Thursday, July 23, 2009

Februari Staking 1941


Had een vreselijke nacht vorge nacht, heb uren lang wakker geleggen en had Richie omhoog spoediger gewekt maar dacht werkelijk dat ik zonder hulp in slaap zou vallen.

Toen de vogels begonnen te zingen realiseerden ik me dat de slaap de hulp van THC zou vergen, heb Richie wakker gemaakt en hij heeft me THC gehaald.

Ik heb het inhaleerd en was binnen een korte tijd aan het slapen.

Moet voor een vroegere nacht proberen vanavond en denk wij zouden het licht uitzetten om 1 uur.

Klinkt nog te laat en dat is ook, moeten wij zouden eigenlijk om middernacht gaan slapen daan is het minder erg wanneer ik Richie midden in de nacht wakker moet maken.

Denk dat een deel van niet het niet kunnen slapen vorge nacht was dat ik sinds Maandag vrij gestressd was geweest, toen ik wist onze GP zou 1 uur langs komen om mijn catheter te vervangen.

Het is een procedure waarvan ik niet houd, maar als altijd, deed onze huisarts het met haar gebruikelijke gevoeligheid en het was snelp gedaan.

Wij spraken over haar vakantie tijdens dat zij de oude catheter verwijderde en de nieuwe catheter plaatste.

Ik vertelde haar over de afschuwelijke tijd dat BobRobert heb gehad met zijn catheter.

BR @ The Wheel of Fortuna

http://spinfortunaswheel.blogspot.com/

Heb vertelde dat er 3 keer toe was 30 CC van steriel water in de catheter ingespoten en dit veroorzakte alle soorten problemen, aangezien u niet meer als 10 cc zou moeten inspuiten.

Hij had vreselijke blaaskrampen, de catheter lekte, en de verhoogde druk veroorzaakte het bloedingen, spasmse en een verhoogde de blaasbesmettingen.

Een nachtmerrie die BR heel wat onnodig pijn en ongemak elke minuut van de dag en de nacht gaf.

Onze arts heeft met afschuw dit verhaal gehoord en benadrukte hoe belangrijk het is dat het 10 CC in de catheter moest zijn.

Het is verbazend om te denken dat deze fout drie keer gebeurde, zodra de eerste catheterveranderingen in zodat veel pijn en ongemak resulteerden zou dit moeten onderzocht zijn.

Zeker de eerste keer dat de catheter werd vervangen en het resulteerde in veel pijn, zou ik gedacht hebben dit te herzien.


Dit werd ontdekt toen zij bij de Uroloog waren, na het willen uit voeren van een gehele batterij van test heeft de arts eindelijk na hen geluisterd.

En bij het onderzoeken ontdekte de aarts dat de catheter 30 c bevatte en niet 10cc, zij heeft het meteen gecorrigeerd en spoot in de geadviseerd 10 CC.

Dit had een direct effect en in de loop van de dagen was de situatie vcoor BR enorm verbeterd.

Hij is nu veranderd van Uroloog, de nieuwe is onmiddellijk vriendelijk was en behulpzaam en het klinkte goed.

Maakt een groot verschil om een arts te zien die u goed behandelt, gelukkig heb ik altijd het geluk om goede artsen in Amsterdam te hebben.

Mijn eerste arts nam me als patiƫnt alvorens ik een verzekering had; hij was ouderwetse socialistisch en hield niet van mensen te controleren alvorens hen te helpen.

Dr. de Jong was een goede arts, de laatste tijd dat ik hem zag was bij de Herdenking van de Februari Stakking van 1941.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Februaristaking

http://www.februaristaking.nl/


http://www.tweede-wereldoorlog.org/februaristaking.html


Dr. de Jong ging elk jaar, zoals de arts die hem verving toen hij zich terugtrok, een droevige dag maar dat is het leven.

Mijn volgende arts was Dr. Wempe ook een goede arts, zeer begrijpvol, zij heeft me veelmseun gegeven..

Droevig moesten wij een andere arts vinden toen wij veerhuisden, wat ik zeer moeilijk vond, als het mo0gelijk was geweest was ik bij Dr. Wempe gebleven, maar helaas wij waren uit haar district.

Wij hadden weer goede artsen Drs. Bos en Tibosch beide opmerkelijk goed,maar toen wij verhuisden na deze aangepaste flat, waren wij net buiten hun district.

Zo veranderden wij weer en kregen Dr. Vennema, hij zag eruit als een arts van een reeks van TV, hij was zeer goed maar op de rand van pensionering zodat wij Dr. Dagma van Wijngaarden kregen, en zij is nog beter.

Zij is het beste, zeer gemakkelijk om te spreken en zij is zeer steunend en altijd bereid te komen en me te zien wanneer ik haar wens.

Niet slecht zulk een arts en zij ziet er niet uit als een arts en gistern was zij weer prachtig aangekleed wat heel leuk is en maakt een doctors bezoek gezellig.

En gezellig pratend was de catheter wissel heel snel en zonder problemen gebeurd.

Vandaag ga ik het rustig aan doen.

No comments: