Wednesday, April 18, 2012

Voor Onszelf Doen.

 
Kansuke Yamamoto    
  

Later met Jools was Holland terug op BBC 2, vorige nacht; het was mooi om te zien, vooral aangezien Paul Weller de show met een briljante nummer begon.

Deze Vrijdag zullen wij hem nog meer horen doen, aangezien Vrijdag altijd de langere show is.

Na een goede nacht slaap, was ik blij gemaakt door een artikel in de krant van de Guardian , over de collusie van de overheid van Blair in het sturen van verdachten door special rendition naar andere landen voor  ondervragen met gebruik van marteling.

Het artikel van The Guardian rapporteert dat de vroegere Minister van Binnenlandse Zaken Jack Straw gerechtelijke stappen  zal krigen omdat hij twee Libiërs stuurde, door special rendition naar Libië om te worden gemarteld.

Hopelijk zal Tony Blair ook voor de rechtszaak; hij zou ook terecht staan, voor zijn steun voor de onwettige oorlog in Irak.

Tony Blair samen met George Bush Jr, Dick Cheney, en Donald Rumsfeld allen zouden zij voor het gerechtszaak, voor de onwettige oorlog in  Iraq; het schijnt slechts voor hun persoonlijke aanwinst.

Vele duizenden Iraakse mensen zijn  vermoord, hun gemeenschappen vernietigde ; en wat was een bloeiend land is nu vrijwel geruïneerd.

Wat een moderne seculaire staat was, is nu een sektarische fundamentalistische maatschappij, dankzij Blair en de de onwettige invasie en oorlog van Bush, die totaal het volledige gebied destabiliseerde.

Zuiver voor de olieopbrengsten dat zij in hun handen konden krijgen, dit was  het zelfde verhaal in Libië, actie in ruil daarvoor een zeer grote plak van de olieopbrengst.

Geen wonder zij storten zich niet in Syrië, geen grote reserves  van olie om hen daar te interesseren.

Zij zijn niet ongerust gemaakt, aangezien Birma definitief ook beweert om het democratiespel te spelen, in de hoop dat de sancties zullen worden opgeheven.

Dit zou het land, voor ontwikkeling door bedrijven van overzee, openstellen te komen en in infrastructuur te investeren.

Dat zou het voor die bedrijven en de Birmaanse  elite, het algemeen mogelijk maken om de enorme natuurlijke rijkdommen van het land te exploiteren.

De werelds leiders, beslissen met wie  zij zaken mee doen, zolang het zaken is die hen slechts zelfs nog meer winst geven.

Dat is toch het enige ding  waar zij echt om geven, wat zij en hun vrienden, de ander elites in macht houdt.

Zodat zij, kunnen blijven de werelds natuurlijke rijkdommen te accumuleren, zuiver voor zich en op al onze kosten.

De democratie moedigt ons aan om de kwestie van onze stemmen te geloven dat zij een verschil maken, dat doen zij niet, en zij houden ons met de illusie, dat één dag zullen dingen verbeteren.

De dingen zullen slechts gebeuren, als wij hen maken voor onszelf, wij zijn de enige die veranderingen willen, de elites en hun vennoten willen geen veranderingen in hun status als onze leiders.

No comments: