Saturday, March 24, 2007

Moet mee leren leven en vrolijk blijven.

Afgelopen donderdag heb ik een slechte evaring gehad in de wc. Ik kon opeens niet meer opstaan van de wc. Het lukte gewoon niet en ik moest mijn liefje op zijn werk bellen. Het is de laatste tijd wel vaker gebeurt meestal in of aan het einde van de middag als ik moe ben, dat ik zijn hulp nodig heb om weer overeind te komen maar dit is de eerste keer dat ik hem op zijn werk moet storen om mij van de wc te halen.

Ik heb een pgb aangevraagd voor per. verzorging plus huishoudelijk. pers.verzorging omdat ik nu hulp nodig heb bij het douchen en aankleden en nu naar het toilet gaan. Ook heb ik hulp nodig bij opstaan en naar bed gaan. Ik hoopte mijn opstaan en naar bed gaan + problemen met de wc op korte termijn op te lossen door een kans op een woning te heben vandaag maar heelas niet, van de 3 kwam ik niet in aanmerking voor twee en een had ik in feb. afgewezen, net als ieder anders het ook gedan heeft sinds febuari en nu weer twee weken wachten. Ik heb ook huishoudelijk zorg aangevraagd maar dat hangt af van hoe erg mijn liefjes asthma, pols en rug zijn. Zijn asthma is vind ik erger geworden na mijn ms diagnoses. En de laatste tijd heeft hij enorm last van zijn linke pols, gistern heeft hij een echo gehad en de uitslag is een cyst.Mischien kom ik in aanmerking voor huishoudelijk hulp anders voor meer per. verzorging om hem een beetje te ontlasten.

Dit heb ik met iemand van het ciz besproeken en zij was van mening dat het een goede zaak was om hem te ontlasten voor dat het een probleem word. Ik heb formulieren ondertekent voor het ciz om mijn behandelend arts te benadern voor informatie. Maar het is niet leuk weer een stuk zelfstandigheid weg. Moet mee leren leven en vrolijk blijven.

No comments: