Sunday, September 27, 2009

Zingen is goed voor je.
Wij hebben op een uitstekend programma op BBC 2 gezien, genoemd Het Koor,en Gareth Malone, de Meester van het Koor van een bekend orkest, het Orkest van de Symfonie van Londen (LSO) naar scholen en in het laatste programma naar een gemeenschap gaat en mensen aanmoedigt om zich bij het koor aan te sluiten.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gareth_Malone

http://www.garethmalone.com/


http://images.google.co.uk/imgres?imgurl=http://www.bbc.co.uk/sing/choir/images/gareth_malone.jpg&imgrefurl=http://www.bbc.co.uk/sing/choir/gareth.shtml&usg=__ixqZC-TXZ3xvSltccLpwl_WNg5U=&h=288&w=512&sz=142&hl=nl&start=4&um=1&tbnid=nZM8b-mWncrUoM:&tbnh=74&tbnw=131&prev=/images%3Fq%3Dthe%2Bchoir%2Bgareth%2Bmalone%26hl%3Dnl%26sa%3DN%26um%3D1


In het eerste programma zag je hoe die kinderen op de school werden transformeert.

Het was mooi om de kinderen te zien en het potentieel te tonen dat zij hadden, dat slechts anmoediging en goede presentatie nodig had.

De effect op de kinderen was groot, en daarna was het voor hun geen probleem om zich aan te melden voor cursussen en banen, die zij voorafgaand aan het aansluiten bij het koor niet zo makkelijk zouden gedaan hebben.

Zij gingen zelfs in 2006 na het Internationale Koor Festival in China, waar zij het zeer goed deden.

Zij waren zo trots dat zij tot dusver waren gekomen en zij wilden nu achter grotere en betere zaken gaan, en de meeste zongen nog in koren

Het laatste programma was in een onaantrekkelijke stad genoemd South Oxhey, dat fundamenteel één reusachtig huisvesting was, met een lelijke stadscentrum en winkelen straat was.

Zij waren naast Rickmansworth, een aantrekkelijkere, een middenstanden stad, én oude thee shops en mensen, die schenen neer te keken op hun buren met nauwelijks verborgen verachting schenen te kijken, omdat zij van de arbeiders klasse waren.

Aanvankelijk was niemand geinteresseerd, dan kreeg hij en aannntal mensen en de rest volgde, hij ging rond in de hele stad, overal waar mensen waren.

Hij ging naar scholen, sociale clubs, in clubs, koffie huizen en bars en de winkels, ook ging hij na karaoke avonden, iedereen werd gecharmeerd.

Bij de eerste repetitie die hij hield verschijnen opeens 200 mensen.

Gareth Malone is een zeer aardige mens en hij ging uit en charmeerde de stad,en je kon zien dat het gevoel wederzijds was.

Zij werden goede koren, hij had uiteindelijk twee koren, het Jeugd Koor en het Buurt Koor, de gehele stad was er om hun eerste concert in de zomer in het park te zien.

Er waren mensen van het naburige Rickmansworth die zeer verrast waren over het Koor, zij waren geïmponeerd, dat zij zo goed waren geweest.

Toen Gareth Rickmansworth had bezocht om mensen uit te nodigen om South Oxhey te bezoeken, konden die bewoners nauwelijks geloven dat de mensen daar konden spreken laat staan dat zij konden zingen.

Na de prestaties in het park, was er een zeer goed gevoel van samenhorigheid, jij kon voelen dat de mensen trots waren om van de stad te zijn, velen van hun waren geïsoleerd, en hadden zich eenzaam gevoeld en nu was het zeer duidelijk, dat zij een deel van de gemeenschap waren.

De koren waren een bron van trots voor de gemeenschap en dit was mooi om te zien en was v een fijne transformatie.

Het koor was een bron van grote trots aan iedereen van South Oxhey, en aan het eind van het programma heeft Gareth aankondigde dat hij als de Meester van het Koor van het Buurt Koor en het Koor van de Jeugd zou aanblijven.

Een zeer goed programma, ben nu totaal voor zingen in groepen, en in koren nu ik heb gezien hoe goed het is voor mensen om samen te zingen.2 comments:

Tessa said...

I think Gareth Malone is an absolute hero! Thanks for sharing this.

Thank you, too, for stopping by my blog and for your kind comments. I really appreciate your input.

Herrad said...

Hi Tessa,
How lovely to see your comment.
I very much enjoyed reading your blog today.
Thanks for coming by my blog.
My English blog:
http://accessdenied-livingwithms.blogspot.com/

Love,
Herrad