Thursday, June 16, 2011

De Negatieve Gevolgen Van Massa Toerisme


Landscape with house.
Antonio Guirado.
http://en.wikipedia.org/wiki/Juan_Antonio_Guirado

Weer een grijze, regenachtige dag, wij schijnen nu lenteweer te hebben, nadat wij de zomer in de lente hebben gehad.

 Ik denk dit is wegens het globale verwarming, schijnt de vernietiging van de planeet word gedaan voor winst op korte termijn.

Wij keken naar een programma op BBC TV vorige zondag over de negatieve gevolgen van toerisme, de programma volgde Stacey, een jonge vrouw op vakantie in Kenia.

Stacey genoot van een inclusieve vakantie, dat betekende dat zij zo veel kon eten en kon drinken zoals zij wilde plus op excursies gaan.

Het werd duidelijk dat het geld dat de mensen voor inclusief vakantie vaak blijft in het land waar zij betalen, aangezien vele vakantie orden het bezit zijn van door bedrijven overzee.

Het geld dat door de toerist wordt betaald gaat de lokale economie helemaal niet in, Stacey ontdekte dat het personeel van haar hotel tien uren per dag voor 3.60 (VK ponden) werkten.

Stacey heeft gezien waar het personeel leefde; het was schokkend om te zien, het vuile water, de open riolering en de algemene miserabele levensomstandigheden waarin zij leefden.

Zij werd ook genomen naar een andere hotel complex, waar de arbeiders werden ontslagen toen zij om hun lonen vroegen, nadat zij een jaar en drie maanden zonder loon werkten.

Het proberen om met de directie te spreken loste de situatie niet op, zodat Stacey nam contact op met de Minister voor Toerisme, die het geld betaald kreeg.

Stacey bezocht ook een golf complex die een muur had gebouwd die de toegang van het dorp tot schoon water tegenhield.

Zij hadden een waterpomp in het dorp gebouwd dat nooit werkte, zodat de dorpsbewoners kilometers voor vuil water moesten lopen.

Deze situatie werd opgelost zodra Stacey met de beschaamde manager sprak; hij liet het onmiddellijk maken.

De volgende dag Stacey werd na een Masai dorp genomen, de stam werd van hun land verdreven door een nieuwe golf complex, nu verdienden zij hun geld door te dansen voor toeristen.

Toeristen die daar door hotelminibussen worden gebracht, elk groep betaalden 40 ponden; de bestuurders gaven de hoofdman het geld voor de bezoekers ogen.

Alvorens zij weggingen moest de hoofdman de bestuurders zien, die 37 ponden terug eisten, de Masai hielden slechts 3 ponden.

Stacey ging naar het hotel complex, die door het nieuws werden geschokt dat hun bestuurders dit deden, zij beloofden om dit te onderzoeken, zij kwamen ook overeen om dorpsbewoners toe te staan om hun goederen bij het complex te verkopen.

Kleine overwinningen maar belangrijke voor de mensen in kwestie, wat nog beter zou zijn is wanneer mensen bewust werden wat de gevolgen van toerisme zijn.     

De inclusieve vakanties doen niets positief, het heeft vele negatieve gevolgen; de mensen worden verdreven van hun stammenland, kregen geen schoon water en werden geĆ«xploiteerd zodat de toeristen van goedkope vakantie kunnen genieten.                     

2 comments:

Ana said...

Sometimes I come here by mistake.
It's funny not understanding.

Herrad said...

Hi Ana,
Nice to see your comment.
Love,
Herrad