Wednesday, August 08, 2012

Weer Genoten.


Roberto Matta.
http://en.wikipedia.org/wiki/Roberto_Matta

Gisteren opnieuw was het leuk om naar de sport wedstrijden te kijken in het Olympisch Stadion.

Het was erg spannend, dat ik te veel zag, zo dat ik niet alle namen van de lopers heb kunnen onthouden.

Kijken naar de laatste race dat Victoria Pendleton ooit op de Olympische spelen zou deelnemen, was verdrietig omdat ze een dergelijke enorme wielrenner is.

Alle haar aanhangers hoopten dat ze zou haar grootste rivaal verslaan, de Australische Anna Meurs; ze leek te winnen, maar op het laatste ging de Aussie fietser  voorbij haar en won de gouden medaille.

Chris Hoy won echter zijn race in fijne stijl zijn 6th Olympisch gouden medaille en het maakte  hem de beste Engelse fietser van  aller tijden.

Steve Redgrave, die had 5 Olympische gouden medailles gewonnen voor roeien, was de eerste persoon die meteen gekomen is om  Chris Hoy te feliciteren.

Ik zag ook het hoogspringen van de mannen, om dat het regent  was het glad en er was een hoge wind was de oorzaak was waarom zo veel concurrenten de bar omgestoten.

Er was een zeer indrukwekkende Russische concurrent Yukhov, die op het eerste gezicht leek te ongeorganiseerd.

Vlak voordat het was zijn beurt om te springen, kon hij niet  zijn genummerde concurrenten shirt vinden, die hij had met hem toen hij aankwam in de arena.

Na een beetje van onhandige rondkijken, vond hij tenslotte een ander overhemd waaraan zijn nummer was gespeld en hij produceerde de beste sprong in de competitie.

Het was een geweldige prestatie die ik genoten heb, net zoals ik heb genoten van alle andere wedstrijden gisteren.

Ik hou nog steeds niet van ethos van de  Olympische spelen en de multinationale sponsors die lijkt niet te hebben toegestaan dat iemand anders kon geld van het evenement maken.

Dus nogmaals heeft de trickle-down-theorie, die postuleert dat geld, zal circuleren van de rijke naar de arme mensen in de samenleving niet gewerkt.

Engeland net als de andere landen, die waren gastheer van de Olympische spelen, zodra het is over, zullen zij  ontdekken dat ze een tekort hebben terwijl het Olympisch Comité winst heeft gemaakt in de brief niets.

                                                                                                                     

         

                                                                                                                     


No comments: