Thursday, April 26, 2012

Behandelinng uitlevering Joran der Sloot achter gesloten deuren

 Behandeling uitlevering Joran van der Sloot achter gesloten deuren

De Peruaanse rechter veroordeelde Van der Sloot in januari voor het vermoorden van Stephany Flores. Natalee Holloway is inmiddels doodverklaard.
 
BinnenlandEen Peruaanse rechter houdt op dinsdag 8 mei een besloten zitting in de Piedras Gordas gevangenis over de uitlevering van Joran van der Sloot aan de Verenigde Staten. Hierna worden haar bevindingen naar de hoge raad gestuurd die zich een oordeel zal vormen over het verzoek. Naar verwachting duurt de behandeling enkele maanden.
Uiteindelijk beslist de Peruaanse minister van justitie en mensenrechten of de uitlevering doorgaat. Van der Sloot zal aanwezig zijn bij de zitting. Zijn raadsman, Jimenez Navarro, liet eerder deze week weten ervan uit te gaan dat de uitlevering doorgaat. De VS willen de Nederlander berechten voor een poging tot afpersing van de familie van de in 2005 op Aruba verdwenen tiener Natalee Holloway.
Van der Sloot, die hoofdverdachte is in de zaak, vroeg 250.000, waarna hij de vindplaats van het meisje prijs zou geven. Dit gebeurde echter niet. Hij incasseerde 25.000 dollar waarmee hij naar Peru vertrok. Daar zit hij nu een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op Stephany Flores. Peruaanse media meldden eerder dat de behandeling van het uitleveringsverzoek al was begonnen.
Als de uitlevering doorgaat en Van der Sloot in de VS wordt veroordeeld, gaat hij vervolgens terug naar Peru om daar eerst zijn straf uit te zitten.

No comments: