Friday, June 22, 2012

De Kwart Finale...

Gunther Gerzso

Gisteravond keken we na de eerste van de kwart-finale spelen; het is nu de knockout fase van de wedstrijd.

Het spel was tussen Tsjechië en Portugal; in de eerste helft hebben beide kanten geprobeerd maar verzuimde om een doel te krijgen.

Ronaldo had vele pogingen op doel; ze gingen overal afgezien van tussen de doel.

Tussen afvuren van zijn doelen leek hij ook stoom te verliezen; beide zijden hebben alles geprobeerd in de eerste helft.

In de pauze gingen af, geen van beide teams hadden de vitale doelpunt die hen na de halve finale zou brengen.

Toen ze terug kwam was de Tsjechische ploeg versterkt, net als Petr Cech hun uitstekende keeper, in zijn hoogtijdagen was hij de beste in de wereld.

Petr Cech maakte deel uit van de Tsjechische Republieken wonder team, die het Europese voetbaltoernooi won in 1996.

De ploeg had vele uitstekende spelers, waaronder de briljante Pavel Nedved die ook een ster speler voor Juventus in Italië was.

Hoewel ik wilde dat de Tsjechische Republiek zou winnen, was ik realistisch genoeg om te zien dat het niet zou kunnen gebeuren omdat Portugal gewoon te goed was.

Ronaldo en de rest van het team hebben hun spervuur van pogingen op doel volgehouden; de Tsjechische doelman deed het briljant.

De Tsjechische ploeg leek te krijgen een plotselinge impuls, ze speelden met hernieuwde kracht en hadden twee goede pogingen op doel.

De Portugese spelers nam de controle van de bal, Ronaldo sprintte naar het Tsjechische doel en scoorde.

Helaas kon de Tsjechische ploeg niet overeen met dit, en in de laatste paar minuten Portugal kreeg een nieuw doel waardoor ze hadden de wedstrijd met 2-0 gewonnen.

De volgende wedstrijd is tussen Griekenland en Duitsland; het zou prachtig zijn als Griekenland het toernooi voor de tweede keer sinds 2004 wint.