Monday, September 20, 2010

Gehandicapt Betekent Niet Dat Ik Stom Ben Geworden, Mijn Handicap Heeft Mijn Verstand Niet Verminderd.Een zeer sombere koele, grijze en regenachtige dag, Richie kwam met twee zeer vochtige honden terug van het honden toilet aan het einde van onze straat terug.

Vandaag is mijn fysiotherapie dag, Mathilde zal hier zijn om 14.00 voor 30 minuten, het is zeer goed en ik profiteer van de oefeningen en de schouder massage.

Michelle, de adviseur van de gemeente komt langs om mijn arm steunen te controleren; hopelijk zal het verhaal van het werkblad een goede conclusie spoedig hebben.

Kan haast nog niet geloven dat na de lange afspraak op 25 augustus van 2 ½ uren van nauwkeurig metingen niets is gebeurd.

Was verbaasd vorige week te horen dat niets ging gebeuren voordat mijn ergotherapeut Johanneke het kwam controleren.

Niemand, noch Harm, van Welzorg het mobiliteits bedrijf, noch Michelle vertelde mij of Richie dit op 25 augustus.

Als zij dit hadden gedaan, was ik onmiddellijk achter een afspraak met Johanneke gegaan voor zo spoedig mogelijk..

Afgelopen week zei Johanneke aan de telefoon niets over wat de oorzaak was van waarom het gehele project was gestagneerd.

Zij vertelde me enkel dat het was gestagneerd, later hoorde ik van Michelle dat Johanneke de reden was dat niets gebeurde.

Werkelijk ongelooflijk dat dit is gebeurd, na de gehele saga van dingen zoals arm steunen die aangepast moesten worden en wat maanden vergden.

Maanden pijnlijke armen en schouders omdat ik mijn armen en schouders zelf moest steunen.

Kan niet geloven dat mijn ergotherapeut mij niet steunt.

Weet voor een feit dat mijn laatste ergotherapeut, Ludwine een afspraak meteen hebben gemaakt, zij was zo goed en steunden ons allebei zo goed.

Ludwine kwam ons vorige week woensdag bezoeken, dat zeer aardig was, goed om haar opnieuw te zien.

Echt jammer dat zij niet meer mijn ergotherapeut is, zij handelde altijd in mijn beste belang, en spraak mij nooit aan met een zoete stem de velen gebruiken voor gehandicapten.

Altijd gevoeld als gelijke met haar iets wat niet vaak gebeurt, de meesten met inbegrip van Johanneke verandern hun stemmen

Zij spreken mij aan in een zoete toon alsof ik niet alleen fysiek gehandicapt ben maar dat mijn hersens zijn aangetast wat ik haat.

Besloten dat de volgende keer dat dit gebeurt, in plaats van het te negeren zal ik vragen dat men ermee meteen stopt.

Omdat ik een gelijke ben, gehandicapt betekent niet dat ik stom ben geworden, mijn handicap heeft mijn verstand niet verminderd.

2 comments:

Annemiek said...

I totally agree.

Herrad said...

Hi Annemiek,
Very annoying not to be treated like another human being.
Liefs,
Herrad