Thursday, June 02, 2011

Vrijheid Van Tiranen.


Cyclops,
William Baziotes.

http://en.zioteswikipedia.org/wiki/William_BaziotesDinsdag keken wij na en verontrustende Panorama documentaire op BBC TV- over mensen met het leer moeilijkheden die mishandeld werden door het personeel, het was afschuwelijk.


Het zien van de intimidatie en het geweld op de kwetsbare mensen in dit ziekenhuis was vreselijk, ik hoopte dat alle personeel zouden worden gearresteerd en gevangenis straf krijgen.

Niet alleen het personeel die de aanvallen uitvoeren, maar ook het andere personeel die het zagen en niets deden, evenals de directie en de inspecteurs.

Volgende dag werden vier van de personeelsleden die de aanvallen uitvoerden gearresteerd; zij werden onmiddellijk vrijgegeven op borgtocht en
zullen zeker gevangenisstraffen krijgen.

Geen nieuws over de rest van het personeel of de directie of inspecteurs, het ziekenhuis had geen activiteiten voor de kwetsbare mensen, niets om hun bezig te houden of stimuleren; er was geen structuur, geen dagelijkse routine.

Personeel die zich verveelde leeften zich uit op de kwetsbare mensen in hun zorg, er waren 24 patiënten en 50 personeelsleden; het kostte 3.400 pond per week om iemand daar te houden.

Wat mij meer ongerust maakte was wat ik las over de marteling en de moord van een kind van 13 door het Syrische leger.

Hamza Ali al-Khateeb werd gemarteld en gedood door Syrische veiligheids dienst.

Hij is één, van de jongste bekende slachtoffers van het wrede hardhandig optreden van Syrië op vreedzame protesteerders die hebben geprobeerd om de overheid van President Bashar al-Assad omver te werpen.

In de Independant hebben zij geschreven:

`'Hamza was onder een groep mensen die begin April wordt vastgehouden toen zij aan een demonstratie in de stad van Jiza deelnamen. Zijn familie hoorde niets over zijn verblijfplaats tot vorige week, toen de ambtenaren naar hun huis kwamen en hen het lichaam van Hamza hebben gegeven, zij moesten beloven om zijn dood niet bekend te maken. 

Zij stemden toe, maar werden met afschuw vervuld door het lichaam van het kind te zien, dat zij contact met een mensenf recht activist hebben opgenomen, die het lichaam videoed en  op YouTube deed.

De film, die nu door duizenden mensen is gezien, toont het verminkte lichaam van Hamza in wreed detail. 

Als camera over zijn lijk gaat ziet men schotwonden, brandwonden en een aantal kneuzingen die door de martelaars van de jonge jongen werden gedaan - vermoedelijk behorend zij tot een tak van de gevreesde  inlichtingsdiensten van Syrië. Zijn penis was afgescheiden. ''


Ik hoop de Syrische mensen van de tiran Bashir al-Assad en zijn corrupte overheid en brutale leger zeer spoedig zullen worden bevrijd.

De twee situaties, Syrië en het ziekenhuis zijn kilometers  apart, maar wat mij zorgen heeft hemaakt is hoe snel een situatie kan escaleren.

In beide brutale situaties werden hulpeloze kwetsbare mensen geintimideert en terroriseerden, de patiënten hadden ook verminkt of gedood worden.

Beide hebben spoedig bevrijding nodig van intimidatie.

No comments: