Sunday, January 15, 2012

Geen akkoord brandstofprijs Nigeria

NOS.
NOS.nl Nieuws Binnenland Buitenland Politiek Economie Sport Televisie Radio Mobiel NOS websites Buitenland Overzicht Nieuwsarchief Video & audio Journaal 24 Dossiers Geen akkoord brandstofprijs Nigeria Update: zondag 15 jan 2012, 19:42 De regering in Nigeria heeft nog geen akkoord bereikt met de vakbonden over de hoge brandstofprijzen. Die zijn op 1 januari meer dan verdubbeld door het afschaffen van de brandstofsubsidie. Afgelopen week bleven veel winkels, banken en benzinestations gesloten uit protest tegen de hoge prijzen. Voor het overleg werd gedreigd met een staking in de olie-industrie, maar omdat de onderhandelingen worden voortgezet, gaat die staking niet door. Het afschaffen van de brandstofsubsidie is volgens de regering in Nigeria nodig omdat 25% van de overheidsuitgaven aan brandstofsubsidies opging. Dit artikel is afkomstig van Teletekst

De regering in Nigeria heeft nog geen akkoord bereikt met de vakbonden over de hoge brandstofprijzen. Die zijn op 1 januari meer dan verdubbeld door het afschaffen van de brandstofsubsidie.
Afgelopen week bleven veel winkels, banken en benzinestations gesloten uit protest tegen de hoge prijzen. Voor het overleg werd gedreigd met een staking in de olie-industrie, maar omdat de onderhandelingen worden voortgezet, gaat die staking niet door.
Het afschaffen van de brandstofsubsidie is volgens de regering in Nigeria nodig omdat 25% van de overheidsuitgaven aan brandstofsubsidies opging.
Dit artikel is afkomstig van Teletekst.

No comments: