan worden gedaan via een externe harde schijf.

Dat is briljant nieuws om te weten dat Richie mijn  Dragon spraakherkenning software zonder problemen kan installeren.

Ik ben zo blij dat het mogelijk is voor mij om mijn spraakherkenning ter gebruiken, om dat ik het leuk vind om te gebruiken om te schrijven.

Afgezien van de Dragon spraakherkenning software, kan ik ook Microsoft Office kopen dat heeft een e-mailprogramma en Word, dit is ook te downloaden.

Of ik kan  Open Office downloaden  gratis, dit een  open source applicatie gelijk met   Microsoft Office is.

Mijn andere optie is dat we hebben Office 2003, die ik kan gebruiken en blijkbaar is het mogelijk om Outlook Express gratis van het Internet te downloaden.

Dus mijn zorgen zijn opgelost, een andere was het feit dat er geen microfoon of web cam was, maar Richie zij dat het niet een probleem was om dat hij een externe kon installeren

Dat is een echt goed idee; in de tussentijd heb ik ook een e-mail naar RTD Het Dorp gestuurd om te vragen of het mogelijk is voor hen om een microfoon en webcam te installeren, evenals een extra USB-poort is nuttig.

Nu voel ik me 100 keer beter over de computer, ik voel me zeer positief en ben vastbesloten om de uitdaging aan te gaan en zal leren hoe ik Seetech gebruiken.

Volgens Richie is de Seetech computer een fijne apparatuur, ik wil het moment grijpen en het beste van maken zodat ik kan blijven communiceren.

Wednesday, August 29, 2012

Meer Wachten.



Roberto Matta.
http://en.wikipedia.org/wiki/Roberto_Matta



Vanmorgen was anders begonnen, Richie maakte me wakker om 08. 00 omdat ik wilde ruim vóór de Seetech afspraak om 11.00 uur klaar zijn.

Allereerst masseerde hij mijn schouders en mijn armen voordat het doen van de oefeningen om mijn strakke spieren te ontspannen.    

Na dat deden ik meer arm oefeningen, om dat ik nu helemaal niets meer met mijn rechterhand kan vastgehouden en nu begint ook mijn linkerhand functionaliteit te verliezen, ik gebruik pols ondersteuning.

Peter, die werkt voor de rehabilitatiekliniek maakte de pols ondersteuning, die gaan  rond mijn pols, ze worden vast gehouden door klittenband en ze hebben een haak.

Dit is gekoppeld aan de greep over mijn bed en ik kan mijn rekoefeningen doen, dan  plaatst Richie twee handgrepen hoger en ik doe meer oefeningen.

Terwijl ik dit doe, doet Richie mijn been oefeningen, opheffen en uitrekken en vervolgens het masseren van beide benen.

Na mijn tanden te poetsen, en het nemen van mijn baclofen tabletten heeft Richie me uit bed gehaald met de tillift  en in de douche gebracht in de douchestoel.

Het voelde goed om in de douche zo vroeg in de ochtend te zijn, ik denk dat dit zal onze nieuwe routine worden, zo kunnen we de meeste van de dag hebben nu zomer komt tot een einde.

Alles ging heel goed en ik was terug in bed om 10,00 goed vóór de afspraak om 11.00 uur.

Op 11.22 was Rini, van RTD Het Dorp eindelijk hier, hij toonde ons hoe de Seetech computer  werkte.

Teleurstellend was dat er geen Engelse woordenboek is geïnstalleerd, en ze hadden de verkeerde Duitse applicatie, niet een woordenboek besteld, en er was ook geen e-mailprogramma en geen Word geïnstalleerd.

Toen ik dit hoorde was mijn eerste reactie om te zeggen neem het meteen terug en ga eerst   de woordenboeken voor Engels, Duits installeren, dan is een nuttig voor mij en nu nog niet.

Als mogelijk ook een e-mailprogramma als Word installeren, maar ik kreeg te horen dat Word niet zou worden geleverd, omdat de zorgverzekeraar denkt dat WordPad voldoende is.

Maar als ik Word ik moet kopen voor mezelf , dan koop ik Windows Office en dat komt met een e-mailprogramma.

Ik was echter uiteindelijk ervan overtuigd om de Seetech computer hier te houden, zodat ik elke dag kon oefenen en zou klaar zijn om het  volledig te gebruiken zodra alles is geïnstalleerd.

Rini beloofde hij zou verkeerd gekocht Duitse applicatie omruilen voor een woordenboek en er gaat ook het Engelse woordenboek opzoeken.

Volgende week zal hij mij laten weten wanneer hij beide toepassingen heeft en dan zou hij een afspraak voor de week er na maken.

Dus in twee weken zal ik een Seetech computer hebben met drie woordenboeken Engels Nederlands en Duits, ik moet nogmaals geduldig wachten.

Tuesday, August 28, 2012

Naar Morgen Uitkijken




Het is een aangename dag vandaag, gek genoeg was de zon sterker na 18.00 uur vanavond.

Morgen om 11.00 uur zul iemand van RTD Het Dorp  hier komen, met de Seetech computer met hen.

Ik kijk ernaar uit, mijn linker wijsvinger functineert niet meer goed en soms moet ik ook mijn duim of knokkel gebruiken.

Geen van beide is zeer efficiënt en het kost me leeftijden om te klikken op iets, wat enorm frustrerend is.

Ik hoop dat ik vanaf morgen de computer zonder deze onnodige belastingen kan gebruiken, dat zal fijn zijn.

Mijn plan is om mijn blog, evenals e-mailberichten, brieven en Word-documenten schrijven met behulp  van de Dragon spraakherkenning.

Ik kan alle de correcties en het bewerken met behulp van de Seetech software die zeer handig  kan zijn als ik de cursor meer kan gebruiken.

De Seetech zal zijn handig voor het surfen op het Internet, en om mij te helpen andere blogs te bezoeken, iets waar ik ben enorm benieuwd naar.

Ik ga dit kort  houden deze keer en het plaatsen op mijn blog en dan ik kan ontspannen en genieten van de zon buiten.

Monday, August 27, 2012

De Mythe In Leven Houden.


Roberto Matta.



Vandaag is het weer aangenaam, blauwe lucht met pluizige wolken drijven door, een mooie dag met name na de stortregens in het weekend

Vanmiddag kwam Mathilde, mijn fysiotherapeut  voor een sessie van oefeningen, evenal massage, aan het einde waarvan ik voelde me goed.

De mogelijkheid om fysiotherapie op huis bezoek te krijgen, is uitstekend voor me; de sessies nemen weg een heleboel spanning in mijn armen en schouders.

Meestal slaat ik veel beter op maandag en donderdag nacht, beide dagen als Mathilde hier was voor fysio afspraak.

Elk jaar verwijderd onze zorgverzekeraars  items die we kunnen krijgen  zonder extra te betalen, dit is erg irritant om dat we een hoge premie elke maand betalen.

Het andere ding dat Agis voortdurend probeert te beperken is hoeveel fysiotherapie iedereen hebben kan, gelukkig op dit moment heb ik niet een limiet want ik heb een chronische progressieve ziekte.

Het is nu tien jaar geleden, dat de ziektekostenverzekering werd geprivatiseerd om winst te maken, dus gingen we van een zeer efficiënt systeem naar een dat geld vooropstelt.

Eerder waren premies elke maand zeer laag; rond  €30 per maand nu is het bijna €200 per maand, een grotere verhoging in prijs kon ik mij niet voorstellen.       

Dat is wat er gebeurt als markten werden geliberaliseerd, wat gewoon betekent dat alles wordt gedereguleerd en het wordt een vrijmarkt voor bedrijven die winst willen maken.

Ik denk dat het is een weerzinwekkende gedachte dat het aanvaardbaar is geacht om geld te verdienen van de gezondheidsdiensten, zoals ziekenhuizen.

Ziekenhuizen zijn er om te zorgen voor mensen en hebben geen winstoogmerk, iets politici, zowel hier in Nederland evenals in Engeland zijn vergeten.

Het andere ding dat ze lijken te vergeten is dat de gezondheid van mensen van het allergrootste belang is, het is niet een product, maar dat het iets is dat is van fundamenteel belang voor de gezondheid van het land.

Op 12 September zal er nieuwe verkiezingen hier in Nederland worden  gehouden, ik vraag me af welk resultaat dit muzikale stoelen zal bereiken en of het een positief effect op ieders leven hebben zal, ik betwijfel het ten zeerste.

Het enige doel dat verkiezingen dienen is om de mythe in leven houden, dat we leven in een vrije, democratische samenleving waar al onze stemmen tellen, als dat maar waar was.   

Sunday, August 26, 2012

Fijne Herrineringen.

 Roberto Matta.



Vandaag is een andere onvoorspelbare dag, 1 minuut lijkt het aangename, de volgende is er opeens hevige stortregens,  het is net als April en niet augustus.                                                            

Globale opwarming van de aarde is echt begonnen ons te beïnvloeden nu, zoals al onze seizoenen zijn omgedraaid, zomer in de lente en herfst in de zomer.

Ik sliep weer echt goed afgelopen nacht; Ik ben zelfs in geslaagd om door te slapen tot 12.00 uur vandaag, iets wat ik niet heb gedaan in jaren.

Dat betekent dat ik ben laat naar de douche, toilet gegaan, maar geen zorgen want het is leuk om een luie dag op zondag kunnen hebben.

Het herinnert me aan zondagen voordat ik had MS, toen hield ik van een luie ochtend, liggend in bed, thee drinken en jointjes te roken  en praten met Richie.

Aangename herinneringen van happy days, we hadden in die tijd een mooie Staffordshire Terriër Kruis genaamd Daisy.

Ze vond het fijn om bij ons in de slaapkamer te zijn; ze zou op commando  haar bed, alsmede haar deken naar onze slaapkamer dringen, het bed zou ze naast de verwarming plaatsen en de deken in bed voor haar om lekker onder te gaan.

Daisy was dergelijk zeer slim, en  ze wist ook hoe zij haar speelgoed aan het eind van de dag weer terug deed een speeltuig doos, die geen andere hond die we hebben gehad sinds  kan doen.

Onze trio van prachtige honden, Marleen, Cyril en Tina zijn heel goed samen en maken een prachtig gelukkig pack.

Wat is echt briljant is te zien hoe gelukkig en vol vertrouwen Cyril is geworden; zijn vertrouwen is enorm gegroeid sinds het begin van het jaar.

Eindelijk mag hij  een hond zijn, iets  dat hij niet was toegestaan om te doen in zijn oude huis, verschrikkelijk om te denken aan een actieve hond zoals Cyril beroofd van naar buiten gaan en rennen en spelen.

 Ik ben zo blij dat we namen hem in januari 2011; het is een hele uitdaging geweest om te proberen om zijn vertrouwen te winnen, nu een jaar en zeven maanden later hebben we een mooie hond.

Honden een nieuw huis geven is  de moeite waard om te doen vooral omdat het betekent het vermijden van honden kopen van puppy boerderijen, iets wat wij niet acceptabel vinden.

Ten slotte is de regen gestopt en het weer is verbeterd en om precies  20,00 vanavond kwam de zon en de hemel is blauw nu.

Richie maakt ons een heerlijke diner, waar ik echt naar uit te kijk, nadat we hebben gegeten zal ik een kunstwerk zoeken en dit op mijn blog zetten, happy days.







Saturday, August 25, 2012

Een fijne dag, ondanks het weer.


Roberto Matta
http://en.wikipedia.org/wiki/Roberto_Matta


Het weer van vandaag is dergelijke een contrast met hoe het vorige week zaterdag was, dan was het een warme warme dag met temperaturen boven 35 °.

We hebben af en toe een glimp van de kleine stukjes van blauwe hemel, die snel veranderde in dikke bewolking en stortregens.

Richie vertelde me dat toen hij uitging rond 11 uur vanochtend het was aangenaam warm buiten ondanks hoe het eruit zag.

Die was net als een dag in April en niet een dag in augustus, ik hoop dat Richie veilig uit de stortbui van regen binnen de Turkse winkel is, waar hij ging om de boodschappen te doen.

Ik ben benieuwd naar  zijn terugkomst beladen met lekkere dingen, hopelijk zal er een mooie selectie van zacht fruit, alsmede heerlijke Turkse zacht geiten kaas.

Angela bracht een paar  blikken van de harde kabeljauw viseieren, die Richie in een heerlijke Griekse taramasalata gaat maken, iets wat ik heel lekker vindt.

Hij zegt dat hij ook  Griekse humus  zal maken en erbij zal er geroosterde groenten, aubergine, paprika, knoflook en een salade en kubussen van Tempe, Tofu en Turkse flatbread.

Het klinkt als een heerlijke maaltijd die ik nu zou willen eten; Richie was terug van zijn winkelen expeditie en is niet nat geworden.

Ik was zo blij toen Richie weer thuis was,  dat vonden de bonden ook, want zodra de woning deur geopend werd gingen de honden wild met opwinding bij het zien van hem opnieuw.

Ze begonnen rond te  lopen  en spelen met hun speelgoed om te laten zien aan Richie en mij wat mooie honden ze zijn.

Ondanks de constante pijn en ongemak  sliep ik goed afgelopen nacht en heb niet zo'n slechte tijd wakker worden zoals ik meestal doe.

Nu ga ik stoppen met schrijven en ga een kunststuk van Roberto Matta, een prachtige surrealistische kunstenaar uit Chili kiezen,  dan wil ik ontspannen.                                                                             






Friday, August 24, 2012

Het leven observeren.


Roberto Matta.
http://en.wikipedia.org/wiki/Roberto_Matta



 Het schijnt dat de korte week van zomertemperaturen van tussen de 30 ° en 35  tot een einde is  gekomen, en een dikke bewolking is terug over Amsterdam.

Het is alleen 19.30 uur, maar het ziet er veel later uit, ik denk dat we evolueren langzaam naar langere nachten en kortere dagen.

Helaas komt de zomer die we niet echt hadden tot een einde, toen ik mobiele was dit tijd van het jaar mooi, vooral de prachtige zonsondergangen vanaf nu tot het einde van oktober.

 In bed 24/7 zijn,  lijkt alles samen worden gemengd, het leven is iets dat ik observeren, maar dat ik niet in deelneem.

Vreemd om te denken dat ik  nu niets kan doen, vooral omdat ik altijd zeer betrokken was waar ik heb geleefd.

Het is zo donker al dat ik heb de lamp naast mijn bed aan gezet, het is een jammer, maar dat is wat er gebeurt wanneer het wordt eind van augustus.

Vandaag is 24th van augustus, het is Megan's verjaardag in mooie Devon, ze is 19 vandaag, hoe ik wou dat we hadden erbij geweest om te vieren met haar en haar ouders Brian en Angela, alsmede haar vrienden.

Vorge nacht omdat het was weer erg laat geworden, zodat ik nam een slaap tablet om ervoor te zorgen dat ik goed sliep, het was zeer effectief, zozeer zelfs dat het me leeftijden nam om goed wakker te worden.

Ik ga dit kort houden vandaag, zoals ik de spelling zal checken en dan zal ik  kijken voor een afbeelding op het Internet en publiceren, dan is het mijn bedoeling om te genieten van de avond met mijn lieve schat Richie.






Thursday, August 23, 2012

optimistisch voor verandering.

 
 Roberto Matta.


Het is niet gemakkelijk om mij om het Dragon spraakherkenning nu te gebruiken, omdat de honden verheugd zijn over het vooruitzicht naar het Park te gaan om te spelen.

Tot slot net voordat ze weg ging, was Richie eindelijk erin geslaagd om mij te laten zitten in een goede positie die ik ook kan handhaven.

Dat is een opluchting, want hij kon het niet bereiken tot nu toe, elke keer als we dachten dat het was goed, dan ben ik onmiddellijk begonnen met nogmaals leunen over aan de linkerkant.

Het is geweldig om om redelijk comfortabel te zitten, zodat ik mijn post van vandaag voor mijn blog kan maken, het is veel beter schrijven nu dan wanneer ik slecht zat.

Wanneer het zo is, wordt het  niet gemakkelijk om te schrijven of zoeken naar kunstwerk op het Internet, mijn blog bekijken, mijn e-mail controleren of iets anders op mijn laptop  doen.

Om dat ik koppig ben ga ik ongeacht door maar het is moeilijk en frustrerend en het duurt veel langer om iets te doen.

Angela hier hebben op bezoek was echt mooi, Richie hield ook van haar korte verblijf met ons, zoals ik deed, haar bezoek deed ons allemaal goed.

Sindsdien hebben wij alleen Matilda, gezien mijn fysiotherapeut en Milou de wond verpleegster uit de revalidatie kliniek aan de Overtoom hier in Amsterdam.

Richie en ik houden van elkaars gezelschap en hebben altijd veel te bespreken, en over te praten  evenals te lachen.

Andere mensen vaker zien zou zo prachtige  zijn, maar het lijkt erop dat het is niet realistisch deze dagen.

Niet wanneer zoveel mensen die we hier in Amsterdam hebben gekend, waren verhuisd niet alleen naar andere delen van Nederland, maar ook andere landen.

Dat is het leven denk ik, mensen hebben altijd de neiging om te verhuizen en deze dagen, blijkt het vaak dat het geen keuze is, maar het is een noodzaak vanwege werk.

Het is een schande dat kapitalisme het systeem dat wordt gebruikt, omdat het betekent dat het enige doel van ons leven is om te werken om dit systeem in stand te houden.

Onder het kapitalisme die kan niemand echt leven in de manier waarop ze willen leven, omdat alles heeft te maken met het maken van geld, dat is de logica van dit systeem.

Niet mensheid, we kunnen niet de mensen worden, die wij willen zijn omdat we moeten dit systeem ten koste van alles dienen.

We moeten allemaal zo veel meer hebben denk ik, we moeten meer tijd doorbrengen met onze families en vrienden en samen werk doen voor onze gemeenschappen.

Ik hoopte voor verandering in mijn leven, maar helaas dat lijkt nog niet te gebeuren,  al hoewel er tekenen zijn dat veranderingen zijn aan de gang.

Ik ben optimistisch dat mensen zullen voor een beter, meer menselijk systeem kiezen en niet puur op winst georiënteerde samenleving, waar iedereen kan bloeien.



                                    





Wednesday, August 22, 2012

Realistisch Optimistisch


Roberto Matta


Nog Vandaag is het warme weer vervangen door veel koeler weer, waardoor het meer draaglijk is voor mij.

Voordat ik ging slapen vannacht  zat ik te denken over hoe vreemd het is te voelen hoe een mijn lichaam  geleidelijk steeds meer verlamd wordt.

Wat ik moeilijk vind is al de pijn die daarbij hoort, waarom  moet het pijnlijk zijn, is het niet genoeg dat mijn ledematen niet meer werken.

Sinds ik helemaal niet langer meer kon lopen in April 2007,  kon ik niet begrijpen waarom mijn benen zo veel pijn deden, speciaal omdat zij niks meer konden doen.

Toen realiseerde ik me dat mensen die doof zijn vaak geteisterd door vreselijke geluiden in de oren.

Het andere wat ik gehoord heb was dat amputees nog steeds hun ontbrekende ledematen voelen, dit moet een vreemd gevoel zijn om je been voelen moeten nadat het is geamputeerd.

Ik weet zeker dat veel mensen zou het met mij eens zijn, dat het rot is om dergelijke ongemak en pijn te ervaren, zodra men zwaar gehandicapten wordt.

Het is vreemd dat dit gebeurt, ik wou dat ik niet hoefde al de  pijn in mijn benen en helemaal tot aan mijn middenrif te voelen.

Nu dat mijn armen verliezen hun functionaliteit, heb ik nu ook veel pijn en ongemak in mijn armen.  

Mijn armen worden zeer strak, dit gebeurt spontaan elke keer dat ik lach, gaap, hoest, niez dan is het pijnlijk totdat de spanning weer verlicht na een tijdje.

Wanneer ik wakker wordt in de ochtend, dat is het eerste wat elke dag gebeurt, zodra ik ben bewust, en het duurt een tijdje voor de armen weer beter voelen.  

Nu dat ik zo zwaar gehandicapten als ik nu ben, voelt het alsof ik ben dagelijks getuige van mijn constante gestage daling, die zal leiden tot mijn dood, ik denk in de nabije toekomst.

Ik hoop dat het is niet voor enige tijd,  ik wil nog beetje lange leven, in augustus 2010, toen ik twee jaar in bed met een zware decubitus wond had overleefd.

En kon zitten in mijn rolstoel weer na zo'n lange tijd, het heeft mij een andere gevoel gegeven over het leven.      

Vanwege deze prachtige ontwikkeling was ik niet langer depressief, pessimistische en had niet meer het gevoel alsof ik niet lang te leven had, het gaat mij zo'n goed gevoel dat ik wilde    voor ten minste nog eens vijf jaar leven.

Aangezien mijn armen nu zo verslechterd worden zo snel vanaf het begin van dit jaar heb ik opnieuw mijn situatie bekeken.

Ik wil nog steeds leven zo lang mogelijk, maar ik moet realistisch blijven, ik heb wellicht niet zo lang als ik wil, mijn taak is nu om tegelijkertijd realistisch en optimistisch zijn.







Tuesday, August 21, 2012

Optimistische Anticipatie.

 
Roberto Matta


 Vanochtend was niet mijn favoriet, omdat Milou, de wond verpleegkundige van de rehabilitatie kliniek was hier om te kijken naar de vooruitgang van de wondgenezing.

Milou is een fijne jonge vrouw; zeer bekwame in haar werk, ondanks dat ik erg nerveus voor dat ik een bezoek krijg, net zoals ik deed toen Ton ons elke twee weken bezocht over twee jaren voordat hij met pensioen ging.

Het is echt heel grappig hoe angstig ik vóór deze bezoeken ben, maar ik denk dat het heel begrijpelijk is, omdat het niet erg prettig is om elke twee weken iemand langs de hebben die je bil komt bekijken.

 Ik heb totaal vertrouwen in het personeel van de rehabilitatie kliniek, maar toch hoop ik dat de wond snel geneest, zodat ik ze niet hoeft te zien om de twee weken.

Vandaag Milou heeft ons meegedeeld dat de wond was kleiner dan toen ze het zag twee weken geleden, dit is zeer goed nieuws.

Ze kon niet zeggen  wanneer ze dacht dat het zou worden totaal genezen, maar Milou leek echter zeer optimistisch.

Ik denk dat ik zal proberen ook optimistisch te zijn, al is het moeilijk om te doen vooral omdat ik nu in bed ben sinds 23 februari dit jaar.

Volgende week woensdag zal ik de Seetech computer krijgen, die net op het laatste moment komen zal omdat mijn handen niet goed functioneert.

Vandaag heb ik moest ik mijn duim gebruiken om de cursor te verplaatsen, alsmede toepassingen openen en sluiten.

Gezien het feit dat vier jaar geleden dacht ik dat  mijn hand functie niets meer goed was, aangezien dat het moeilijk was  heb ik zeer goed gedaan om zo lang te blijven typen.      

Maar in het afgelopen jaar, was ik alleen in staat om korte stukken te schrijven voor mijn blog elke dag, dit was frustrerend maar het was de beste dat ik kon doen.

Hopelijk mij zal zitten kundig voor snel leren hoe te gebruiken Seetech, mijn plan is om te schakelen tussen spraakherkenning Dragon's en Seetech.

Dit was een suggestie van Matilda mijn fysiotherapeut, die dacht dat ik liever spraakherkenning gebruiken om te schrijven van mijn stukken en Seetech te corrigeren met.

Heeft ook surfen het netto, antwoord mijn mails, lees de kranten en veel andere dingen die zullen veel makkelijker voor mij om te doen.

Ik ben kijken ernaar uit om de nieuwe apparatuur volgende week, hoewel ik ben ook bezorgd of mij zal zitten kundig voor informatie over het gebruik van de nieuwe apparatuur zo snel als ik wil.


Monday, August 20, 2012

Een Fijne Afleiding

Roberto Matta.
http://en.wikipedia.org/wiki/Roberto_Matta 

Vanmiddag vertelde Matilda mijn fysiotherapeut dat het koeler was buiten, dan het was in hier binnen ondanks de airco. 

Toen Richie uit het raam leunde om het te controleren, ontdekte hij dat ze gelijk had en het was inderdaad koeler buiten dan binnen.

Het was leuk om de airco uitschakelen na vier dagen van het aan hebben in de deuropening van de slaapkamer.

De warme lucht die gegenereerd wordt door de airco  wordt verwijderd door de afzuig installatie die aanstaat in het toilet, een deel van de hete lucht ontsnapt in de hal.

Omdat we het niet goed kunnen installeren zodat de warme lucht buiten gaat, wordt het extreem heet in de hal en in de slaapkamer.             

Dus ik wordt niet alleen warm om dat ik verder van de airco ben in de slaapkamer maar ook door de hete lucht die niet naar buiten kan gaan.

Op dit moment leun ik dramatisch aan de linkerkant als of ik aan het surfen ben, een aangename fantasie misschien, helaas is de realiteit ongemakkelijker.           

Als Richie terug is van het Park met de honden, zal ik hem onmiddellijk roepen om mijn positie te verbeteren hoe ik zit, gelukkig kan ik desondanks nog steeds mijn spraakherkenning gebruiken.

Er is iets heel grappig om dit stuk bijna liggend te kunnen schrijven speciaal na alle problemen die ik heb gehad, ben ik er in geslaagd om het toch te schrijven.


 

Sunday, August 19, 2012

leven met een zware handicap.


 Luis Cruz Azaceta; American; born in Cuba 1942-, 
Man Looking For A Hole, 1987


 Afgelopen nacht was het zeer vochtige dus ik nam een slaap tablet om me te helpen slapen, dit werkte goed en ik sliep tot 10,00 vanmorgen.

Vandaag is een nog heter dag, waardoor het bijna onmogelijk is voor Richie om me in een goede zithouding te plaatsen, die ik kan handhaven.

Tot nu toe, werkt deze strategie niet; op dit moment zit ik heel raar, met mijn linker schouder in een vreemde hoek.     

Mijn enige oplossing is om  Richie nogmaals te roepen en hoop dat hij me helpen kan bij het vinden van een betere positie.

Wat mij steeds verbaast is hoe lang ik kan blijven zitten wanneer ik ben in een ongelooflijk vreemd en ongemakkelijk positie.

Ik heb nooit gedacht dat ik zou eindigen in deze manier, bijna volledig verlamd, in constante ongemak en pijn, en niet in staat om iets te doen voor mezelf.     

Mijn linker wijsvinger en duim zijn nog steeds aan het functioneren zodat ik kan een paar woorden tikken, maar het hoeft niet meer omdat ik nu spraakherkenning gebruik.

Het enige waar  ik echt mijn wijsvinger voor nodig heb is om de cursor achter een woord te zetten die ik wil verwijderen.   

In het verleden heb ik mezelf vaak afgevraagd hoe gehandicapte mensen om gaan met hun leven wanneer zij dergelijke problemen hebben.

Nu moet ik mij dit niet meer afvragen omdat ik het nu zelf  op een dagelijkse basis ervaar en nu zelf weet

Er is geen behoefte meer voor mij om te speculeren nu; alles wat ik moet doen is verder gaan  met mijn leven zo goed als ik het kan.

Vaak als vandaag is het uiterst moeilijk en heel pijnlijk, wanneer  ik THC inademen kan ik ontspannen.
           
Nu Richie is iets heerlijk voor onze avondmaaltijd aan het koken, mijn plan is om dit aan te maken, waarna wil ik zoeken op het Internet voor een afbeelding en deze post op mijn blog plaatsen en genieten van de avond met mijn schat Richie.

Saturday, August 18, 2012

Koel Blijven Op Een Hete Dag.

 
Carlos Alfonzo, Afraid of Clowns, 1986
Cuban artist, 1950- 1991


Vandaag is een echte warme dag; de temperatuur is ruim 30 °, die heeft mij een vreselijke gevoel gegeven.

Uit bed worden gehesen was niet makkelijk voor Richie, om dat ik zeer slap was als gevolg van de warmte

Want het was zo heet dat we niet de verwarming hoefde  in de badkamer, die ik meestal nodig heb om te voorkomen dat mijn lijf  verkrampd wordt na het douchen.

Het was zo heet vandaag dat dit was uitstekend, Richie oplossing was om alle handdoeken op een radiator, die warm was in de woonkamer te plaatsen.

Na een douche hebben we gemerkt het beste voor mij is om warme handdoeken op me te plaatsen, dit helpt tegen  pijnlijke spasmes en krampen.

De hitte veroorzaakt dat ik voortdurend hang aan één kant of de andere in de douche-stoel, dit maakte Richie taak veel moeilijker.

Elke 5 minuten moet hij mijn positie wijzigen, soms lijkt het meer op worstelen in plaats van me te wassen.

Henna aanbrengen op mijn haar was niet een goed idee vandaag, dan zou ik zelfs nog langer moeten zitten in de douche stoel, dit leek geen goed idee niet in deze hitte.

En dat zou aangenaam zijn voor Ritchie nog voor mij, volgende week is het weer koeler dan doen we mijn haar.

Om mij aan te kleden  was moeilijk, zo is zeer dat helaas Richie kon mijn favoriete mouwloos shirt van Trinidad niet aan kreeg op mij, dus ik draag een andere favoriete.

Het is goed dat Richie heeft de mobiele airco goed laten werken vandaag, zodat ik kan comfortabel zitten in een koele kamer die mijn leven aangenaam maakt.

Friday, August 17, 2012

Positief Zijn Helpt Mij.


Roberto Matta.            



Zomer lijkt te zijn kort terug naar Nederland, tijdens de dag vandaag  was het erg warm, het voelde alsof het was 26 °.

De temperatuur is ingeschat om te gaan tot 30 ° in het weekend, dit is niet waar ik op zoek ben, hogere temperaturen zijn niet meer goed voor mij.

Nu aan het einde van de middag begon de wind te waaien en ik ben begonnen af te vragen
 of we de regen storm die Engeland heeft zullen krijgen.

Ik ben bang dat dit weekend en misschien de hele week zou temperaturen van 30 ° zijn, gelukkig hebben we de mogelijkheid om een mobiele airco te gebruiken.

Helaas hebben wij niet gewoon ramen, dan zouden we de airco er onderstellen en de buis bengelen uit het raam, en de slaapkamer zou koel worden.

Vanwege onze vloer tot het plafond ramen kunnen wij dat niet doen, wat betekent dat de airco niet op een optimale manier werkt.

Om de positieve effecten van de airco te voelen moet ik een ventilator naast me hebben die de koude lucht rond de kamer beweegd, zonder de ventilator werkt het niet.

Dat komt omdat de airco kan niet worden geplaatst in de slaapkamer, dus het is in de deuropening van de slaapkamer.

Wat betekent dat Richie het voordeel van de koele lucht krijgt, maar omdat ik aan de andere kant van de kamer ben krijg ik dat niet.

Op 31 juli had ik een afspraak met Andre, van een airco bedrijf langs kwam om te zien waar de airco kon worden geïnstalleerd.

Sinds 31 juli heb ik niets gehoord, geen woord van Andre dus ik ga hem een e-mail sturen met de vraag voor informatie over wat gaat gebeuren.

Zou het niet geweldig zijn om een positief antwoord op mijn e-mail te ontvangen, dat zou geweldig zijn en wie weet misschien zal het ook gebeuren

Thursday, August 16, 2012

Leven Voor Vandaag.

 
Robertbo Matta.

  
Gisteren was een verschrikkelijk middag voor zowel Richie als mezelf, ik ben blij dat ik niet meer voel, anders zou het erg ongemakkelijk voor mij zijn geweest.

Gelukkig had het een goed einde, maar het heeft ons erg nerveus gemaakt voor de volgende vervanging van de katheter in één maand tijd.

Voor het moment zal ik proberen om het uit mijn hoofd te zetten, dit lijkt te werken in een beperkte manier.

Het weer wordt warmer vandaag en volgens Matilda, mijn fysiotherapeut zal het 30 ° worden in het weekend.

Wat is verbazingwekkend is het feit dat het is al 16th  augustus en ik lig nog steeds in bed geduldig te wachten dat deze oude litteken druk wond uiteindelijk is genezen.  

We hebben gewacht nu sinds 23rd  februari voor het te genezen, tot nu toe ziet het er goed uit, helaas zonder het soort vooruitgang dat wij willen.

Het is echt moeilijk voor mij om geduldig, positief en optimistisch te blijven, ik doe mijn best,  maar ik vind dat deze nieuwe lange periode in bed moeilijk is.

Niet verwonderlijk denk ik, ik zou bovenmenselijke moeten zijn overweg te kunnen met deze opsluiting in mijn slaapkamer voor zo lang.

Toen Richie mij vertelde dat hij bloed gevonden had in mijn broek op 23 februari was het een verschrikkelijke schok.

Toen hij vertelde me dat hij was zeker dat het zou worden genezen in twee of drie weken,  wist ik meteen dat het langer zou duren.

Maar ik dacht niet dat het zo lang zou duren, ik dacht dat ik zou uit mijn bed  zijn ruim vóór Jaya’s  bezoek op 3rd mei.

Toen dat niet gebeurde  was ik optimistisch dat het gebeuren zou voordat Angela kwam om ons te bezoeken op  9 augustus, maar dat is niet gebeurd.

Wat ik moet doen is het uit mijn gedachten zetten en niet denken over wanneer de wond zal genezen.

Mijn beste plan is nu weer concentreren op het hier en nu en niet op wat misschien zou gebeuren, ik kan alleen leven voor vandaag en moet morgen vergeten.
  

Wednesday, August 15, 2012

Wat een opluchting.

 
 Roberto Matta.    
http://en.wikipedia.org/wiki/Roberto_Matta


 Vandaag Richie moest mijn katheter vervangen, we hebben allebei verwacht dat het goed ging net als het vorige keer had gedaan.                                       

De laatste keer was ik ik zeer bezorgd en ik vroeg Richie of hij al de katheter uit genomen had, en hij antwoordde ja en zij ook dat de nieuwe is al in.

Wat een opluchting dat was, het was geweldig en ik denk dat we allebei waren optimistisch dat vandaag zou zo eenvoudig als in juli zijn.  

Deze keer waren we verkeerd, en het duurde eeuwen, ik denk dat we waren in de badkamer voor ten minste 2 1/2 uur voordat ik onze arts riep.

Binnen 10 minuten was Dagmar hier geweest,  zelfs ze konde de katheter niet na in een krijgen.                       

Richie zei het was ook moeilijk te verwijderen, blijkbaar het gebied rond de katheter leek een beetje ontstoken, hij kon de katheter in de stoma krijgen maar niet verder.

De hele situatie was beginnen hopeloos uit te zien, dat dacht ik, en net toen ik mezelf afvroeg wat de mogelijke oplossing zou kunnen zijn, kwam Dagmar  met een mogelijke oplossing.

Ze maakte een telefoontje naar de apotheek en ontdekten dat ze hadden een kleinere katheter die ze kon ophalen.

Dagmar ging naar de Kinker apotheek om de katheter te halen en bij haar terugkeer heeft Richie het ingevoegd het mijn blaas zonder enige problemen.

We waren allemaal uiterst opgelucht toen het allemaal voorbij was en vooral ik was opgelucht, hopelijk is het de volgende keer veel gemakkelijker zal worden.

Tuesday, August 14, 2012

Genieten van het moment.


Roberto Matta.
http://en.wikipedia.org/wiki/Roberto_Matta



Verbazingwekkend dat ik gisteren niet huilde nadat Angela weg ging om naar Engeland terug te gaan, ik heb een beetje gehuild, terwijl ze nog steeds hier was.

Dat was toen wij over haar vertrek naar huis spraken, en ik haar vertelde dat het niet makkelijk voor mij was om afscheid te nemen van haar.  

We hebben allebei overeengekomen dat het niet nodig was om te huilen,    dus ik zei dat was genoeg en droogte mijn ogen, nooit denken dat mijn tranen echt zou stoppen.

Ben zo blij dat ik niet huilde nadat ze ging, het betekent niet dat ik ben niet verdrietig omdat ik het ben, nu Angela is naar huis gegaan.

Het was een prachtige bezoek, die we allemaal opnieuw spoedig willen laten gebeuren wanneer Angela kan wegkomen.

Het was zo goed om haar te zien, bezoeken met haar zijn altijd te kort, dat is gewoon hoe het is.

Vooral met goede vrienden zoals Angela is, met hen is elk bezoek veel te kort, eer is nooit genoeg tijd om te alles zeggen  alles wat men wil zeggen.

Ik denk dat dit benadrukt waarom het belangrijk is om te genieten van het moment en het beste van alles te maken wat beschikbaar is, ik blij ben dat ik dat ook doe.


Monday, August 13, 2012

Een Fijn Bezoek.


Keith Wigdor


 Om 15.10 vanmiddag verliet Angela ons weer na een prachtig bezoek van  vier mooie dagen.     

Heerlijk om haar hier met ons te hebben, ik hou van haar sarcastisch droge humor, haar bezoek deed mij goed evenals Richie ook.

Briljante voor ons om zo een goede vriendin als Angela hier te hebben logeren met ons, en we waren niet de enigen die genoten van haar bezoek.

De honden vonden haar leuk, Marleen herinnerde haar van haar bezoek in 2008 en Tina wilde meteen spelen met haar, en Cyril was onmiddellijk verliefd met Angela.

Toen zij weg was waren  de honden zeer rustig, gelukkig ditmaal hebben zij ons niet persoonlijk verantwoordelijk gemaakt voor het feit dat Angela niet meer hier was.

 Het stuk van vandaag wordt kort, zodat ik kan genieten van de ontspannen sfeer met Richie dat dit bezoek heeft gemaakt en praten en wat meer lachen.



Sunday, August 12, 2012

Genieten Van De Avond.

Roberto Matta.


Zaterdag was een  mooie dag  met Angela; wij hadden veel plezier met praten en lachen, vooral over onze tijd op Hillcroft College van 1991 tot 1992.

Grappig om te denken dat dat is al 21 jaar geleden, het is verbazingwekkend hoe de tijd vliegt door, ik kon nauwelijks geloven het was zo lang geleden nu en toch voelt het niet zo lang.

Een fles prosecco smaakt nog beter wanneer het gedeeld is met vrienden, een fles werd geopend op vrijdag middag toen Anja hier was.

Angela en ik hebben het gisteren middag op gedronken, ze opende de tweede fles in de vroege avond, het was leuk samen met haar.

Richie heeft een heerlijke maaltijd gemaakt; het was tofu en spinazie curry, komkommer raita, linzen dhal, basmatirijst en pittige papadam.

We hadden een fijne avond met zijn drieën en net als de vorige nachten zieden wij pas goede nacht tot na 02.00.

Het was dat een geweldige avond doorgebracht met veel lachen en wij hebben een geweldige tijd gehad genieten van elkaars gezelschap.       

Jammer te denken dat Angela zul ons reeds verlaten hebben morgenmiddag om 15.00 uur om terug te vliegen naar Engeland.

Dat is morgen vandaag is nog steeds zondag en ze is nog steeds hier dus we kunnen genieten van de rest van de dag met nog meer lachen en genieten van elkaars gezelschap.

Het is fijn  om vrienden te zien, elke keer als iemand logeer bij ons genieten wij ervan omdat het is echt heerlijk om te praten met andere mensen.

Deze bezoeken laten me beseffen hoe vrij geïsoleerd we zijn, soms is de enige persoon die we hier zien is mijn aardige fysiotherapeut Matilda.

Ik denk dat is het leven, wij zijn allemaal bezig met ons eigen leven en dat maakt het moeilijk om tijd te vinden voor anderen.

Leven is gewoon zo voor iedereen,  alles wat we kunnen doen is er het beste van het te maken, ik ben zo blij dat ik heb begrepen dat het is de beste strategie  voor mij en voor ons, Richie en ik.

Zodra ik een foto heb gevonden en dit stuk geplaatst, ga ik om te genieten van de avond met Angela en mijn schat Richie.           

Saturday, August 11, 2012

Geweldige Dagen.

Roberto Matta.

Verbazend dat het is reeds zaterdag; het is zo'n leuk dat Angela hier is bij ons voor een bezoek van een aantal dagen.

Vorige nacht waren we weer veel te laat om, en wat leuk is ik betreur het helemaal niet;  deze laatste paar dagen waren prachtig geweest.

Uitstekende dat Angela ons kon bezoeken,  het heeft ons zo goed gedaan en niet alleen ons maar ook de honden         

Ik houd het op .korte berichten tot maandag zodat ik kan  genieten van Angela's fijn bezoek.

Zodra ik klaar ben en een foto heb  gevonden dan kan ik dit stuk plaatsen, en verder gaan  met praten, lachen en  prosecco drinken met Angela.


Friday, 10 August, 2012. De Vreugde Van Een Vriendin Op Bezoek


Roberto Matta.


 Het was echt geweldig op donderdag om Angela opnieuw te zien  na vier jaar; wij begonnen meteen te praten zoals  wij het altijd deden.

Zoals altijd maakte het niet uit hoe lang het was sinds we elkaar voor het laatst zag, het was  gewoon heerlijk om haar weer te zien.

Met goede vrienden maakt het niet uit wanneer je ze voor het laatst zag,  omdat wanneer men elkaar ziet klikt het opnieuw.   

Het is leuk om een goede vriendin als Angela te zien, op donderdag hebben we urenlang gesproken.

 Richie heeft zich bij ons aangesloten en voordat we wisten wat er gebeurde was het ongemerkt 02.00 geworden.

Het was heerlijk dat Anja ons ook kwam bezoeken op vrijdagmiddag  en het was leuk om te zien hoe Anja en Angela elkaar begroeten.

Het was een heel mooie middag en nadat Anja na huis ging, hebben wij een mooie avond gehad, Richie heeft een heerlijke roerbak gemaakt.

Dan hadden we een aangename tijd lachen en praten weer tot veel te laat, maar dat is de vreugde van het hebben van een goede vriendin op bezoek.  

Thursday, August 09, 2012

Veel Plezier Met Een Goeie Vriendin.

 
Roberto Matta
Vandaag is een spannende dag, een zeer goede vriend Angela komt op bezoek voor vier dagen, zij zal aankomen rond 17.00 uur vanmiddag.


Richie is ook blij om haar weer te zien, speciaal naar zo'n lange tijd, het is vier jaar sinds de laatste keer dat zij hier was  in september 2008.        
                      
Zij is hier op bezoek tot maandag middag, dan helaas gaat haar vliegtuig om 18.00 en om dat Engeland een uur tijdsverschil heeft met ons zouden zij ook landen in Bristol ook om 18.00

Maar ik ga niet echt daarover nu na te denken in plaats daarvan zal ik mij concentreren op deze middag en hoe leuk het wordt wanneer Angela hier is

Mijn plan is om elke dag te schrijven maar  misschien niet zo veel als ik normaal schrijf,  ik zal schrijven over hoe het bezoek met onze mooie vriendin Angela gaat.  

Richie is onzer woning schoon aan het maken, hij wil dat het hier mooi uit ziet voor onze bezoekers aankomst later deze middag.

Het zul grappig zijn om te zien hoe de honden reageren op Angela; ik ben zeker dat het zeer

 goed zal verlopen, vooral omdat ze honden zelf heeft gehad en weet hoe ze te behandelen.

Nou ik heb zojuist had een mooie fysiotherapie sessie met mijn heerlijke fysiotherapeut Mathilde, nu ik voel me ontspannen en kijken uit naar het hebben van plezier met Richie en onze goede vriend Angela.