Tuesday, June 08, 2010

Misschien Word Het Weer Zomer.Excubriant Art

Realiseerde mij om 14 uur dat vanaf dat ik mijn laptop kreeg om 10.30 uur was ik alleen banen aan het zoeken voor Nur.

Heb veel mails gestuurd met url’s, denk dat ik hem meer dan genoeg heb verzonden.

Hij zoekt werk als netwerk ingenieur en of Klanten Service, hij spreekt Engels/ Duits en Frans.

Heb opgemerkt dat de meerderheid van contracten slechts voor 3 maanden zijn, een verandering van de standaard 6 maanden contract sinds 9/11.

Vóór 9/11 was er een overvloed hier van meertalige werk in de IT en meer bedrijven waren verwacht om hier te komen.

Het was een welkom boomtijd na de diepe recessie hier in de jaren '80, die droevig niet lang duurden, het begon langzaam in 1997 en in 1998 ging het echt van start en in 2000 was er veel werk

IT namen meer personeel aan dan zij nodig hadden, maar het zag goed uit om vele netwerk ingenieurs in het personeel te hebben.

9/11 veranderde alles en het werd duidelijk dat niemand van de geplande IT bedrijven hier kwamen en zich in de vele kantoen gebouwen gingen vestiging die gebouwd werden door de Gemeente Amsterdam.

Deze bedrijven zijn nu in Maleisië, Singapore, Filippijnen, China en India, vele bedrijven zijn in India.

In plaats van in wat het Silicone Valley van Amsterdam zou zijn, zij gingen elders omdat de nieuwe technologie betekende dat calls overal in de wereld konden gaan.

De bedrijven haalden hun voordeel uit de lagere lonen en dat was voor hun een reusachtige besparingen.

Bovendien zouden zij daar niet de strenge voorwaarden moeten handhaven voor arbeiders zoals een limiet aan werk tijd, gezondheid en veiligheid op het werk zoals in Europa word geëist.

Een opvallend voorbeeld van dit, is de reusachtige fabriek complex van Foxcann in China dat meer dan 400.000 arbeiders ter werk stelt.

Het werd onlangs beschreven als een zelfmoord fabriek, aangezien 10 arbeiders door de ondraaglijke en onmenselijke voorwaarden kozen om zelfmoord te plegen.

Dat is de fabriek waar IPhones, IPods en IPads worden gemaakt, de laatste is het meeste recente consumenten speelgoed.

Waar de arbeiders lange uren voor pinda's werken, momenteel is het maandelijkse salaris renminbi 900 of 91.30 Engelse ponden per maand, de meeste werken 70 uren per week.

Blijkbaar vanaf 1 Oktober is het salaris Foxconn verhoogd van renminbi 900 (£91.30) per maand na renminbi 2.000 (£203) nog lang cnfiewt genoeg om een IPad te kopen.

http://news.sky.com/skynews/Home/Business/Apple-CEO-Steve-Jobs-Defends-The-Chinese-IPhone-Factory-Where-10-Worker-Committed-Suicide/Article/201006115642178?f=rss

http://www.telegraph.co.uk/finance/china-business/7807903/Foxconn-suicide-factory-raises-pay-70pc.html

http://www.stuff.co.nz/technology/gadgets/3768364/Suicide-factory-no-sweatshop-Apple-chief

http://www.timeslive.co.za/scitech/article483110.ece/-lsquo-Suicide-factory-rsquo--workers-to-get-30--raise

http://theweek.com/article/index/203560/life-inside-the-foxconn-suicide-factory

Was blij wat contracten van 6 maanden te vinden en zelfs één paar van een jaar, werkelijk hoop Nur vindt iets spoedig, hij is zo intelligent en een goede teamspeler.

Het zoeken na werk voor hem gaf me werkelijk een grote boost, fijn om iets anders te doen en voor een tidje kon ik mijn leven als streng gehandicapte vrouw ontspannen.

Met laptop en een telefoon kan ik bijna een bureau opzetten en werk zoeken vo ander, ik ga het niet doen maar het was grappig om het te bedenken.

Vandaag is geen aardige dag geweest, het is grijs geweest, bewolkt en toen plotseling was er een reusachtige wind en een stortbui van regen en onweer, onze mobiele telefoons plotseling geen netwerk hadden.

Ik hoop dat morgen een betere dag zal zijn en de zon zal schijnen en misschien zal de zomer terug zijn vrijdag.

No comments: