Sunday, August 05, 2012

Fantastisch Om Jessica Ennis Te Zien Winnen.

Roberto MattaGisteren zat ik te kijken naar de atletiek en andere evenementen in het Olympisch stadion, het was zeer spannend, met name die waarin Jessica Ennis was aan het concurreren.

De Hepthalon is een spannende gebeurtenis, op vrijdag keken wij Ennis en andere concurrenten in de hurdel race, dan zagen we hen de kogel gooien en daarna concurreren in het hoogspringen.

Op zaterdag moest ze concurreren in drie meer evenementen, het ver springen, speerwerpen en deelnemen in  de 800 m.

De 800 m was zeer spannend, in deze fase was Jessica Ennis al op weg om een gouden medaille te winnen, zij was  vooruit op punten.

Jessica had al gewonnen in de hordel race evenals in  het hoogspringen en het speerwerpen en het ver springen.

Ze moet niet zelfs de eerst worden, ze  had al gewonnen, zij kon het rustig nemen, maar in plaats daarvan,heeft zij besloten  om een race van het te maken, als bedankje voor de steun van het publiek.                                                               

Daarna zagen wij  Mo Farah  in de 10.000 m race,  hij was geweldig in deze race vanaf het begin heeft hij zichzelf geplaatst achter de leiders.

En hij bleef  daar tot bijna  aan het einde toen nam hij de leiding en heeft dit moeiteloos gehandhaafd, de juichende toeschouwers  waren blij om hem te  zien winnen, het was spannend.  

De andere spannende evenementen waren de fietsen evenementen, waar de GB wielerploeg nog meer gouden medailles won.

Victoria Pendleton won een gouden medaille in de tijdrit en drie andere team GB fietsers Jo Rowsel, Laura Trott, Dani King won goud voor hun uitstekende ploegenachtervolging.

Greg Rutherford won het verspringen met een prachtige prestatie; hij sprong 8.31 m en heeft gewonnen van zijn naaste concurrent de Australiër Mitchell West die alleen 8.16 meter sprong.

Ben Ainslie won zijn vierde gouden medaille na vechten voor de meeste van de week tegen de andere concurrenten in de Finn klasse zeilregatta.

Het was geweldig om te zien hoe Sophie Hoskins en Kat Copeland een onverwachte overwinning in de women's lichtgewicht boot hadden, zij wonnen hun eerste  gouden medaille.

Het was een zeer spannende dag gisteren; het was geweldig om het allemaal te zien, wat  het nog meer speciale maakte was dat Jessica Ennis haar welverdiende gouden medaille gewonnen heeft.

No comments: