Sunday, March 08, 2009

En fijne dag.Heb weer zeer goed geslapen wat erg fijn is want het maakt het leven voor mij en Richie veel aangenamer..

Het doet me zo goed om met andere bloggers te communiceren de wederzijdse steun van lotgenoten is zeer waardevol.

Goed om elkaar te steunen het is belangrijk en nog meer belangrijk met een ziekte zoals MS met al de veranderingen die men door moet maken.

In de korte tijd dat ik weet dat ik MS heb is de blog wereld onmisbaar geworden.

Het is fijn om langs ander blogs te gaan en ander verhalen te lezen en mijn reactie achter te laten.

Ook goed om reacties op mijn blog te krijgen, in de relatief korte tijd dat ik met ander bloggers communiceer besef ik dat deze relaties belangrijk zijn voor mij.

Krijg vaak te hoen dat ik insperend ben voor ander en zij zijn voor mij inspererend.

Het is de wederzijdse steun die het leven draaglijk maakt, wij mensen zijn sociale wesens en hebben elkaar nodig om verder te komen in het leven.

Elkaar steunen helpt ons om met alles wat wij tegen komen in het leven te verwerken en onzer leven te leven.

Soms heb ik van de momenten waar ik erg down word en zeer bang voor de volgende verandering.

Wat moet ik nu misen en wat kan ik niet meer doen mar het heeft geen zin om in de gedachtes te blijven hangen, gen zin om lang na te denken over ‘ wat gaat gebeuren en ‘ wat als ‘ en
.
Waardeloos om deze gedachten te hebben en ik doe nu mijn best om ze niet te hebben en heb weer besloten dat het hier en nu te belangrijk en waardevol is om tijd te verliezen met vragen waar ik geen antwoord op heb.

Het hier en nu van vandaag is dat het een mooi zonnige dag was geweest met het gezellig geluid van buiten spelende kinder en buren aan de overkant die hun eerste kopje koffee van het jaar buiten drinken.

Terwel ik de film Priscilla The Queen of The Desert zag een prachtige film.

En een fijne dag.

2 comments:

Annemiek said...

Oh ja, die film heb ik lang geleden in de bioscoop gezien. Mooi zoals die ene man met wapperend gewaad op een bus?? rijdt.

Ik weet al langer dat ik MS heb, primair progressief. Ik heb meer geluk dan jij want bij mij gaat het relatief gezien langzaam achteruit. ook ik heb veel steun aan lotgenoten.

Wil je vandaag voor mij duimen? Ik heb de afgelopen maanden veel pijn gehad van de 2 hernia's die gelijktijdig optraden in mijn rug. Aan het eind van de middag heb ik een consult bij een neuro- chirurg.

Herrad said...

Hi Annamiek,

Natuurlijk duim ik voor je.

Sucess bij de neuro chirurg.

Liefs,

Herrad