Tuesday, January 10, 2012

Ex-PVV'ers gaan verder als Onafhankelijk Den Haag


Top of Form

de Volkskrant


Bart Dirks

De twee vertrokken PVV-raadsleden in de gemeente Den Haag gaan verder als 'Onafhankelijk Den Haag'. Anders dan de PVV beginnen zij een vereniging met leden.
 
'We gaan de komende twee jaar netjes volmaken en daarna houdt het waarschijnlijk op', zei Arnoud van Doorn vandaag tijdens de presentatie op het Haagse stadhuis.

'We beginnen heel bescheiden en deemoedig. Zo nuchter zijn we ook wel weer. We zijn maar met twee zeteltjes van de 45.'

Onafhankelijk Den Haag gaat wel een vereniging beginnen. 'Iedereen kan voor een tientje lid worden. Als het een succes wordt, doen we over twee jaar mogelijk toch aan de gemeenteraadsverkiezingen mee.' De PVV heeft geen leden.

Van Doorn vertrok in december uit de PVV-fractie vanwege fouten die hij heeft gemaakt met het fractiebudget. Hij vond bovendien de sfeer bij de PVV te hard en te onvriendelijk, ofschoon hij zelf als hardliner te boek stond. 'We zijn zakelijk uit elkaar gegaan.'

Wegens rugklachten afwezig
Marjolein van de Waal vertrok ook in december uit de Haagse PVV-fractie. Ze wilde eigenlijk als eenmansfractie verder gaan. Vanwege rugklachten was ze afwezig bij de presentatie van Onafhankelijk Den Haag. Formeel staat de nieuwe fractie te boek als Groep Van Doorn.

Het tweetal wil zich richten op samenwerking met alle partijen in de Haagse gemeenteraad, zegt Van Doorn: 'Het resultaat telt. 

We willen met respect andere partijen behandelen.' De koers is 'sociaal en liberaal', met als speerpunten zorg en ouderen, veiligheid en identiteit en Scheveningen.

Ondanks de breuk worden de PVV-uitgangspunten niet losgelaten. 

Van Doorn:  'Wij zijn in de gemeenteraad gekomen dankzij de kiezers van de PVV.

We zullen ons op hoofdlijnen aan het programma en de visie van de PVV committeren. 

Voor ons had de breuk met de PVV niet gehoeven. 

Anderzijds zijn we blij met de frisse, nieuwe start. We koesteren geen wrok en wensen de PVV veel succes.'

No comments: