Sunday, June 03, 2012

vrij zijn om te leven hoe zij het zelf willen.Frida Kahlo
http://en.wikipedia.org/wiki/Frida_Kahlo 


Susan Kalman op de News Quiz vermeld deze vrijdag dat de kroning was in 1953, dus dit jaar is het 59 jaar, die de koningin op de troon is.

Volgend jaar 2013 is het 60 jaar; Susan heeft de hoop uitgesproken dat zij niet het weer moeten vieren volgend jaar.

Ik ben niet een monarchist; Ik zou willen dat niet meer bestaat, ik ben niet ten gunste van dergelijke verouderde instellingen, en geloof  er is geen plaats hiervoor in 2012.

Eigenlijk voel ik heel droevig voor de Royals; het kan niet aangenaam zijn om te wonen in een kooi geen kwestie hoe luxe is.

Ze krijgen nooit de kans om te ontwikkelen als mensen; ze zijn beperkt door hun restrictieve rol.

Sue Townsend, de auteur van de boeken van Adrian Mole, schreef een prachtig boek genaamd de koningin en ik, in 1992.

Het was over de koningin en haar familie, die gingen wonen in een woonwijk na een Republikeinse omverwerping van de monarchie.

Het was een prachtig boek, en het toonde de koningin en haar familie, die normale leven hàdden en vrienden werden met hun buren.

Het was een ontroerend verhaal en deed me denken over hoe beperkt de monarchie in hun gouden kooi is.

In ruil voor een leven van luxe dat wordt gewaarborgd, hebben zij hun recht op autonomie en zelfexpressie opgegeven.

Ze hebben niet het recht op zelfbeschikking, om hun eigen beslissingen over het soort leven dat zij willen leiden.

Hun hele focus is hoe zij hun positie kunnen handhaven, waardoor zij te vaak met nauwe verwanten zijn getrouwd, het resultaat is minder intelligente mensen.

Noch  lijken zij  tevreden, Margaret, Elizabeth's zus was niet toegestaan om te trouwen met de liefde van haar leven omdat hij gescheiden was en ze de zuster van de koniging was.

In plaats van geluk met de man van wie ze hield, werd ze een alcoholische, drugsverslaafde, en ze is niet de enige, de koningin-moeder bracht het grootste deel van haar leven dronken door.

Charles werd niet toegestaan om te trouwen met de vrouw van wie hij hield omdat ze een katholieke was; in plaats daarvan werd hij gedwongen om te trouwen met Diana.

Zo veel levens geruïneerd gewoon omdat ze hadden de pech om geboren te worden in de Koninklijke familie.

Naar mijn mening zou de enige fatsoenlijke idee is om dergelijke instellingen als de monarchie af te schaffen, en dan kunnen de mensen vrij zijn om hun eigen levens keuzes te maken.
No comments: