Tuesday, December 06, 2011

Geen Leven Voor Velen Onder Cameron.Gragoire Michonze.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gr%C3%A9goire_MichonzeWij zagen een speciale rapportge in Newsnight op het BBC tv, vorige nacht; het was een gezamenlijk onderzoek naar de rellen in Engeland, deze zomer, door de Londen School of Economics en de Guardian krant.

De studie benadrukte het feit dat de rellen, niet alleen over misdadigheid waren, aangezien de Eerste minister Cameron probeerde om hen oorzaak zo te verwerpen, hij verklaarde een onderzoek was niet alleen onnodig maar ook onbelangrijk.

De rellen volgens Cameron en de coalitieoverheid waren niets met politieke onrust te doen zij waren het werk van misdadigers, het was  zuiver misdadigheid die door gangs werd georganiseerd.

En niets anders verklaard David Cameron,  toen er vragen kwamen in het parlement voor een openbaar onderzoek naar de oorzaken van de rellen, werden verworpen zonder enige discussie.

Maar aangezien het onderzoek toonde dat zij niet hoofdzakelijk over het plunderen gingen; zij waren de reactie van de bevolking die ziek waren van politie barbarisme, intimidatie, en geweld en het gebrek aan elke perspectieven voor een toekomst voor hen of hun families.

Dit was de reactie van mensen met nergens te gaan, en nu met niets te verliezen; zij voelden niet alsof zij een plaats in de maatschappij hadden

Voor het laatste jaren zijn zij door revelaties overspoeld van leden van het parlement die frauderen  met hun uitgaven, terwijl uiterst goed leven, betaald door belasting geld.

Zij hebben alles gehoord over het 'crimineel' gedrag `van financiële instellingen, eindeloze verhalen van financiële scandalen schijnbaar zonder dat er sancties tegen de daders worden genomen.

En sinds de coalitieoverheid horen zij elke dag slecht nieuws over  kortingen in hun levensstandaarden, belastings verhogingen, en stijging van kosten van benzine, verlies van banen, verlies van bibliotheken, en verlies van rechtsbijstand o.a.

En schooleertjes  hebben hun toelage verloren, die werd geïntroduceerde om studenten aan te moedigen om in school na 16 te blijven, bovendien  hebben de universiteiten hun prijzen drievoudig verhoogd na 9.000 per jaar, zodat er geen echte  hoop van hoger onderwijs voor de arbeiders klasse jeugd.

Dat was de achtergrond; en de trekker was het dood schieten in twijfelachtige omstandigheden door de politie van Mark Duggan in Tottenham, Londen, en het negeren van deze feiten zoals Cameron het wil, zal  zij niet doen verdwijnen.

No comments: