Sunday, December 04, 2011

Goed Om Bewust Te Zijn Van Geschiedenis En Onze Plaats Daarin is Essentieel.

 

Morgen is 5 December, Sinterklas, waar velen in Nederland van hun avond van gedichten en cadeaus zullen genieten.

En negeren het racisme, volgens traditie, komt de heilige met zijn slaven aan onder veel applaus, maar niemand vraagt ooit of dit in de 21ste eeuw aanvaardbaar is.

De mensen kleden zich als heilige en zijn helpers; zij zetten op zwarte make-up om de slaven te spelen.

Wat ik vreemd vind is dat de mensen hier geen idee hebben dat de rollen van de Sinterklas's slaven, de slavenij viert en racistisch is.

het beeldt word gegeven van zwarte mensen die geen waarde hebben  behalve voor het vermaak van witte mensen.

Of voor winst zoals in cacao productie, waar tot 12.000 van de 200.000 kinderen die in Ivoorkust werken, de grootste producent van de wereld van cacao, slachtoffers van het menselijke handel of de slavernij kunnen zijn.
Of in de diamantindustrie waar zij kinder arbeid in diamantmijnen en het oppoetsen procedures in slechte voorwaarden hoofdzakelijk in India en Afrika gebruiken. 

Zelfs schijnen de mensen die ik weet die tegen racisme zijn, dit niet te zien, zij zien hun traditie waarmee zij zijn opgegroeid.

Ik denk dat omdat elke generatie dit zonder vraagtekens heeft overgedragen aan hun kinderen, iedereen  heeft dit goedgekeurd, maar voor mij is dit een viering van racisme
.
Dit stereotiepe beeld moet weg, Sinterklaas avond zal niet geruïneerd worden zonder gezichten zwart te maken, Nederlandse mensen moeten ophouden met dergelijke racistische stereotypen. 

De aankomst van Sinterklaas is een viering van  toen Nederland hun rijkdom gemaakt heeft door slaven helemaal over de wereld te verkopen; dat is niets te vieren, niet nu, niet ooit.

Tradities zijn belangrijk, maar om verder te ontwikkelen, is het goed om bewust te zijn van geschiedenis en onze plaats daarin is essentieel.

No comments: