Wednesday, April 21, 2010

Gedachten over MS Behandelingen.New Zealand Art.


Heb veel tijd om over mijn situatie na te denken en uit te puzzelen waarom en hoezo ik MS kreeg.

Dit was ook het aanzet om over het medische beroep en de farmaceutische bedrijven te denken.

Waarom het nu het standaard reactie momenteel om iedereen met medicijnen te behandelen, schijnt de primaire methode te zijn om alle problemen te behandelen.

Vind het alarmerend om over deze tendens te lezen en programma's te zien over dit op de TV en op de radio te horen.

Alarmerend hoeveel mensen op medicijn worden geplaatst op lange termijn, deze geneesmiddelen zoals Prozac zijn goed als een tijdelijke doorbraak middel maar zeker niet voor gebruik op de lange termijn.

Zou kunnen zijn dat het nu zo veel wordt gebruikt of zelfs meer dan Valium, als huidig nieuw wondermiddel.

Herinner mij goed aan mijn moeder die Valium in de jaren '60 kreeg voorgeschreven en het te lang kreeg.

Dit was slecht voor haar en heeft vele problemen veroorzaakte en het was heel lang voor dat al de ontwenningsverschijnselen weg te krijgen.

Maar ondanks dit wens ik soms dat ik niet Primaire Progressieve MS heb, maar een ander type had waar er drugs voor zijn.

Deze ziekte heeft zulk een vreeslijke effect dat ik vaak een wonder behandeling wens ben zeker dat edr mensen hetzelfde willen.

Dit deed mij denken aan de geneesmiddelen die voor MS worden voorgeschreven en of zij werkelijk effectief zijn.

Heb gedacht over hoe sommige mensen door de diverse medicijnen zoals Tsyabri en Copoxane schijnen te worden geholpen.

Anderen schijnen niet te worden geholpen en zouden misschien zelfs slechter worden wegens deze medicijnen.

Wat als de mensen die beter worden van deze behandelingen werkelijk in remission zijn, niemand weet wat eigenlijk gebeurt en het is moeilijk te controleren.

Het medische beroep heeft op dit ogenblik weinig en eigenlijk geen echt idee wat MS is en wat het veroorzaakt.

Dat is waarom ik het raar vind dat zij geen aarzeling hebben om een verscheidenheid van drugs te adviseren, dat in feite zij niet kunnen weten welk effect zij zullen hebben, dit klinkt dit bijna als gokken voor mij.

Aangezien de medische wereld het menselijke lichaam in beetjes behandelt, betekent dat elke arts zich in één gebied specialiseert zij behandelen altijd de symptomen en niet de gehele persoon.

Één van de standaard behandelingen dat zij weten dat het werkt zijn steroïden die voor alles gebruikt worden, lijkt mij dat dit ook problemen zou kunnen veroorzaken.

Denk dat steroïden zouden zeker niet als een standaard algemene reactie voor alle symptomen moeten worden gebruikt, het is goed voor het bevorderen van rehabilitatie daarvoor is het zeer goed, denk dazt gebruikl op de lange termijn een slecht effect zou kunnen hebben..

Denk dat het verlengde gebruik ook de doeltreffendheid vermindert en de periode tussen behandelingen korter wordt en de behandeling misschien minder efficiënt met de tijd.

Ben benieuwd of deze benadering iets te maken heeft hoe wij problemen bekijken, misschien zou het beter zijn om een holistic benadering te kiezen en elke persoon individueel en totaal te behandelen.

Misschien kunnen wij dingen niet altijd beter maken, maar wij kunnen misschien voor een systeem van behandeling ijveren dat behandeling en zorg met een oog op de de volledige situatie en behoeften van de persoon baseren.

Een holistic benadering zou denk ik beter zijn, het zou goed zijn om een goede dynamische systemen te ontwikkelen over ziekte en behandelingen.

Ik ben niet tegen mensen die medicijnen gebruiken als het voor hen werkt, in feite ben ik zeer blij als zij geholpen worden, en ik adviseer ook niet om plotseling te stoppen.


No comments: