Thursday, March 31, 2011

Een Natte, Grijze En Onplezierige Dag

 


La Donna Impudica.
Angel Planells.
http://en.wikipedia.org/wiki/Angel_Planells


Vandaag is een natte, grijze en onplezierige dag geweest, die wij beter maakte door veel te spreken en te lachen, genietend van elkaars gezellschap.

Onze afspraak om 10.00 met Paul van RTD Het Dorp werd zomaar verplaatst tot 13.00; Paul was hier uiteindelijk om14.10 en weer weg om14.20.

Terwijl hij hier was deed hij een paar snelle dingen voor mij, hij voegde de bel op de IPaq, zodat ik Richie makkelijker kan roepen, wanneer ik hem nodig heb.

Hij had eerder, die functie toegevoegd aan een knoop, die ik minstens drie minuten moest in drukken, ik kon dit natuurlijk niet doen wegens gebrek aan kracht.

Hij vertelde mij ook niet hoe de telefoonboekfunctie werkte,toen hij het op de IPaq in Januari zette.

Dan was hij gegaan alvorens ik hem kon eraan herinneren om de IPaq dichter nij mij te hebben,dat ik nodig heb aangezien ik het nauwelijks kan bereiken waar het is

Hij deed helaas niets om te checken waarom de voordeur open gaat zonder dat wij de knoop indrukten om het te openen; wij denken hij had geen idee

Net wat ik gedacht had, weer een bedrijf dat hulpmiddelen voor de gehandicapten levert, en die niet schijnen te luisteren naar hun wensen of hun behoeften in gedachten te hebben

    

Wednesday, March 30, 2011

Regenachtige Woensdag.

Vandaag is een grijze, regenachtige dag geweest, dat was na de recente zonnige dagen niet zo prettig.

Vanmiddag had ik een afspraak met Annelies, mijn WMO adviseur van de Gemeente Amsterdam en Percy, Arjan van Welzorg.

Het was om mijn problemen met de joystick op mijn rolstoel te bespreken, dit vereist heel wat inspanning voor mij om het te gebruiken.

Er is een andere joystick die minder inspanning vereist, wat nu teveel werk voor mij is.

Helaas zal de rolstoel naar hun werkplaats dichtbij de Duitse grens, twee uren rijden.

De rolstoel zal voor een aantal dagen weg zijn, dat is geen goed nieuws, de  idee van niet kunnen zitten voor dagen is niet aanvaardbaar.

 Ik hoop zij kunnen het sneller doen, misschien ophalen één dag en terug de volgende dag, maar niet vier dagen zonder te kunnen zitten.

Welzorg verloor onlangs hun monopolie om mobiliteits middelen te leveren, in Amsterdam zullen zij niet meer spullen, leveren aan de Rehabilitatie kliniek en andere plaatsen, de consequencies zijn zij hebben hun lokale werkplaats in Haarlem moeten sluiten.

Jammer voor hen, voor het verlies van hun winstgevende contracten, misschien is het dankzij hun ongevoelige manier om hun kwetsbare klanten te behandelen.


Tuesday, March 29, 2011

Een Goede Douche.


The Declaration.
Edgar Ende.
http://en.wikipedia.org/wiki/Edgar_End


Vandaag is weer een goede dag geweest; Beenhakker bracht de douche stoel terug om 09.00 in plaats van 11.00 zoals vorige week was afgesproken.

 Wat zeer goed was, wat nog beter is was dat de aanpassingen zeer goed en uiterst nuttig zijn.

Zij hebben het kussen in materiaal bekleed dat beter en gemakkelijker is te gebruiken, plus zij hebben 4 klemmen op de douche stoel geplaatst om het kussen op zijn plaats te houden.

Wij probeerden de douchestoel uit en de aanpassingen maken de stoel 100 keer beter en gemakkelijker dan voordien

Minder werk voor Richie en niet meer zo ongemakkelijk voor mij, omdat het kussen nu met vier klemmen in plaats word gehouden in plaats van enkel met twee banden wordt vastgemaakt.

Omdat het nu op zijn plaats met 4 klemmen wordt gehouden, glijdt het niet en ik word eindelijk goed gesteund.

Vóór de aanpassing, was douchen geen comfortabele gebeurtenis omdat het kussen rond zou glijden en ik ging naar links hangen.

 Richie moest mijn positie constant aanpassen aangezien het kussen nooit in de juiste plaats zou blijven.

Hij moest mij wassen, drogen en aankleden terwijl hij probeerde om mij van de linkerzijde terug te trekken, dit was heel wat extra werk voor Richie.

Vandaag bleef ik in één plaats en had een prettige douche; Richie had minder werk, alles bij elkaar een goed werk van Beenhakker.






Monday, March 28, 2011

Een Goede Maandag.



Edgar Ende.
http://en.wikipedia.org/wiki/Edgar_Ende


Vandaag is goed geweest, was opstaan om 09.00 wat zeer prettig was en een plezierige verandering voor ons allebei.

Ik zat in de rolstoel vlak na 10.30, na een goede douche door Richie, waarvan ik enorm genoot.

De man van Beenhakker was hier om 10.40, twintig minuten vroeger dan wij hadden afgesproken, hij was blij dat de douche stoel bij de voordeur stond en hij kon meteen verder gaan.

Zo kon hij zijn ronde doen zonder enige vertraging, geen wonder dat hij zo gelukkig keek, ik ben zeker dat hij vaak vaak moet wachten, wat zijn dag programma totaal verandert

Vandaag begon heel mistig en toen brak de zon door tot 13.00 toen het bewolkt en koud werd.

Mathilde kwam om14.00 aan en ik had een goed, enigszins pijnlijke fysiotherapie afspraak.

Mijn armen masseren hielp spoedig met de pijn en na een goede schouder massage voelde ik mij ontspannen.           

Nadat Mathilde ging hebben wij lunch gegeten, geitenkaas, tuinkers en komkommer en heerlijk brood, dat door Richie wordt gemaakt met zero-zero de, beste meel voor het maken van brood.

Ik genoot van de hele dag met Richie door te brengen, veel gesprokken en gelachen, het was een grote pret, en wij zullen dit dagelijks vanaf vandaag doen.


Sunday, March 27, 2011

Zonnige Zondag.


Edgar Ende. 
.

http://en.wikipedia.org/wiki/Edgar_Ende

Na een mooie ontspannen week deze week, wat zeer prettig was, vooral voor Richie die na mijn verjaardag vrij uitgeput was, zullen wij een bezige week volgende week hebben.

De maandag zal vroeg beginnen, zodat Beenhakker de douchestoel op kan halen en aanpassen hoe het kussen op de stoel gebonden is.

Dinsdag brengen zij de douchestoel vroeg terwug brengen en wij zijn van plan om uit te gaan, dat is het plan voor de week zodat ik na buiten kan.

Woensdag is Annelies, mjn WMO adviser en Welzorg hier over een betere joystick voor de rolstoel.

Donderdag zijn de mensen van RTD Het Dorp hier zijn om de IPaq aanpassen en mijn ergotherapeut is hier Vrijdag.
 
De klokken gingen in de vroege uren van Zondag ochtend vooruit en het is vandaag zeer passend weer voor de eerste officiële lentedag, het is vandaag een mooie zonnige dag

Richie en de honden zijn naar het park voor een beetje pret voor de honden, zag dat Cyril ook vliegen vangt, net zoals Marleen, het is komisch om de honden te zien jagend op uiterst kleine vliegen.

Ik zal gelukkig zijn wanneer zij  terug zijn, omdat ik graag wil douchen en schone kleren aantrekken.

Zij zullen  nu niet lang zijn en wanneer zij terugkeren zullen beide honden binnen lopen om mij te tonen hoe gelukkig zij zijn.

Dan rennen zij na Richie te zien en hun eten te eisen,leuk om zo gelukkige en ontspannen honden te zien.



Saturday, March 26, 2011

Van Deze Unieke Dag Genieten.

 


The Tethered Storm.
Edgar Ende.
http://en.wikipedia.org/wiki/Edgar_Ende
Het is een klassieke Zaterdag in Amsterdam, geen zonneschijn, geen blauwe hemel en een dikke wolken..

De hele week was er zon en de hemel was een mooi blauw, dat mij een goed heeft gegeven om het te zien.

Ik vind het zeer droevig voor alle werkende mensen die hadden gehoopt dat het goede weer ook in het weekend zou gebeuren.

Maandag ochtend kon weer een mooie dag zijn, aardig om in zonneschijn te gaan werken, maar het compenseert niet voor een weekend van wolken.

Jammer dat ik geen zonneschijn kan zien vandaag, die mij zou afleiden van mijn pijn http://www.blogger.com/post-edit.g?blogID=35269181&postID=6807649104279107927en ongemak.

Op dit ogenblik zijn mijn armen zo stijf en gespannen en kunnen slechts  met grote moeilijkheid worden uitgestrekt.

Dagelijks word ik gewekt met mijn  armen de strak over  mijn borst zijn gevouwen en ik heb Richie’s hulp om ze van onder het dekbed te krijgen.

Zodra mijn armen op het dekbed zijn gaat Richie miijn armen masseeren , vooral mijn rechte arm dat het stijfst en het pijnlijkst is.


Friday, March 25, 2011

Beschadigde Individuen.

 
Vandaag is begonnen met blauwe hemelen en zonneschijn, maar na middag begonnen de wolken laag de blauwe hemel te bedekken.

Nu schijnt het niet zo  mooie buiten als het was, hoewel de zon nog schijnt.

Afschuwelijk nieuws over een man, een ex taxibestuurder, die net  27 jaar in gevangenis veroordeeld voor inbraken en verkrachtingen, seksuele aanvallen op oude mensen in hun huizen, hoofdzakelijk mensen tussen 80 en 90 jaar oud.

Schijnt dat hij dit 17 jaar vanaf 1992 tot 2009 deed, toen werd hij gearresteerd, de mensen die hem kenden waren enorm geschokt van de nieuws.

Zij kenden hem als charmeren en grootmoedige mens die de laatste jaren de voor  zijn derde vrouw heeft verzorgd, die schijnt MS te hebben.

Het andere nieuws is over een mooie jonge vrouw, Sian O'Callaghan die het laatst gezien was bij het verlaten van een club in Swindon in de vroege uren vorige Zaterdag ochtend.

Haar lichaam is nu gevonden en een taxi bestuurder is gearresteerd voor haar moord en een andere moord.

Echt afschuwelijk nieuws van mensen die zich uitleven op mensen die zichzelf niet kunnen beschermen , als kinderen  experimenteren wij en leren over het leven.

Wij leren over vele dingen, vooral hoe samen te leven met anderen, en de zwakken te beschermen.                              

Helaas  kunnen sommige mensen dit niet doen; zij zijn beschadigde individuen, zoals deze twee mensen.

 


Friday, 25, March, 2011. Genieten Van Deze Zomer.


Remedios Varo.
http://en.wikipedia.org/wiki/Remedios_Varo


Ik wekte tot een mooie zonnige dag, dat mij zeer gelukkig maakte om de zon en de blauwe hemel te zien.

Ongelooflijk is het reeds een week geleden, dat het mijn 60ste verjaardag was, een dag waar ik zeer van genoot, jammer het kon niet langer duren.

Richie maakte het zeer speciaal voor mij, hij verraste met schitterende ringen, armbanden, halsbanden en oorringen.

Ik ben zeer geamuseerd om 60 te zijn, het is onwerkelijk voor mij, ik voel  niet veel anders dan toen ik 50 was en zelf 40.

Zonder MS zou ik met mijn leven in Amsterdam zeer tevreden zijn, wandeln met Richie en de honden, rond deze mooie stad.

Wij genoten zo van wandelen in de avonden en naar favoriete plekken gaan, helaas zijn zij niet meer toegankelijk voor mij in een rolstoel.

Toen ik nog in 2006 kon rond hobbelen, kon ik erin slagen om mezelf over de trappen te hijsen.

Ik verheug mij op het warme weer en zitten op de terrassen van een paar onze favoriete coffee shops.

Zij zijn naast grachten en zijn aardige plekken te ontspannen, ik houd van zitten op een terras en  het leven van de stad te zien

Deze zomer ben ik vastbesloten om meer na buiten te gaan en van te genieten

Thursday, March 24, 2011

Wednesday, 23, March, 2011. Romp Spieren Permanent Zwakker.


Remedios Varo.
http://en.wikipedia.org/wiki/Remedios_Varo



Vandaag is een mooie zonnige dag, tot dusver ben ik niet naar de linkerzijde begonnen te leunen en ben erin geslaagd te blijven zitten, omringd en vastgeklemd door massa kussens.

Ik verheug mij niet op het zeer hete weer, wanneer ik ontzettend heet zal worden door al de kussens.

Binnenkort zal ik een orthese krijgen voor in bed liggen en zitten, dit is een grote kussen dat mijn hele lichaam zal steunen.

Ik verheug mij op het krijgen van de extra steun, zodat ik in een goede positie in bed kan zitten en niet op mijn linke zijde liggen.

Het is een afschuwelijke gevoel, het belangrijkste probleem met goed worden gesteund, is dat bewegen van mijn armen moeilijker is en typen word werkelijk moeilijk gemaakt aangezien ik mijn ellebogen niet kan bewegen.   .

De kussens zijn van onder mijn oksels tot mijn enkels, de kussens houden ook mijn knieën recht en samen, zodat zij niet aan één of beide kant vallen.

De kussens houden de knieën tegen instorten aan beide kanten, dat betekent dat het mijn voeten omhoog houd tegen het schuimblok aan het eind van het bed.

De verslechtering in mijn romp spieren is omdat ik zolang in bed moest blijven, alles bij elkaar  was het twee jaar.

Het was vanaf augustus 2008 tot augustus 2010 tot de reusachtige decubitus wond volledig was geheeld.
  
twee jaar die ik me op het gekronkeld helen heb geconcentreerd, realiseerde ik niet de omvang van; permanente schade aan mijn spieren.


Wednesday, March 23, 2011

Tuesday, 22, March, 2011. Doe Mijn Best.


Celestial Pablum. 1958.

Remedios Varo.
http://en.wikipedia.org/wiki/Remedios_Varo

Gisteren werd ik niet alleen geschokt door de bloedstolsels, maar doordat ik constant in bed naar liunks weg zaakte en moest Richie herhaaldelijk vragen om mijn positie in bed aan te passen.

Haat het feit dat mijn spieren in mijn romp nu te zwak zijn om mij in bed rechtop te houden zodat ik vele kussens nodig heb die mij steunen om oprecht te zitten.

Elke keer dat Richie mij goed heeft gezeten moest hij het weer doen naar 5 tot 10 minuten, Richie had geen probleem dit te doen voor me, en zo vaak ik het nodig had.

Ik haat het feit dat Richie organiseerd alles en heeft mij weer goed gezeten, en ik heb onmiddellijk hulp omdat de linkerzijde begint weer weg te zakken.

Dit voelt zo afschuwelijk, vooral aangezien ik niets kan doen om mijn positie te veranderen zelfs wanneer ik praktisch op mijn kant lig.

Niet gemakkelijk om te typen of iets te doen wanneer ik langzaam aan de linkerzijde verzak, tot ik ben helemaal ingestort, ik probeer zeer hard om dit tegen te houden.

Maar er zijn niets dat ik kan doen, en dat is iets wat ik werkelijk haat, dat ik totaal machteloos ben.

Het schijnt dat zelfstandig in bed zitten iets van  verleden tijd is, nu heb ik een hoop kussens nodig.

Ik krijg binnenkort een orthese dat mij zal helpen om goed te zitten, het zal niet prettig zijn om in de orthese te zitten.

Het is een mooie zonnige dag, en ondanks dat ik mij zo slecht voel, ga ik mijn best doen om ervan te genieten alhoewel het niet gemakkelijk. Is ga ik het doen.

Tuesday, March 22, 2011

Monday, 21, March, 2011. De Lente Is Hier.

Vandaag is de Lente Equinox en de dagen worden langer en de lente gebeurt nu werkelijk.

Zeer ontspannen begin van de ochtend, de zon schijn en het was een zeer aardige lentedag.

Dan had ik een reusachtige schok toen Richie mij uit bed hees en mij in de douchestoel zette, aangezien hij bloed in mijn katheter had ontdekt.

Één van mijn nachtmerries is bloed in de katheter; gelukkig bleek het een bloedstolsel dat vrij vaak gebeurd met katheters en niet stromend bloed.

Dit was een grote schok en ik werd zeer bezorgd, wat een contrast met het weer dat zo zonnig en mooi was en ik niets slecht had verwacht.

Het was het laatste ding in mijn gedachten, maar anderzijds opnieuw waarom indien het op mijn mening vooral op een dag zoals vandaag is.

Ik veronderstel dat dit altijd in mijn gedachten is en hoe kan het anders met deze smerige ziekte.

Wat ik probeer te doen is bewust te zijn zonder teveel erover te denken de hele tijd en mij niet gek te laten maken.

Moeilijke dit in evenwicht te houden, maar ik probeer om dit elke dag te doen, en de meeste dagen lukt het mij, zelfs vandaag.


Sunday, 20, March, 2011. Heerlijk Ontspannende Dag.


Useless Science. 1955.

Remedios Varo.


http://en.wikipedia.org/wiki/Remedios_Varo

Het feestje Vrijdag was werkelijk leuk, werkelijk fijn om iedereen te zen, het is zo goed om vrienden te zien.

Ik realiser mij opnieuw hoe wij allen zo bezig zijn met ons eigen leven dat wij vaak elkaar niet zo veel zien.

Maar dat is het leven, mensen moeten  werken en werken nemt heel wat tijd en energie van iedereen.

Groot dat de vrienden na  hun lange werk week op Vrijdag hier kwamen om mijn 60ste verjaardag te vieren.

Waardeerde het zeer dat zij kwamen, was goed om iedereen te zien en goede pret te hebben.

Gisteren waren wij zeer vermoeid en  deden het gemakkelijk, vooral Richie aangezien hij vrijdag al zo vroeg bezig was geweest.

Wij genoten gisteren van een ontspannen dag, wij keken naar de rugby, en de voetbal en de Premier League Voetbal op BBC om 11. 30.

Halverwege door de voetbal om 11.30, begonnen mijn ogen te sluiten en toen Richie het licht uit deed was ik vrij snel in slaap gevallen

Vandaag is een heerlijk ontspannende dag geweest; Richie is nu naar het park met de honden gegaan.

Saturday, March 19, 2011

Saturday, 19, March, 2011. Fijn Onze Goede Vrienden Te Zien.


Exploration of The Source Of The Orinoco River, 1959.
Remedios Varo.
http://en.wikipedia.org/wiki/Remedios_Varo

Het was fijn om onze vrienden vorige nacht te zien, behalve drie die niet konden komen, ieder bracht lekker eten.

Leuk om onze vrienden hier te zien, ik houd van hen en het was niet alleen goed om ze te zien, maar ook fijn te zien dat zij zo goed uitzagen

Het was een zeer prettige avond, dat te snel over was, wij, Richie en ik zijn deden beide gelukkig dat wij een feestje hadden

Goed om met vrienden te socialiseren, ik denk dat het ons een enorme boost heeft gegeven, dat ons zal helpen.

Wij zijn vandaag zeer vermoeid, de laatste 2 gingen weg na 12.30 en voor wij het wisten was het 01.07.

Richie naam de honden naar het honden toilet en toen zij terug waren deed ik tien minuten op de Motomed, dit heeft de spasmes tijdens de nacht velicht.

Heb een klein beetje prosecco gedrunken en ook een klein glasje Vat 19 Trinidad rum.


Wat zijn de tijden veranderd, jaren geleden heb ik veel meer gedronken op mijn verjaardag.

De MS heeft ook hier een effect gehad, ik kan slechts een paar slokjes nemen omdat ik het glas niet hoog  genug kan opheffen om te drinken.


Friday, 18, March, 2011. Fijne 60 Verjaardags Feestje.


Eenb fijne 60 verjaardag feestje vanavond,  ieder was gegaan  en het is 01.07 nu.
De eerste keer dat ik geen post in twee jaar heb geschreven maar dit was  mijn 60ste verjaardag geweest.





Friday, March 18, 2011

Thursday, 17, March, 2011. Wat een verjaardag.

 
Red Poppy On A Roof. 1972.
Alvaro Guillot.
http://en.wikipedia.org/wiki/Alvaro_Guillot

Vandaag is een zeer goede dag geweest; het begon toen Richie mij en hoop prachtig verpakt cadeaus gegeven heeft.

5 Mooie ringen, en twee kettingen en aanpassende oorbellen, en  nig paar oorbellen en drie armbanden, zoveel mooie dingen voor mij om te dragen en van genieten

Grote pret om ze te dragen verheug mij erop, aardig om nieuwe kostuum sieraden  te hebben.

Dan had ik mijn fysiotherapie[ie afspraak  met de mooie Mathilde, die mij een verjaardag kus gaf en eewn doosje Tamarinde snoepies.

Na de fysiotherapie waren Arden en Rob terug met een mooie verjaardag taart van Holtkamp, de beste bakker in Amsterdam.

Alvorens zij na een tijdje weer gingen kwam en vriendin Toos op bezoek om mij een gelukkige verjaardag te wensen, zeer speciale om haar vandaag, te zien, aangezien zij niet van  verjaardagen houdt.

Ik ontving veel mooie ecards en verjaardags groeten op Face Book; een mooie orchidee werd geleverd verzonden door goede vrienden in Wales.

Vanavond nadat Richie mij in bed deed, ging de telefoon, aanvankelijk had ik geen idee wie het was.

Het was een zeer oude vriend van mijn, die ik jarenlang niet had gezien of gesproken sinds 1993, zodat geen wonder dat ik zijn stem niet erkende.

Wat een verjaardag is het geweest en het is nog niet over.

  


Wednesday, March 16, 2011

Wie Heeft Ze Nodig.


Henri Matisse.
http://en.wikipedia.org/wiki/Henri_Matisse



Een mooie dag hier, blauwe hemel en zonneschijn, het werd zeer koud tijdens de nacht en vooral tussen 05.00 en 06.00.

Nu is het een schitterende dag, helaas niet zo in vele plaatsen zoals Japan, Bahrein en Libië.

Het is afschuwelijke te  luisteren aan nieuws van duizenden dood in Japan door de aardbeving en de Tsunami.

Nu is er kans op vreselijke vernietiging en veel meer sterfgevallen door het krankzinnige besluit om kernreactors in een land te hebben dat zo vele aardbevingen heeft.

Waroom hebben zij dit besloten, enkel er over denken geeft mij een slecht gevoel, en ik kan het niet geloven dat de overheid dit beleid heeft door gevioerd ondanks veel protesten door de bevolking.,

In Bahrein wil de Koning geen mensen die zeggenschap willen hebben over hun leven en opkomen voor hun mensen rechten.

Om zijn parasitische positie te handhaven heeft hij zijn vrienden van Saudi-Arabië erbij gehaald om de vreedzame demonstraties te verpletteren.

Zij doden mensen in ziekenwagens, hebben  zelfs mensen in de ziekenhuizen gedood en zij houden artsen tegen om verwonde mensen te behandelend.

In Libië wil de brutale dictator, Gaddafi niet aftreden ondanks dat de meerderheid van mensen willen weggaan, en een eind willen aan zijn 42 jaar in de macht.

Om dit te bereiken doodt hij zijn medeLibiërs met zijn mercenary leger dat  met de olierijkdom wordt betaald dat hij ziet als zijn eigendom.
Terwijl hij volkerenmoord op de bevolking pleegt, hebben de overheden rond de wereld vele vergaderingen en besprekingen in verband met wat te doen om hem tegen te houden.

Zij hebben over dit thema nu te lang gesproken zonder enige actie te voeren om het leven in Libië te redden.

Ik geloof nu dat zij niets zullen doen, en tenzij iets spoedig gebeurt zullen 1 miljoen mensen in Benghazi worden gedood.

Het zijn altijd de mensen die de prijs moeten netalen wegens slechte besluiten zoals kerncentrales in Japan of tyrannen zoals de Koning in Bahrein en Gaddafi die hun vermoord.

Tuesday, March 15, 2011

Out And About Today In The Sun.


Henri Matisse.
http://en.wikipedia.org/wiki/Henri_Matisse

Weer een goede dag vandaag, Arden en Rob waren hier om 15.00 vanmiddag wat zeer prettig was.

Het was zonnig en aardig buiten, Arden en Rob vertelden dat het buiten 16 graad was, zeer prettig weer en zij stelde voor dat wij naar buiten gingen.

Wij zaten even in de woonkamer, tijd voor thee en koekjes en een klein glas rum van Trinidad, Rob genoot ervan..

Dan gingen wij wandelen in de buurt, het weer was werkelijk mooi, veel mensen in lichtere kleren, velen in t-shirts.

Niet ik, had  mijn winter jas aan, die ik moest ik helemaal dicht hebben, uit de zon was de wind vrij ijzig, voelde als ijs voor mij.

De honden kwamen met ons en waren gelukkig om uit met ons buiten te zij, vooral Marleen die zeer blij word wanneer zij met mij uitgaat.

Ik genoot werkelijk van uitgaan aangezien ik niet uit ben geweest voor maanden behalve naar het ziekenhuis.

Ben benieuwd of ik beter vanavond zal slapen, ik denk dat ik goed slaap, ik genoot van in de zon zitten wat zo zeer goed voelde.

Had een pakket met mooi verjaardags geschenken van Gareth en Paul van Wales vanochtend, veel mooi verpakt cadeaus in gouden papier.






Fijne Maandag.


Mountain Night 1969

http://en.wikipedia.org/wiki/David_Hare_%28artist%29http://en.wikipedia.org/wiki/David_Hare_%28artist%29

Het was een goede middag vandaag, het was aardig om Arden weer te zien Arden en haar partner Rob ontmoeten, die zeer aardig is.

Briljant om Arden zo goed en zo gelukkig te zien, altijd goed om een goede vriendin gelukkige te zien en het was uitstekend om Rob te ontmoeten.

Werkelijk blij dat een toevallige ontmoeting  met Arden bij de kapper in 2006 dat geresulteerd heeft dat wij vrienden geworden zijn en nog steeds in contact vijf jaren later.

Het was leuk om in de  woonkamer te zijn en Arden’s verhalen van thuis te horen, zij vertelt een goed verhaal en het zal fijn zijn om morgen opnieuw hun te zien.

Zeer aardig om een ander soort middag te hebben, prettig om mensen hier te hebben, waarschijnlijk ben ik te gevoelig, maar voel soms de behoefte van een cursus in sociale zijn.


Voel mij zo onhandig voelen wat ik haat, dit gebeurde niet vandaag en ik ben zeker niemand zou gedacht hebben dat ik mij zo zelf bewust voelde.

 Ik weet dat wat mij goed zou doen om meer mensen te zien, dat zou enorm helpen en beter voor allebei van ons

Het was zo goed om vrienden te zien vandaag, en morgen en misschien Woensdag en Donderdag ook en Vrijdag is mijn Verjaardag feestje.

Ik verheug mij op elke dag deze week, vooral op het zien van vrienden deze Vrijdag.

Sunday, March 13, 2011

Een Fijne Zondag.


Marc Chagall.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Marc_Chagall

Een goede nachtrust maakte dat ik mij beter voelde, beter dan gisteren, wekte, net toen Richie en de honden klaar waren om naar het bos te gaan.


Aangezien het slechts 08.00 was verzocht ik Richie mij THC te halen en sliep verder tot 11.00 toen Richie met twee zeer gelukkige honden terugkeerde.

Zeer gelukkig zijn zij en ontspannen en stil behalve blefen wanneer een hond voor bij ging.

Ik voel mij echt veel beter dan gisteren, waarschijnlijk ook omdat Richie mijn haar geknipt en hennaed, dat voelt en ziet goed uit.

Morgen zal Arden, een vriendin van Ft. Lauderdale, Miami komt langs ons te bezoeken; zij is hier in Amsterdam met haar partner voor 5 dagen.

Wat een grote pret om haar weer te zien, wij kwamen elkaar bij een kapper in 2006, en sindsdien zijn wij in contact met elkaar geweest.  

Arden is een prachtige vrouw, ik zou graag dichtbij haar leven, zou briljant zijn om een vriend als haar dichtbij te hebben.

Ik ben van plan om haar zoveel mogelijk deze week en haar verhalen van haar leven..

Het is ook prettige verandering van onze gebruikelijke week, waar vrij vaak slechts mijn fysiotherapeut ons bezoekt.

Mee Leven.


http://en.wikipedia.org/wiki/Marc_Chagall
Slecht geslapen en moest Richie vragen voor THC, dit hielp mij om opnieuw ter kunnen slapen.

Ondanks de gestoorde nacht, is vandaag een goede dag geweest, wij hebben voetbal gekeken en zaag Bolton winnen tegen Birmingham, dan was er rugby en wij zagen Italië winnen tegen Frankrijk, de eerste keer ooit.

Later Wales won tegen Ierland, dan had ik een fijne douche en zat in de woonkamer met mijn schat Richie en de honden.

Richie maakte wat heerlijke prei en aardappelsoep, die zeer goed was, aardig om soep in plaats van een grote maaltijd te eten.

Alles bij elkaar een ontspannende dag, soms, zoals vandaag wil ik om meer doen, hoe ik dit wens ik iets meer kon doen dan enkel zitten.

Voeld zeer droevig dat dit is het voor mij, blij dat ik leef, maar wens zo veel dat ik als iedereen zou kunnen zijn, en niet weten wat mijn dood zal veroorzaken.

Haat dat mijn lichaam wordt langzaam gedrukt, ik kan het voelen meer en meer elke dag, dat niet gemakkelijk om mee te leven.

Het is moielijk om bewust te zijn van wat gebeurt en ook kalm blijven, en ik weet niet hoe ik dit de meeste dagen doe.

Maar op de een of andere manier denken wij, Richie en ik denk dat het leven met mijn ouder heeft geholpen, het heeft mij de kracht gegeven om aan MS het hoofd te bieden.

Saturday, March 12, 2011

Vrijdag, 11, March, 2011. Zonnige Vrijdag.







Het opnieuw Vrijdag, ik verheug mij op het weekend en de rugby en voetbal morgen middag.

Vandaag is een dag van  twee helften geweest, de ochtend begon goed; wij wekten om 09.00 toen de telefoon over ging, na enkele ogenblikken deed ik mijn arm oefeningen.

Dan deed Richie mijn been oefeningen en massage, daarna kreeg ik de tafel en mijn laptop.

Richie nam een mooie lange douche, waarvan hij zeer genoot; en daarna maakte hij een kop van koffie.

Richie had  het net gedronken toen ik hem nodig had om mij snel uit bed te halen zodat ik naar het toilet kon gaan.

Mijn darmen waren sneller dan Richie mij uit bed kon krijgen, gelukkig was het bed  beschermd met een onderligger.

Tegen de tijd dat de tillift mij uit mijn bed ophief werd de ruimte gevuld met de geur van mijn shit.

Dit zijn niet mijn favoriete ogenblikken, droevig hebben wij allebei  aan hen moeten wennen.


Wat wij altijd doen en zodra ik op het toilet was geweest en een douche gehad heeft voelde ik weer helemaal goed.

Friday, March 11, 2011

Thursday, 10, March, 2011. Morgen Is Een Nieuwe Dag.



Self Portrait 1938.

Wilhelm Freddie.

http://en.wikipedia.org/wiki/Wilhelm_Freddie

Vandaag is een ontspannen dag alhoewel wij beide de douche hebben gemist; in plaats daarvan heeft  Richie mij goed gewassen.

De vloer in de douche ziet beter uit nu, alsof het minder inspanning voor Richie zonder de rand, waar hij de zware douche stoel moet erover trekken.

Morgen zullen de nieuwe vloertegels klaar zijn om op te lopen en op te rollen, gisteren waren wij geschokt toen wij hoorden dat wij de douche niet tot Vrijdag konden gebruiken.

Wij verheugen ons werkelijk op een douche vrijdag ochtend, in feite kunnen wij bijna niet op morgen wachten.

Op dit ogenblik schijnt een douche het prachtigste ding in de wereld, maar de vloer gedaan te krijgen was belangrijk.

Het goed om te weten dat de nieuwe tegels minder werk voor Richie zullen betekenen en het belangrijkst is, zijn rug zullen zal niet meer gestrest  worden.

Jammer dat het weer donker weer is vandaag bleef en  zo mooi als het  gisteren was, wat zo aardig was om te zien.

Aan het eind van de middag begon het te regen, dit was toen Richie in het park was met de honden, zodat zij heel snel terug kwamen naar huis.

Veel sneller dan Richie bedoelde, of de honden wilde als de regen niet was begonnen, hoop morgen zal beter zijn. 

Wednesday, March 09, 2011

Drukke Dag.



Het is vandaag een drukke dag geweest, Richie heeft mij om 09.00 en onder de douch gedaan en aangekleed om 10.00.

Wij hadden iemand verwacht om 10.30 de rand rond de douche zou egaliseren, zodat Richie niet zo hard moet werken, om mij in en uit de douche te halen.

Een vriendelijke man was hier om11.30 en heeft tot 15.30 gewerkt en volgens Richie heeft hij een goed werk gedaan.

Het enige nadeel is geen douch tot vrijdag, de nieuwe tegels vereisen twee dagen voor het drogen van de lijm.

Terwijl hij in de badkamer werkte, kwamen Annelies, Johanneke aan, en toen wachtten wij op Ruud van Summit.

Hij kon de nodige aanpassingen onmiddellijk zien die ik nodig heb, zodat ik kan goed zitten.

Op het ogenblik heb ik wat losse schuimrubber om dit mogelijk te maken..

Welke Ruud in een nog betere positie aangebracht, die mij nog beter steunde, ik hoopte dat Ruud de rolstoel kuip vandaag zou aanpassen.

Droevig kon dat niet gebeuren, eerst zal er een vlaag van administratie zijn, en Ruud schatte dit zou twee weken.

In twee weken tijd zal Ruud bellen om een afspraak te maken en zal dan de rolstoel kuip aanpassen om mij de steun te geven die ik moet hebben om goed te zitten.     

Tuesday, March 08, 2011

Een Grote Teleursteling.


Llegada de Naruso, 1944

Aurelio Suarez.

http://en.wikipedia.org/wiki/Aurelio_Su%C3%A1rez

Helaas zjn mijn ogen niet aan de nieuwe lenzen gewend, dit is zulk een grote teleurstelling voor mij.

Ik heb e-mail aan Andre, de opticien gestuurd om hem te laten weten dat mijn ogen niet gewend zijn, en het is nu de vierde dag dat ik hen. heb.

De font moet nu op18 voor mij worden gezet om het te kunnen lezen en schrijven,

Dit is niet alleen eem ongemak voor mij; dit heeft een reusachtig effect op mijn leven.

Haat dat ik geen kranten artikelen kan lezen zonder het te kopiëren en in Word plakken dat niet altijd goed gaat.

Heb de opticien gevraagd om hier te komen  en opnieuw mijn ogen te meten.

Dit keer met speciale aandacht aan de capaciteit te  lezen, eveneens natuurlijk als aandacht aan mijn capaciteit om op afstand te zien.

Voel mij down over dit, kan het niet geloven dat pro-actief zijn zo uitpakt, eerst waren de eerste lenzen te sterk en nu zijn zij te zwak,

Een nieuwe bril zou niet in deze problemen moeten resulteren, wat ik had  verwachtte was aan mijn nieuwe lenzen te wennen en om met hen zeer gelukkig te zijn.



Monday, March 07, 2011

Vooruit Kijken.



Balls of World

Anastasiya Markovich.
http://en.wikipedia.org/wiki/Anastasiya_Markovic

Vorige Vrijdag kreeg ik mijn nieuwe lenzen, Richie heeft mijn bril van de opticien op de Donderdag middag gehaald.

Vrijdag middag Richie ging mijn glazen met de nieuwe lenzen halen, die door Andre, de opticien waren ingezet.

Vrijdag middag was het goed om de glazen te krijgen, maar het werd onmiddellijk zeer duidelijk dat mijn ogen tijd nodig had om aan de bifocale lenzen te wennen
.
Zaterdag en Zondag, nam ik het uiterst gemakkelijk en slaagde erin om met  moeilijkheid te lezen en te schrijven.

Vandaag, hoopte ik dat mijn ogen aan de nieuwe lenzen waren gewend en er niet meer problemen zouden zijn.

Helaas zijn mijn ogen nog niet 100% aan deze lenzen gewend; Ik zal afwachting hoe het morgen is.

Als ik morgen  twijfels heb zal ik het met Richie bespreken en zal dan bellen met Andre.

Wanneer deze lenzen niet werken voor mij, dan zal Andre mijn ogen weer moeten meten.

kunnen lezen.

Sunday, March 06, 2011

Zonnige Maart Zondag.

 
 Self Portrait.

Frida Kahlo.

http://en.wikipedia.org/wiki/Frida_Kahlo
Heb zeer goed geslapen, zo merkte ik niet op dat Richie en de honden om 0.7.00 zijn opstaan en Richie is met de honden naar het Amsterdam bos.

De honden hadden een goede tijd aangezien er heel wat dieren waren, zodat er veel geuren voor Marleen en Cyril waren om te volgen.

Zij hadden een fijne tijd en waren weer huis om 0.9.30, sinds wanneer beide honden liggen te slapen

Toen Richie hen een stuk van mijn roti met kip kerrie aanbood waren zij meteen wakker en hadden geen problemen het te eten.

Onmiddellijk was het duidelijk dat er niets meer was, gingen zij onmiddelijk weer slapen.

Op dit ogenblik kijken wij voetbal, het is een goed spel, Liverpool slaat Manchester United.

Ben benieuwd of een goede vriend Keith, bij het spel zal zijn, ben mij zeker dat hij daar zal zijn; het is Liverpool 2 Manchester United 0.

Vandaag zou nog beter zijn als Liverpool wint; Ik wil Manchester zien verliezen tegen hun dichte bittere rivalen Liverpool..

Een mooie zonnige dag hier, vandaag, blauwe hemelen en zonneschijn de hele dag, die gisteren na de sombere grijze, nevelige dag zo mooi is.



Saturday, March 05, 2011

Goed Dat Richie Voor Alles Zorgt.


Gisteren was het vrij opwekkend wachtend op Richie om van de opticien met mijn nieuwe lenzen terug te keren.

De nieuwe lenzen zijn beter, maar ik zal weten of  zij werkelijk goed zijn tot morgen, het schijnt dat er twee dagen nodig zijn om aan de dubbelfocus bril te wennen.

Droevig is het een traditioneel weekend, geen blauwe hemel of zonneschijn zoals de laatste twee dagen, die mooie dagen waren,

Ik moet Richie  zo vragen om mijn lig positie te reorganiseren zodat ik beter in bed zit, op dit moment hang ik naar links, wat na een korte tijd zeer onplezierig is.

Richie heeft nu reorganiseerde hoe ik lag en meteen na drie minuten lag ik opnieuw helemaal naar links,

Het aanpassen van mijn lichaam, is iets dat constant door de hele dag en de avond moet worden gedaan.

Richie is reeds bezig genoeg zonder dit ook te moeten doen, moet voor hem zo moeilijk zijn om alles te doen,  dat hij voor mij elke dag moet.

Hij zorgt voor mij zo goed en zoekt altijd manieren om het leven voor mij makkelijker en beter te maken, dat waardeer ik zeer.

Het is goed om te weten dat Richie voor alles zorgt.


Vrijdag, 4 March, 2011. Zonnige Vrijdag.



Adam and Eve.
Ernst Fuchs.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ernst_Fuchs_%28artist%29
Zeer slecht humeur vandaag, werkelijk behoefte om mijn nieuwe lenzen te krijgen, heb te lang met de verkeerde lenzen gebruikt

Telefoneerde de opticiens, de lenzen zijn klaar; ik hoop dat dit keer waren de metingen correct.

Vorge nacht heeft THC mij geholpen te slapen.

Wat briljant was, ik denk dat wat mij tegengehouden had om te slapen, was dat ik  ongerust was.

Had niets te maken met de thc maar enkel dat ik zou beginnen te denken en op de een of andere manier kon ik altijd iets vinden om te liggen denken.

Goed om dit zonder de hulp van slaap tabletten of Valeriaan pillen.

Ik was zeer ontspannen, zo veel zodat ik 3 keer ontwaakte, en niet een maar drie keer ben ik weer in slaap gevallen.

Dat is briljant want het was te vroeg en ik sliep gelukkig verder en werd ontspannen wakker.

Een paar uren met de oude lenzen heeft mij hoofdpijn gegeven en teveel stress voor mijn ogen

Ik verheug mij op Richie’s veilig terugkeer met mijn bril.

Het is Vrijdag, de zon schijnt en er is vandaag heel wat vogel lawaai geweest wat mooi is om te horen, vindt dat de winter bijna over is.


Thursday, March 03, 2011

Een Fijne Verassing Van Trinidad.


Een mooie verrassing vanochtend, de post bracht een grote houten doos die vol gestopt was met lekkers van Trinidad was.

Het werd verzonden door mijn nicht Aileen en haar echtgenoot Philip, een echt prachtige hoorn des overvloed van Trinidad waar ik geboren was.

Zij verzonden zelfs een fles rum van Trinidad, Vat 19, een werkelijk goede rum van Trinidad, 100 keer beter dan het donkere rum dat voor goede rum wordt gezien.

Of wit rum dat echt niets met rum te makken heeft.

Toen ik terug in Trinidad in 1997 was, proefde ik wat goede rum was, ik was op een feest waar plotseling het rum niet meer goed was.

Ik vroeg waar de rum vandaan kwam, aanvankelijk vertelden zij mij Trinidad, ik zei dit kan net en met veel gelach hoorde ik dat de rum van Venezuela was.

Ik had dus gelijk het was geen Trini rum, het grappige is, ik haf toen slechts ooit een paar kansen gehad om Vat 19 rum van Trinidad te drinken .

Maar toch had ik geen problemen opmerken dat de rum plotseling niet meer het goede was, ik dronk zeker geen rum toen ik in Trinidad als kind leefde.