Saturday, December 19, 2009

Finnegan's Rainbow.Winter Solstice.
Vandaag is onze 8ste trouwdag, wij zijn gehuwd op 19 December 2001, het was een bijzonder fijne dag.

Wij hebben de hele dag veel gelachen, en hadden dagen lang spier pijn in ozer gezichten.

Wij waren zo opgewekt; het was moeilijk om de nacht ervoor te slapen, veel te vroeg werden wij door vrienden gewekt die van Duitsland met dozen verse bienenstich aankwamen.

Een andere vriendin Grainne, kwam ons in haar auto halen om na het Westerpark te gaan na het stadsdeel kantoor.

Toen wij aan kwamen ging de net brug dicht, en ook al vroeg ik heel beleefd voor vertraging van een ogenblik, zodat wij op tijd waren, toch heeft de man, die de brug bediende mij totale negeert.

Onmiddellijk was ik niet meer een beleefd en vriendelijk vrouw, ik hem vreeslijk uitgescholden, toen ik merkte dat een van onzer vrienden mij filmde heb ik haar ook uit gescholden.

Na 3 minuten ging de brug weer open en wij konden door rijden na het stadsdeel, wij waren iets te laat maar niet te laat.

Een grote groep vrienden wachten ons op, een van ze grapten dat hij en ik snel zouden trouwen voor dat Richie het merkte

De trouw ceremonie was goed gedaan door de ambtenaar, een knappe man van Suriname, die Richie oplegde dat hij goed voor mij moest zorgen.

Na de ceremonie gingen wij met iedereen naar huis die bij de ceremonie was plus anderen, die niet erbij konden zijn.

Het was een leuk feestje, Richie heeft twee dagen lang vóór ons huwelijk feest gekookt.

Er waren quiches, pizza's en vers brood, verse salades, olijven pesto, hummus, selectie van kazen, een gehele stilton, eigengemaakte aardappel chips, een soja en chips Tempe, olijven, cashewnoten en ansjovis en tomaten taartjes, chocolade brownies en bienenstich.

Ik heb een gerecht gekookt, en dat was vegetarisch pom, dit is een Suriname gerecht met kip en cassava, jus d'orange wordt gebruikt om bruin worden van de cassave te voorkomen, ik heb mijn gemaakt met stukken gemarineerde en gefrituurde Tempe en Tofu.

Er waren veel flessen roze sekt en rode en wit wijn en bier en rum punch, de punch was gemaakt na een recept uit Trinidad.

Herinner me dat één goede vriend Lee Bridges, de dichter, stilton voor het eerst ooit heeft gegeten die dag.

Het was een fijn feestje en in de avond gingen wij naar de bar van een vriend ,het was Finnegan Rainbow en Finnegans Elbow, afhankelijk van welk raam je bekeek.

Een raam werd gebroken en de man die het opnieuw schilderde, heeft Elbow geschreven, omdat hij dacht dat het grappig was.

Seamus, de eigenaar, `de 'Koning van Ierland`' trouwde ons opnieuw, het was heel grappig.

Daarna ging een band voor ons spelen, TBone was een van de musici en Hilton, speelde vroeger vood de beroemde Animals.

Een dierbaar herinneringen, die voor ons allebei nog zeer levendig is.

2 comments:

Annemiek said...

Het klinkt als een heerlijke ontspannen dag.

Herrad said...

Hi Annemiek,
Bedankt voor je bezoek.
Het was een fijne dag.
Liefs
Herrad