Monday, October 15, 2012

De onthullingen gaan door.Roberto Matta.Voor de laatste drie weken zijn radio, TV en kranten in Engeland  vol onthullingen over Jimmy Saville, een bekende beroemdheid de jonge meisjes molesterden en verkracht had.

Jimmy Saville stierf een jaar geleden, voordat hij stierf  waren er geruchten over zijn misbruik van jonge meisjes, maar er waren geen beschuldigingen tegen hem.

Dat was niet verwonderlijk omdat hij werd  door veel mensen gezien als iets van een onaantastbaar, vanwege zijn onvermoeibare werk fondsen te werven voor goede doelen.

Jimmy Saville had goeie connecties; hij was bevriend met Margaret Thatcher en daarom zeer waarschijnlijk ook met Rupert Murdoch, de eigenaar van diverse kranten die dicht bij Thatcher was.

Twee van deze kranten, The News of the World en The Sun waren altijd bezig om pedofielen bloot te stellen, maar verrassend hebben ze nooit verhalen over Saville geschreven , ik vraag me af waarom.

De eerste verhalen waren dat Saville molesteerde meisjes van 14, die op zijn programma op BBC waren, het heet  Jim will Fix it!, Evenals tijdens zijn tijd als een dj op Radio 1.

Hij lijkt ook patiënten te hebben gemolesteerd in Leeds ziekenhuis, een daarvan was hersenen beschadigd, de andere was verlamd en was ook in een rolstoel.

Ook kwetsbare meisjes die in een   en meisjes in een tuchtschool en zelfs gedetineerden op Broadmoor, waar hij kreeg een officiële rol in een comité dat het beheer van Broadmoor zou reorganiseren.

Deze verhalen zijn allemaal zeer un-pleasant en wat maakt het nog erger is te horen dat Saville dit 60 jaren lang deed.

De eerste incident hebben blijkbaar plaatsgevonden in de vijftiger jaren, in die jaren heeft Jimmy Saville dansfeesten  overal in het noorden van Engeland gedaan voor de jongeren.

Hij was de eerste persoon die met twee draaitafels werkte om non-stop muziek te maken zodat mensen konden dansen, dit is hoe mobiele discos werden ingevoerd.

Blijkbaar was er in 1971 een onderzoek naar de zelfmoord van een jonge danser op een populaire muziekprogramma Top of the Pops, waar Saville vaak de presentator was.

Hij was een getuige, die werd helaas nooit gehoord als getuige of werd ondervraagd; nu lijkt het erop dat dit een gemiste kans was

Misschien als hij toen opgepakt was dan zou alle zijn slachtoffers van 1971 tot vlak voor zijn dood in 2011 gespaard zijn gebleven.

Nu spreken politie van 60 slachtoffers en meer dan 340 lijnen van onderzoek en wie weet hoeveel meer slachtoffers van Jimmy Saville er zijn

Het is een onaangename geval, waarin wordt gewezen op het feit dat kwetsbare mensen die bescherming nodig hadden dat niet kregen en in plaats daarvoor werden zij misbruikt   

Terwijl anderen die moesten blootgesteld werden beschermd door wat lijkt te zijn bijna een samenzwering van de stilte rond misbruik van kinderen.

Ik denk dat het is tijd dat iedereen over seksueel misbruik van kinderen spreekt, misschien is dat de beste manier om te leren en bewust te worden van hoe wijdverbreid het werkelijk is.

Het geval van Jimmy Saville heeft niet alleen de BBC besmet maar ook de National Health Service en het Ministerie van volksgezondheid.

Het toont de noodzaak van een verandering van alle organisaties en instellingen, waar de cultuur moet veranderen; zij moeten individuele overtreders niet langer beschermen zoals de katholieke kerk heeft gedaan.

In plaats daarvan moeten ze de overtreders blootstellen en overhandigen aan de politie; en niet de daders van seksueel misbruik van kinderen beschermen op die manier zal de organisaties  beschermd worden.No comments: