Tuesday, June 05, 2012

Het Uitbuiten van Werloze Mensen.

Alice Rahon 


Gisteren was ik helemaal niet verbaasd om een artikel in de Guardian krant te lezen over werklozen die uitgebuit werden.

Er waren zowel 30 langdurig werklozen als 50 leerlingen; ze waren allemaal verteld dat zij onbetaald zouden werken voor 2 dagen tijdens de zilveren jubileum.

Dit werd gedaan door een bedrijf genoemd Close Protection UK, die de werklozen op de hoogte stelden dat als ze niet gaan, ze de kans op een baan tijdens de Olympische spelen in Londen verliezen zou

Zo werden de 80 werklozen genomen bus van Plymouth, Bristol en Bath om 23,00 op zaterdagavond, aankomst in Londen op 03.00 in de ochtend.

Toen ze in Londen aankwamen werden hun verteld om te slapen onder een spoorwegbrug, er was een straat onder de brug, zodat zij hun tenten niet konden opzetten.

Ze moesten allemaal buiten slapen, volledig onbeschermd in de kou en regen; op de dag kregen ze dun plastiek doorzichtige poncho's en hoge zichtbaarheid veiligheid jassen om hen te beschermen tegen de regen en de kou.

Het bedrijf heeft hun ook laarzen, broeken en polo shirts gegeven, die geen van hen warm of droog heeft gehouden.

Ook waren er geen voorzieningen voor hen om zich om te kleden, zonder dat waren ze genoodzaakt om het buiten zonder enkele bescherming van het weer te doen.

Ze moest wachten voor 24 uur om gebruik te maken van sanitaire voorzieningen en echter hebben ook moeten wachten urenlang om voedsel en iets te drinken krijgen.

Op zondagavond na de gebeurtenis waren ze genomen naar een moerassige Camping en vertelden dat ze hier hun tenten konden plaatsen.

Walgelijke manier van behandelen van kwetsbare mensen, dwingen hen aan het werk zonder betalen voor twee dagen in dergelijke verschrikkelijke omstandigheden.

Het bedrijf krijgt een heleboel geld van de overheid, om te helpen mensen om werkgelegenheid te helpen; het lijkt mij dat de enigen die profiteren is het bedrijf zelf.

Het lijkt nu dat er zullen vragen in het Parlement komen over deze kwestie en een woordvoerster voor Close Protection UK zei dat ze onderzochten wie het personeel die verantwoordelijk voor de 80 werkzoekenden in Londen waren.

Dus nogmaals zondebokken zal worden gevonden om de schuld voor wat zeker bedrijfsbeleid is, hoe typische is dat, de daders blijven vrij om enorme winsten te maken door zogenaamd mensen weer aan het werk te helpen

1 comment:

Anonymous said...

Goede morgen,
Naar aanleiding van het stuk dat werklozen voor niks werken moet me van het hart dat ze in de regel toch wel enige uitkering krijgen.
Ze werken dus niet voor niks maar krijgen net als werkende geld.
Veel mensen werken elke dag voor een laag salaris.
Als de omstandigheden echt zo waren zoals beschreven dan ben ik het er wel mee eens dat dat niet kan.
groet,
jose