Sunday, September 30, 2012

Progressief beleid voor de 21e eeuw. 
Roberto Matta.
http://en.wikipedia.org/wiki/Roberto_Matta
Er was een verkiezing op 12 September om een nieuwe regering te kiezen, tot nu toe is er geen nieuws wie zul de nieuwe coalitieregering vormen.

Op dit moment zijn er onderhandelingen tussen de VVD  de rechtse liberale partij en de PVDA  de Partij van de Arbeid. 

Ik was hoopvol dat de verkiezingen en een nieuwe regering betekenen zou dat ze niet door gaan met het plan om het gebruik van de wiet coffeeshops te beperken.

Door iedereen die wil een cannabis coffee shop gebruiken moet voortaan zich laten  registreren om een bewijs krijgen die men toestaat klanten te worden van een coffeeshop.

Ik kan me voorstellen het rumoer, als een wet zou worden doorgevoerd,  van mensen  verplicht zijn om een vergunning aan te vragen, om een kroeg of café te bezoeken.

Ik kan me helemaal niet voorstellen hoe het zou zijn als het alleen  wordt toegestaan om te gaan winkelen in slechts één supermarkt.

Blijkbaar is dit belachelijk voorstel niet vervallen samen met de laatste mislukte coalitieregering, die was samengesteld uit janhagel partijen.

Eén daarvan was het SGP, die de strikte Protestants Hervormde partij, die ik dacht vrouwen als volwaardige leden niet toelieten.

Ze, de SGP  wilden het gebruik van cannabis coffeeshops beperken, in feite wilden zij hen totaal verbieden.

Om dat noch de VVD, de rechts-liberalen en het CDA, de christen-democraten hadden genoeg stemmen om om de regering te vormen zonder andere partijen.

Ze moesten partijen accepteren zoals het SGP en hun belachelijk beleid, zodat ze een regering zou kunnen vormen, het kon ze niet schelen, zolang ze waren in de regering.

Zij hadden ook partijen nodig zoals de PVV, de partij van de vrijheid; de leider is Geert Wilders die ooit een lid van de VVD was.

Tot hij besloot de partij te verlaten en zijn eigen partij te vormen, hij is een rechtse opportunist die elke kaart spelen zal, zolang het hem macht geeft.

Hij speelt niet alleen de antimoslim kaart te spelen, maar ook anti-Eastern Europeanen vooral Poolse mensen en ook anti-Turkse mensen en Marokkanen.

Geert Wilders is een blok om het been voor elke regering, als hij was voor de laatste regering die viel,  omdat hij was te veel van Nederland handelspartners aan het vervreemden

Een van zijn ideeën was dat Nederland zou meteen de Europese Unie verlaten,  dit was puur om  zijn discriminerend beleid door te voeren.

Tegen immigranten, en iedereen die Wilders zag als kwetsbaar, deze discriminerend beleid wordt niet getolereerd in de Europese Unie.

Dat is waarom de PVV niet goed in de verkiezingen deed , Wilders anti-Europese Unie en sommige andere uitspraken werden blijkbaar niet gedeeld door zijn leden.     

de SPG deed het ook zeer slecht in de verkiezingen vanwege hun beleid met betrekking tot cannabis coffeeshops evenals dat zij voorstander zijn van een winkel vrije dag op zondag.

Het CDA deed het ook heel slecht, vanwege de noodlottige coalitieregering, nu is het even wachten wie de nieuwe coalitie regering zal vormen.

Hopelijk zal de nieuwe regering de morele moed hebben, om zich te ontdoen van het voorstel om de beperkingen op het gebruik van cannabis coffeeshops door te voeren.

In het huidige klimaat lijkt het mij een economische ramp om het gebruik van cannabis coffeeshop te beperken ofwel voor toeristen of inwoners van Nederland.

In de tussentijd moet ik net als iedereen anders wachten om te zien wat er gebeurt, hopelijk zul een progressieve beleid winnen in plaats van opnieuw een neerwaarts beleid.

 

No comments: