Tuesday, June 12, 2012

Blijheid voor de Engelse en Grotere Vreugde voor de Oekraine.Andriy Shevchenko, Scoring Against Sweden
In the Olympic Stadium Kiev, Ukraine European Championship June 2012.
Meer voetbal wedstrijden gisteravond, eerst Engeland v Frankrijk, in Donetsk, Oekraïne, een mijnbouw gemeenschap dichtbij de Russische grens.

Het was een zeer hete, vochtige nacht die het moeilijk voor de spelers aan beide zijden maakte, plus ze werden aangevallen door muggen.

Er was een verwachting dat Engeland niet goed tegen Frankrijk zou kunnen doen, maar dit bleek niet correct.

Joleon Lescott scoorde het eerste doelpunt voor Engeland nochtans Frankrijks Sami Nasri kreeg een equalizer na slechts 9 minuten.

Danny Welbeck gaf een volwassen prestatie naast Ashley Young upfront terwijl Steven Gerard en Scott Parker verdedigde het middenveld.

Welbeck en Youngs tempo en kracht hebben blootgesteld Frankrijks centrale verdedigers Philippe Mexes en Adhil Rami, maar helaas Engeland is mislukt om de meeste van hun kwetsbaarheid te maken.

Dan was het de pauze, toen ze terugkwam, beide zijden hebben geprobeerd om noch  een doel te maken maar helaas lukte dit niet, zodat het spel in een gelijkspel eindigde.

Engeland 1-France1, nu zal ik wachten en zien wat er gebeurt in de volgende wedstrijd Engeland zal Zweden spelen dit vrijdag en Frankrijk zal Oekraïne spelen.

Dan was er een korte pauze voordat het volgende spel begon in Kiev, Oekraïne tussen Oekraïne en Zweden.

De ster spits van Oekraïne is Andrij Shevchenko, die speelde voor Chelsea, alsmede AC Milan voordat hij naar huis terugkeerde  als de kapitein van Dynamo Kiev.

Oekraïne domineerde de eerste helft, Shevchenko had een kans op doel, maar het mist de doel bij meters.

7 minuten in de tweede helft Zwedens eigen talismanic aanvoerder Zaltan Ibrahimovic scoorde een kopte een doel van een lage kruis van Kim Kallstorm.

Even later kreeg Shevchenko kon voorbij Olof Mellberg komen en het kruis bal van Andriy Yarmolen koppen in het doel en dit maakt het Olympisch Stadion wild van blijschaap.

Deze vieringen waren niets in vergelijking met wat was te komen toen de Dynamo Kiev                             aanvoerders  prachtige bewegingen opnieuw ruimte voor hemzelf maakte, ditmaal scoorde hij van een hoek.

Shevchenko ging naar een staande ovatie door zijn bewonderende fans die vele minuten duurde en terecht want hij is een enorme held voor Oekraïne.

Met nederlaag starend ze in het gezicht, ging Zweden naar voren geschoven voor  een gelijkmaker; Ibrahimovic kwam dicht bij het krijgen van een ander doel maar miste.

Spoedig nadat het definitieve fluitje blies, ging het Olympisch Stadion in Kiev wild met verrukking dat zij hun belangrijke eerste wedstrijd hebben gewonnen en het Zweedse team heeft verslagen.

No comments: