Saturday, June 09, 2012

Schop Fascisten En Racisten Uit Onze Samenleving.

Alice Rahon Afgelopen nacht was het eerste paar van voetbalwedstrijden van de Euro 2012, Polen hebben gespeeld tegen Griekenland.

Het was nogal een spannend spel dan helaas kreeg een Griekse speler een gele kaart voor het doen van niets, behalve de bal  spelen in mijn mening.

Het spel ging door en kort na gaf de scheidsrechter de dezelfde speler nog een gele kaart, twee geel, betekent dus hij was weg gestuurd en dit was ongerechtvaardigd.

Dat betekende Griekenland nu tot 10 man gegaan, dit leek een positief effect, omdat kort daarna ze geëgaliseerd.

Vervolgens ging een Poolse speler, de doelman raakte een Grieks speler die probeerde een schot op doel te krijgen, de doelman krijg een rode kaart en werd weggestuurd, de Griekse krijgen een strafschop.

Chesne, die de Arsenal-keeper is nog vervangen door de PSV-doelman die had geen probleem in het opvangen van de strafschop.

Echte schande, voor Griekenland, die het spel zou kunnen hebben gewonnen als ze de strafschop had gekregen.

De Poolse spelers deed alles wat ze konden om een winnende doelpunt te maken maar zij slaagden niet in hun doel.

Ik hoop dat Griekenland doen heel goed; op de Europese kampioenschappen in 2004 waren Griekenland de underdogs aan het begin van het toernooi.

Tot ieders verbazing waren zij de winnaars, dus nu gezien hen spelen zo goed zou ik het echt leuk vinden wanneer zij schitteren.

Het spel dat gevolgd was Rusland tegen de Tsjechische Republiek, Rusland waren echt onstuitbare, hun kapitein Arshavin, een voormalige Arsenal speler speelde zeer goed.

Ik heb nooit hem zo alert en zo gericht gezien in lange tijd, toen hij in de Europese kampioenschappen in 2008 speelde toen wij hem voor het eerst zag was hij een topspeler.

Vervolgens verhuisde hij naar Arsenal, in zijn eerste seizoen, leek hij een levendig en alert speler die geleidelijk verdwen, hij deed niet meer zoveel.

In januari verliet hij Arsenal voor Zenith Sint-Petersburg en nu is hij kapitein van Sint-Petersburg, alsmede het nationale team.

Het was een zeer spannende spel en het werd Rusland 4 Tsjechische Republiek 1, ik ben zeer enthousiast over deze wedstrijden.

Het nadeel van het EK is dat ze in Polen en Oekraïne zijn, waar er veel rascisme en extreem geweld door fascisten.

Het Nederlands team kon gisteren niet hun warming-up oefeningen zonder de constante intimidatie van aap geluiden.

Eerst probeerden zij de scheldpartij uit te wijken, maar ze eindigde binnen in een Hall om hun warming-up oefeningen en trainingsschema te doen.

Vorige week was er een programma op Panorama over de hard-core fascistische criminelen, die deelnemen aan de spelen, en die raciaal misbruik maken van iedereen die niet wit is; elke tegenstander werd uitgescholden voor Jood.

Wij keken één spel in de Oekraïne, en zag hoe een kleine groep van Indiase studenten werden aangevallen en ernstig geslagen en niemand stapte in, noch de scheidsrechter noch de stewards noch de politie die ook aanwezig waren.

De Oekraïense autoriteiten proberen het onder de tafel te vegen, zij zeggen het is slechts een kleine groep, we hebben spel na spel gezien waarin de hele menigten gaven de fascistische groet zelfs kinderen zo jong als vier werden aangemoedigd om het zelfde te doen.

De autoriteiten, met inbegrip van de politie weet maar al te goed precies wie deze misdadigers zijn en als ze echt wilde konden zij verhinderen dat zij na voetbal wedstrijden kunnen gaan, door een verbod op hen voor het leven.

Een gevangenisstraffen gegeven voor hun gewelddadige misdaden die ze hebben begaan.

Het zou echt goed zijn als zij eindelijk doeltreffend tegen de fascistische en antisemitische schurken zouden optreden.

Ik hoop dat Sol Campbell's recente advies om niet naar de voetbal wedstrijden omdat je kon het risico lopen van thuiskomen in een kist, niet gebeurd.

Ik ben hoop echt dat de fascisten weg zal worden gehouden, zodat de echte supporters van voetbal kunnen genieten van wat is een prachtig drie weken durende evenement.

Kom op Griekenland, wat zou het geweldig voor het land als ze  het Europees Kampioenschap 2012 zouden winnen.
         

No comments: