Saturday, April 21, 2012

Aantal Besmettingen Mac Virus Daalt Niet.


nu.nl
http://www.nu.nl/gadgets/2792568/aantal-besmettingen-mac-virus-daalt-niet.html

Laatste update:  21 april 2012 12:48 info
AMSTERDAM - Het Russische antivirusbedrijf dat de Flashback-trojan bij Macs ontdekte zegt dat het aantal besmette computers niet daalt. Het spreekt daarmee eerdere beweringen van antivirusbedrijven Symantec en Kaspersky tegen.

Dat schrijft onder meer Forbes.
Dr. Web meldt op basis van eigen analyse dat er nog meer dan 500.000 Macs besmet zijn met de trojan. Volgens andere antivirusbedrijven waren er nog maar 30.000 computers geïnfecteerd.
Analisten van het Russische bedrijf hebben onderzoek gedaan naar de verschillen en zeggen dat de tellingen van anderen onjuist zijn.
Dit komt volgens Dr. Web door de manier waarop de malware de locaties van Command & Control-servers berekent en hoe het communiceert met de domeinen.
Het anti-virusbedrijf heeft zelf de domeinnaamgenerator van de malware gekraakt en kan zo de domeinnamen registreren waarmee de besmette computers verbinding maken.
Fout
Symantec heeft inmiddels toegegeven dat Dr. Web gelijk heeft. In een update zegt het bedrijf dat door een fout de malware in sommige domeinnamen blijft ‘hangen’ waardoor Symantec het niet kan registreren. Kaspersky heeft nog niet gereageerd.
Apple heeft het lek waardoor het virus de computers binnen kon dringen begin april gedicht. Het bedrijf heeft verwijdertools beschikbaar gesteld om de malware van Macs te wissen.

No comments: