Saturday, April 21, 2012

Berlusconi: seksfeesten waren eigenlijk blijspelenRedactie − 20/04/12, 14:45
 vk.nl


© Reuters. Silvio Berlusconi in september vorig jaar.
vk UPDATE De wilde feestjes die de voormalige premier van Italië Silvio Berlusconi organiseerde, waren 'burleske wedstrijden'. De avonden, waarvan één met onder andere strippers verkleed als nonnen, waren eigenlijk 'elegante diners, gekenmerkt door een sfeer van vreugde, rust en gezelligheid', verklaarde Berlusconi vandaag voor de rechtbank.
Na het eten trokken vrouwelijke gasten zich met Berlusconi terug in het discogedeelte van de villa waar de feesten plaatsvonden. Zij oefenden zich dan in burlesken. Dat zijn blijspelen waarbij grote, verheven onderwerpen op een platte manier worden bespot.

Dat verklaarde Berlusconi voor de rechtbank. Hij verscheen voor de eerste keer in deze zaak voor de rechter. Berlusconi zou seks hebben gehad met een 17-jarige en dus minderjarige prostituee die zich Ruby noemde. Hij zou ook zijn macht hebben misbruikt om haar vrij te krijgen, nadat ze was gearresteerd bij een ander incident.

Onderhoud
Ook verweerde hij zich tegen de beschuldigingen van de aanklagers dat hij vrouwen tijdens het proces heeft betaald, in een poging om hun getuigenis te beïnvloeden. 'Ik betaal voor het onderhoud van deze meisjes omdat hun levens zijn verwoest door dit onderzoek', zei Berlusconi tegen verslaggevers tijdens een pauze in de hoorzitting. Volgens Berlusconi zijn zo'n 30 vrouwen benadeeld door het proces, een aantal van hen verloor hun baan of hun vriend. 'Terwijl hun enige fout is dat ze een diner-uitnodiging van mij hebben geaccepteerd', aldus Berlusconi.

'Ik ben hier gekomen om deze show te bekijken, een enorme medialastercampagne', zei Berlusconi over het proces. Hij voegde eraan toe dat hij het gebruik van geld van de staat voor een 'nuttelo

No comments: