Saturday, January 07, 2012

Nu Twee En Noch Drie Te GaanDora Maar, Sans Titre, 1934


Als het niet voor het enorme werk van Doreen en Neville Lawrence en de ongelooflijke campagne was geweest, om actie tegen de bende van racistische moordenaars te krijgen.

Vijf racistische misdadigers zouden vrijuit gaan met het doden van een jonge man, die een veelbelovende carrière als architectuurstudent voor hem had.

Zij kenden hem niet, er was geen reden behalve racisme, de jonge man was zwart, en dat is waarom zij Stephen Lawrence doodden.

Een grote inspanning door de Lawrence’s om twee van deze vijf racisten te laten vervolgen, die hun zoon Stephen hebben vermoord, definitief voor een rechtbank om terecht te staan voor de moord.

Hun onophoudelijke inspanningen sinds 1993 resulteerden in een rechtszaak na 19 jaar sinds de moord in 1993 en schuldige oordelen voor twee van de bende op Dinsdag van deze week.

Sindsdien is er reeds nieuwe bewijsmateriaal gekomen, nu schijnen de mensen zich veilig te voelen om hun informatie te geven, aangezien de politiebescherming word nit meer gegeven aan de bende.

Het kan betekenen dat de andere drie bendeleden ook voor het gerecht kunnen spoedig zijn voor deze raciaal gemotiveerde moord.

Briljant nieuws voor de familie van Stephen Lawrence en voor alle antiracisten en antifascisten, en een duidelijk boodschap aan racisten en fascisten dat zij niet zullen getolereerd worden.

 Het vergde 19 jaar, maar twee van de vijf racistische misdadigers hebben hun straf gekregen, nu twee en noch drie te gaan

No comments: