Monday, September 19, 2011

Geen Interesse In Conflict Resolutie, Slechts In Conflict.



Claude Cahun.

http://en.wikipedia.org/wiki/Claude_Cahun

De hele dag heeft radio 5 van het BBC op de plaats, over de  ontruiming van Dale Farm, in Basildon, Essex van de reizende gemeenschap die daar leven.


Tien jaar geleden hielden de lokale gemeenten op met het verstrekken van plaatsen voor reizigers; de gemeente van Basildon moedigde de groep aan om hun eigen land te kopen.

Zo kochten zij een lap grond, dat een autokerkhof op het land had, zij ruimden het op en de groep begon daar te wonen, zij kregen zelfs plannings toestemming voor de helft van hun land.

Het geven van goede onderwijs aan hun kinderen  was de reden dat de gemeenschap zich dar ging vestiging, zij moesten heel wat incasseren.

 Het blinde, niet nadenkend vooroordeel tegen de reizende gemeenschap is duidelijk in Engeland, net zoals in andere landen rond de wereld.

Ik ben altij verbaasd dat er zoveel discriminatie is tegen hen en er zijn nooit  wettelijke sancties die worden genomen om dit tegen te houden of mensen te straffen.

De anti discriminatie wetten worden schijnbaar niet gebruikt om discriminatie tegen rijziende tegen te gaan, als er discriminaties was tegen een andere groep mensen, zoals Joodse of Indiase dan waren er stijve sancties opgelegd.

De reizende gemeenschap mag niet volgens hun tradities leven; zij kunnen reizen maar kunnen nergens verblijven, zij woren onmiddellijk gevraag om weg te rijden.

Vóór de verkiezing vorig jaar, waren Dale Farm, dicht bij het bereiken van een compromis met de gemeente Basildon, sinds de Coalitie de regering is,  word er slechts over ontruiming geslproken.

De conservatieven en de Liberale Democraten hebben geen interesse in het bereiken een compromis; zij willen geen conflictresolutie, enkel conflict.

 http://www.guardian.co.uk/uk/blog/2011/sep/19/dale-farm-evicitons-live

 

No comments: