Thursday, June 14, 2012

Een Goede Houding.

Bienvenido Bones  Banez Jr.

Nog een spannende voetbal wedstrijd tussen Italië en Kroatië, in Poznan, Polen, beide zijden waren niet bereid een duim te geven.    .

De Italiaanse ploeg had veel meer pogingen op doel dan de Kroatische team; de Italianen deden alles om te voorkomen dat de Kroaten kunnen spelen.

Het leek alsof het zou gaan tot de pauze zonder dat een doel wordt scoorde, maar het was zo'n een worsteling voor controle van de bal tussen beide zijden.

Tot slot na 38 minuten van het spel scoorde Italië een enorme doel, dan probeerde Kroatië te scoren, maar het lukte ze niet omdat het zo'n heftige strijd was voordat het fluitje werd geblazen.

Wanneer ze terug keerde om de de tweede helft te beginnen, waren al de spelers krachtig                           en vastberaden.

Ondanks de beste inspanningen van de Kroaten konden nog steeds geen doel krijgen in het 65 minuten in het spel, in de 71 minuut heeft Kroatië gescoord.

Nu was het 1-1 die welverdiend was, maar geen van beide partijen kreeg een ander doel, dus het was een gelijkspel.

Het volgende spel was tussen Spanje tegen de Republiek Ierland, het werd duidelijk dat Spanje waren snel en mijlen beter dan Ierland.

Spanje had de meeste bezit van de bal en ze bracht het grootste deel van de eerste helft met de bal doorgeven aan elkaar, tot de frustratie van het Ierse team.

Elke keer dat een Ierse speler in geslaagd was, om de bal te bemachtigen was het hem opnieuw weggenomen, soms binnen seconden.

Spanje leek te zijn in de totale controle van het spel, zij weerhielden de Ierland voor een groot deel van het wedstrijd.

Zelfs Robbie Keane die een goede reputatie heeft als een voetballer heeft niet goed kunnen spelen omdat hij werd zo goed wordt gecontroleerd door zijn Spaanse tegenhanger.

Fernando Torres scoorde het eerste doelpunt in de eerste helft, dan gingen ze af op de helft van de tijd en toen zij terugkeerden heeft David Silva de tweede doel gescoord.

Het Ierse team deden aller wat ze kon doen om een doel te halen, maar weer elke keer als ze de bal kregen werd het onmiddellijk verloren aan een Spaanse speler.

Plotseling wilden in de 60 minuten in het spel begonnen de Ierse spelers op te bouwen van dynamiek om een doel te bereiken.

Voor een tijdje leek het dat ze konden misschien een krijgen, om dat plotseling ze niet lijken te hebben een muur van rood om hen heen.

Het duurde niet zolang en de Spaanse spelers waren weer snel overal om hen heen, maar er erger was  te volgen, Torres scoorde zijn tweede doel.

Vervolgens werd hij vervangen door Ces Fabregas, die een aantal jaren voor Arsenal speelde en is nu verhuisd naar Barcelona, hij kwam op en scoorde een goal.

Nu was er geen manier dat het Ierse team konden terug en vier doelpunten in de korte tijd voordat het spel eindigde.

Het spel eindigde met Spanje 4 - de Republiek Ierland 0; Spanje zal vrijwel zeker door gaan naar de volgende ronde.

De Ierse Republiek aan de andere kant moet winnen tegen Portugal wanneer ze hen spelen z zodat zij mee konden doen aan de de resterende deel van de competitie.

Ondanks alles toonde de Ierse fans hun steun door te zingen tijdens de hele wedstrijd voor hun team.

En ik ben zeker zij zullen genieten na het spel, waarschijnlijk zullen zij zingen met de Spaanse supporters.

Voor de Ierse supporters, is het glas altijd half vol, wat een goede houding is.