Sunday, June 10, 2012

Laat de Beste Ploeg Winnen.

Alice Rahon 

Gisteren was er meer voetbal om naar te kijken, het Nederlands team heeft gespeeld tegen Denemarken.

Er was nogal een lucht van anticipatie in onze buurt; iedereen hoopte dat het Nederlands team zou winnen.

Ze leken niet te goed georganiseerd te zijn, ze waren niet creatief  er was geen spelmakers, zelfs Robin van Persie, een grote favoriet van mij was niet zo goed als hij altijd voor Arsenal is.

Ze hadden 28 pogingen op doel, maar nooit in geslaagd een te scoren, de Deense ploeg had zeven pogingen op doel en scoorde een doel.

Geen kwestie wat zij deed de Nederlandse ploeg waren niet succesvol, aan het einde van het spel waren zij kapot dat zij niet hadden  gescoord.

Het was gemakkelijk te merken door de ingetogen sfeer in de buurt dat mensen waren teleurgesteld door dit resultaat.

Wat leek het erger te maken was dat het volgende spel was tussen het Duitse team en het team van Portugal.

De Portugese ploeg speld en niet creatieve voetbal; ze speelde verdedigend voor een gelijkspel, niet proberen iets anders te doen.
 
Zo speelden zij twee derde van het spel, nadat Duitsland een doel tegen de Portugese scoorde,  gewijzigd zij ten slotte hun tactiek, maar het was te laat dan.

Echte schande vooral om dat de twee beste spelers in de Portugese ploeg, Ronaldo en Nani, zijn beide aanvallende creatieve voetballers.

Zowel de Nederlandse als de Portugese moet beter spelen; om te winnen in hun volgende wedstrijd anders verlaten zij het EK volgende week.

Voor Oranje is de volgende wedstrijd  tegen hun grote rivalen, Duitsland aanstaande woensdag, wanneer ze zullen  hopen op een beter resultaat.

Het Nederlandse team slaagde er alleen in het winnen van het Europese kampioenschap, eenmaal in 1988.

Ze versloegen Duitsland in de halve finales en gewonnen tegen Rusland in de finale, in 1988 was Amsterdam uitzinnig met vreugde.

Deze woensdag zou zeer verschillende hier kunnen zijn, tenzij ze beter spelen, zal de Nederlandse ploeg weer na thuis komen.

Wat ik ben geïnteresseerd in, is goede creatieve voetbal, niet in de nationaliteiten, ik wil dat de beste team zal winnen.


No comments: