Friday, July 16, 2010

Vreeslijk Ontdekking.Paul Delvaux.

http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Delvaux

Richie was mij aan het afdrogen na een zeer prettige douche, toen hij ontdekte dat de huid op de plek van de decubitus wond was afgescheurd.

Wij zijn allebei kaput van deze gebeurtenis, één minuut bespraken wij blij wat ik voor het bezoek van Marianne wilde dragen en het volgende moment ging Richie zijn bril halen om mij grondig te onderzoeken.

Toen hij zei hij zijn bril nodig had, zakte mijn hart in mijn schoenen, ik werd werkelijk ongerust gemaakt en vreesde wat hij zou zien.

Toen hij zei dat de huid afscheurde waar de decubitus wond was, begon ik te huilen dit was nog slechter dan ik had gedacht het zou zijn.

Ik dacht dat hij de katheter ging bekijken omdat hij een probleem had ontdekt of hij had opgemerkt dat ik een schimmel infectie had door de hete weer.

Er zal nooit een garantie zijn dat het niet opnieuw zal gebeuren, de enige conclusie van dit is dat ik van elk moment moet en wil genieten.

Ik ga mij nu geen verwijten maken over het feit dat dit is gebeurd en dat ik niet meer heb gedaan in het laatste maand, ga mezelf dat niet aan doen speciaal op dit ogenblik waar ik zo kwetsbaar ben.

Het enige wat ik kan doen; is dat ik absoluut elke kans zal nemen zodra het weer gehield is om in mijn elro te zitten en rond te rollen.

Vooral aangezien het de derde keer is nu ik het zitten in mijn rolstoel heb moeten opschorten.

Wat ons dit keer zeer ongerust maakt is dat er geen duidelijke reden was voor het afwascheuren van de huid.

Eerder kon Richie de oorzaak identificeren wat op de een of andere manier geruststellend was, dit keer hebben wij geen aanwijzin hoe het gebeurd is.

Dit maakt ons zeer ongerust maakt vooral voor Richie, ik hoop wij kunnen uitzoeken wat gebeurde zodat kunnen wij waakzaam kunnen zijn dat het niet opnieuw gebeurd.

Hoop dat het zeer spoedig hielt en niet ewrger word en dat Ton aanstaande maandag ons kan bezoeken om ons zijn advies te geven.

Het schrijven heeft mij geholpen ik kan het letterlijk voelen het is goed om het in woorden te zetten.

4 comments:

Anonymous said...

Ik lees deze log al heel lang mee, maa reageer eigenlijk nooit omdat ik je/jullie eigenlijk helemaal niet ken.

Maar ik wil jullie wel even laten weten dat ik dit heel erg vind om te lezen. het ging zo goed...

Groeten Sendie

Herrad said...

Hi Sendie,
Bedankt voor je reactie het doet mij goed, erg lief van jou om een reactie te geven, ik waardeer het zeer.
Ik hoop dat nu wij kennis hebben gemakt met elkaar dat jij vaker een reactie zal plaatsten.
Ik ben deze blog begonnen deels om te beschrijven hoe ik ms ervaar en wat voor effect het heeft gehad op mijn leven maar ook om in contact te komen met ander mensen.
Vroeg mij de hele tijd af hoezo er veel mensen de Nederlandse blog lezen maar niemand behalve, een iemand een reactie plaatste in tegenstelling tot de Engelse blog.
Ik vond het raar ook aangezien dat Nederlandse lezers de tweede grootste groep is.
Ben zeer blij over jou reactie heb en fijne dag en tot ziens.
Liefs,
Herrad

Anonymous said...

Natuurlijk wil ik wel vaker reageren. Ik heb het enkel nog niet eerder gedaan omdat we elkaar verder niet kennen en ik niet wist of je het vervelend zou vinden.

Ik zal je straks even mailen om wat meer over mezelf te vertellen, en ook om de link door te geven van mijn site.

Fijne avond nog met Richie.

Groetjes Sendie

Herrad said...

Hi Sendie,
Fijn dat jij vakker wil reageren daar ben ik erg blij om,, vind helemaal niet vervelend in tegendeel het is leuk om iemand nieuw te ontmoeten.
Jij ook nog een fijne avond en nacht.
Mijn email adres is
herrad@wanadoo.nl
Groetjes,
Herrad