Saturday, August 18, 2012

Koel Blijven Op Een Hete Dag.

 
Carlos Alfonzo, Afraid of Clowns, 1986
Cuban artist, 1950- 1991


Vandaag is een echte warme dag; de temperatuur is ruim 30 °, die heeft mij een vreselijke gevoel gegeven.

Uit bed worden gehesen was niet makkelijk voor Richie, om dat ik zeer slap was als gevolg van de warmte

Want het was zo heet dat we niet de verwarming hoefde  in de badkamer, die ik meestal nodig heb om te voorkomen dat mijn lijf  verkrampd wordt na het douchen.

Het was zo heet vandaag dat dit was uitstekend, Richie oplossing was om alle handdoeken op een radiator, die warm was in de woonkamer te plaatsen.

Na een douche hebben we gemerkt het beste voor mij is om warme handdoeken op me te plaatsen, dit helpt tegen  pijnlijke spasmes en krampen.

De hitte veroorzaakt dat ik voortdurend hang aan één kant of de andere in de douche-stoel, dit maakte Richie taak veel moeilijker.

Elke 5 minuten moet hij mijn positie wijzigen, soms lijkt het meer op worstelen in plaats van me te wassen.

Henna aanbrengen op mijn haar was niet een goed idee vandaag, dan zou ik zelfs nog langer moeten zitten in de douche stoel, dit leek geen goed idee niet in deze hitte.

En dat zou aangenaam zijn voor Ritchie nog voor mij, volgende week is het weer koeler dan doen we mijn haar.

Om mij aan te kleden  was moeilijk, zo is zeer dat helaas Richie kon mijn favoriete mouwloos shirt van Trinidad niet aan kreeg op mij, dus ik draag een andere favoriete.

Het is goed dat Richie heeft de mobiele airco goed laten werken vandaag, zodat ik kan comfortabel zitten in een koele kamer die mijn leven aangenaam maakt.

3 comments:

Anonymous said...

goeden dag,

Ik begrijp dat het een hele klus is voor Richie om je met deze hitte te helpen met douchen.
Vraag me dan ook af of het echt noodzakelijk is om dan te douchen. Hij zou je op dagen zoals afgelopen weekend toch ook op bed kunnen wassen.Dan ben je ook lekker fris maar gaat het voor jullie beiden wat makkelijker.
Of zie ik dat fout?
Er zijn hele volksstammen oud geworden zonder douche , dus in geval van deze extreme dagen zou ik kiezen voor een andere optie dan douchen. Hoop dat je de komende toch nog wel warme dagen een beetje goed doorkomt.
groet Trees

Herrad said...

Hallo Trees,

Bedankt voor jou lieve commentaar. In mijn geval is het absoluut noodzakelijk dat ik elke dag gedoucht wordt.In bed gewassen worden zou meer werk zijn, plus heel pijnlijk voor mij om in bed gerold te worden. Daarnaast moet de wond worden verschoond en ik moet de wc gebruiken. Dus helaas is jouw oplossing niet goed voor mij.

Liefs, Herrad

Anonymous said...

Trees one of the problems Herrad faces is skin infections- her paralysis allows areas of her body to be come very sweaty and she needs to be washed thoroughly all over and I feel this can only be accomplished in the shower, We have found cutting corners with care leads to further problems later on. It is a lot of work but keeping Herrad as well as she cam be is my first priority.
Richie