Friday, November 12, 2010

Dit Zijn Werkelijk Gelukkige Dagen


Capturer.

Valentina Kropivnitskaia.   

(Russian, 1924-2008)

De moeilijke hier  rustig te zitten  en te weten dat op dit ogenblik Richie in de Dieren Kliniek in Utrecht is met Spike, de afspraak was om 10.15 het is nu 10.24.

Hoop zo zeer dat de kliniek Spike kunnen behandelen, zo bang zullen hem niet kunnen behandelen, hoop dat zij het wel kunnen doen aangezien Spike zulk een harde tijd heeft gehad in de laatste weken.

Niet aardig wanneer je benen niet meer werken, Spike is dramatisch slechter geworden sinds Woensdag.

Woensdag was een goede dag Spike, die wankel rond liep met grote snelheid en spelde met zijn speelgoed, wordt gehonken, hij heeft enorm genoten zijn wandeling in het park, dat vertelde Richie mij toen zij terugkwamen.

Spike was gisteren zo veel slechter dat hij kon nauwelijks opstaan, wegens dat kon hij niet het honden toilet gebruiken, en dat is geen goed teken.

De zon begint leuk te schijnen, had er behoefte aan vandaag   zeker wanneer ik hier zit en benieuwd ben wat op dit ogenblik in Utrecht gebeurt.

De zon duurde niet lang, maar was zeer mooi terwijl het duurde, nu lijkt het op regen, met af en toe een flits van zon.

Hoop dat het pas later gebeurt nadat Richie en Spike terug zijn van Utrecht, moet proberen te ontspannen, niet te denken wat met Spike gebeurt.

Een vriendin, Anne kwam mij bezoeken en afleiden van wat met Spike  gebeurt; het was aardig om haar te zien.

Zij bracht me een smakelijk broodje gevuld met kruidige, pluizige stokvis van Surima, een goede Suriname broodjes winkel; het had precies de juiste hoeveelheid hete pepersaus.

Om 11.30 moest Anne weggaan, Cecile kwam aan vlak voordat zij weg ging, en toen bezocht Cecile mij tot Richie naar huis kwam  om 15.15.

Hij had goed nieuws, Spike kan worden geholpen, schijnt hij heeft een hernia die hem heel wat pijn moet veroorzaakt hebben en het functioneren van zijn achterpoten tegenhield, hij heeft hem ook tegengehouden om te plassen.

Zodra de arts de katheter had aangebracht werd  kwam heel wat urine uit dat volgens Richie Spike meteen ontspannen.

Hij heeft een katheter voor nu, en krijgt 3 keer per dag, en pijnstiller en ook anti ontsteking tabletten.

De arts zal het bestande MRI grondig evalueren en kan misschien vragen deze vrijdag voor een nieuwe, dat zullen wij deze Maandag horen of het  noodzakelijk is.

Schijnt waarschijnlijk dat Spike een operatie nodig heeft, zodat hij weer zal  kunnen lopen en opnieuw spelen en genieten van zijn leven.

Wat goede nieuws vooral aangezien ik het niet had verwacht, het was een dag vol de stress van wachten geweest.

Nu zijn wij zeer gelukkig, onze Spike word geholpen, hij kijkt hij en klinkt weer als de oude Spike, dit zijn werkelijk gelukkige dagen              No comments: