Wednesday, May 05, 2010

Fabeltjes Verkopen Kranten en Maken Carrières.Canadese Kunst.

De echte harde waarheid over zorg tegenwoordig is het feit dat de zorg sector zoals het was is afgebroken rond 1988/9, toen is zorg duurder geworden en de eigen bijdrage is opeens ingevoerd.

Men wilde zorg privatiseren, het is een sector geworden zoals alle ander zoals vervoer of industrie en daar wil men graag profit van maken.

Voor de tijd was er beter zorg, ik werkte toen voor Humanitas en wij hadden tot 1988 veel tijd per cliënt en opeens moesten wij bij meer mensen per dag langs gaan en konden minder doen.

Nu was er geen tijd om de cliënt te begeleiden na de winkel of de doctor nu moest wij opeens van 1 cliënt per dag deel opeens na 4 cliënten per dag deel.

Tot 1989 was er ook veel tijd besteed om personeel goed te begeleiden en op te leiden en niet zoveel sinds die tijd..

Na deze afbraak en reorganisatie van de zorg sector was er in plaats van goede zorg door Humanitas nu middelmatig tot slechte zorg van Thuiszorg.

Nu zijn er meerder bureaus die veel geld vragen voor hun diensten en dit niet door geven aan hun slecht betaald en slecht begeleid en onvoldoende opgeleid personeel.

Want het gaat nu om profit te maken niet om zorg te geven.

Ook word er winst gemaakt in de gevangenis, mensen worden aan het werkt gezet om alle soorten spullen te maken.

Zoals als jeans naaien en kaarten in te pakken en klein speelgoed en een reeks ander producten en nergens staat er dat dit product is gemaakt door gedetineerden.

Er zijn altijd verhalen over hoe goed het leven is in de gevangenis, niets is minder waar maar de waarheid verkoopt geen kranten en fabeltjes wel.

Fabeltjes maken mensen bang en verkopen kranten en geven politicus de gelegenheid om carrière te maken.

Zorg deed mij denken aan Steve, ben benieuwd hoe Steve het zonder zijn overleden schat BobRobert het doet.

Het is zo goed te zien hoeveel mensen Steve steunen die hem hem bij zijn blog The Wheel of Fortuna bezochten en een steunend bericht achter lieten zodat hij weet dat hij is niet alleen.


http://spinfortuna.blogspot.com/


No comments: