Wednesday, June 20, 2012

Puur Genieten van het voetbal toernooi

Gunther Gerzso Gisteravond was er meer voetbal om ons af te leiden, dit was goed, vooral voor Richie omdat zijn schouder zo pijnlijk was.

Eerst  zaggen wij de wedstrijd tussen Engeland en Oekraïne; zodra het begon nam Oekraïne controle.

Engeland had hun defensie zo goed georganiseerd dat het niet mogelijk voor Oekraïne was om een doel te maken.

Opnieuw speelde de Engelse goed als een team, Steven Gerard hun uitstekende kapitein had totale controle.

Wayne Rooney geretourneerd na een schorsing  ban twee wedstrijd; vroeg in de tweede helft heeft hij Gerards rechtse kruis schot omgezet in een doel.

Dit is de eerste keer in de acht jaar dat Rooney tijdens een toernooi scoorde; het doet hem krediet dat hij zo goed speelde na een schorsing.

Er was enige controverse omdat Oekraïne een bal had gekregen over de Engelse doellijn die snel was afgebogen door John Terry.

Twee grensrechters waren daar maar geen van beiden hebben het opgemerkt zodat het niet een doel werd gegeven.

De Engelse ploeg verdedigd zo goed dat zij alle pogingen te scoren door de oppositie voortdurend te frustreren.

In de laatste 15 minuten brachte Oekraïne hun nationale held, en Captain Andry Sjevtsjenko, in de hoop twee doelpunten van hem te krijgen.

Helaas ditmaal kon hun held niet de essentiële doelen maken, zodat het spel eindigde met Engeland die gingen winnen met één doel.

Dit betekende dat Oekraïne, een van de gastheren samen met Polen, ook nu uit het toernooi, vrertrok, tot hun fans teleurstelling.

De andere spel, die gelijktijdig gebeurde was Frankrijk tegen Zweden, Frankrijk deed alles wat ze konden om te een doel van Zweden te frustreren.

Ik heb gemerkt hoe vasthoudend Ribery was, net als Maluda, de Franse ploeg waren goed, maar ze waren weggespeeld door het Zweedse team.
                      
Het Zweedse team mercurial Captain Ibrahimovic scoorde twee goals, een daarvan was de beste van het toernooi.

Het spel eindigde met Zweden 2 - Frankrijk 0, omdat Frankrijk meer in de kwalificatieronde scoorden gingen ze op doelpunten door.

Engeland zal ook door gaan, ze zijn de beste van hun groep en zal spelen tegen Italië, Frankrijk zal Spanje spelen.

Engelse journalisten had gesproken met Oekraïense voetbal fans over de Panorama-programma waaruit bleek een enorm probleem met fascistische in Oekraïne en Polen.

De aanhangers vertelde hen dat ze waren blij dat het programma had aangetoond dat ze hadden een probleem met fascisten op wedstrijden, het was echter slechts een kleine groep, misschien 10%.

Hopelijk zal de autoriteiten in Polen en Oekraïne afdoende maatregelen nemmen om te verbieden dat de fascistische voetbalwedstrijden kunnen bijwonen.

Ik ben nog steeds voor Griekenland om te winnen, maar ik ben blij met welke ploeg wint, voor mij heeft het niets te maken met het nationalisme, het is puur genieten van het kijken naar voetbal.

No comments: