Thursday, August 02, 2012

Het Onvermijdelijke Accepteren.

Roberto Matta

Sinds maandag heb ik gemerkt heb dat mijn linker arm veel zwakker is geworden, als ik zit mijn been oefening doen met de Motomed kan ik mijn hand niet opheffen na mijn gezicht.

Het is ook niet mogelijk voor mij om mijn ogen te drogen met een zakdoek, noch is het mogelijk voor mij om mijn bril af te zetten of mijn kleding te organiseren.

Wat ik ook heb opgemerkt is dat ik heb problemen met het opheffen van mijn linkerarm voldoende om mijn arm oefeningen zelfstandig te doen in de ochtend.

Het andere probleem wat ik nu heb is om de THC zak vast te houden, ik kan het gebruiken in bed om dat ik niet te hoog zit en ik moet niet vechten tegen de zwaartekracht.

Deze laatste progressie is te snel voor mij, maar dat is hoe het gaat, er is niets dat ik kan doen, ik moet accepteren dat dit is gebeurd en ik kan het niet wijzigen.

Niet makkelijk voor mij om te accepteren wat er gebeurt,  ik haat deze laatste ontwikkeling, het ergste voor mij is het gevoel dat ik niets kan doen.

Niet makkelijk voor mij want ik ben niet een passieve persoon,  ik moet voelen in         controle zijn en proactieve kunnen zijn, maar geen van beide is mogelijk met deze laatste progressie van mijn multiple sclerose.

Het voelt alsof ik in rouw ben voor mijn lichamelijke functies die verloren gaan voor mij,  het is nu moeilijk om te dicteren op dit moment vanwege het feit dat ik te veel huil.

Wat  het nog erger maakt is dat ik mijn bril niet kan afzetten van mijn gezicht, evenals mijn bril niet schoon kan maken, dit betekent dat ik de tekst nauwelijks kan zien door mijn tranen.  

In een tijdje zal ik Richie vragen om  mijn bril schoon te maken en mijn tranen af te drogen     dan zal ik proberen om mijn evenwicht te hervinden.   

Er is niets dat ik kan doen, behalve om te accepteren dat het onvermijdelijk is, dat is zo moeilijk voor mij, maar er is geen ander alternatief voor mij.

Het enige wat dat ik kan doen is wat ik nu doe is het beste van een werkelijk vreselijke situatie door positief te blijven en het beste van alles te maken, en dat doe ik ook   


              

No comments: