Tuesday, August 09, 2011

Rellen In Dave Cameron's Big Society. In Engeland.


'' ES BLIKT IMMER' ''
'' ES BLIKT IMMER'' 1991.


Erna Rosenstein.
http://en.wikipedia.org/wiki/Erna_Rosenstein


Het was vrij ongelooflijk wat wij gisteren op  de BBC TV nieuws zagen van de rellen in Londen.

Deze rellen werden teweeg gebracht doordat de politie een man, Mark Duggan vorige Donderdag in Tottenham dood geschoten hebben.

Het onafhankelijke Klachten Onderzoek Bureau van de Politie heeft gezegd dat er geen bewijsmateriaal was dat Mark  Duggan eerst schot zoals de politie heeft gezegd, om zijn dood te rechtvaardigen.

De buurten in kwestie waren Tottenham, Hackney, Enfield, Wood Green, Croydon, Clapham, evenals steden zoals Bristol, Birmingham, Nottingham,  West Bromich en Liverpool.

Vanochtend hoorden wij dat de rel scheppers in andere delen van Londen, zoals Ealing, Harlesden zich  hadden uitgespreid, wij zagen beelden van brandende winkels, bussen, auto's en woningen.

Er schijnt een wijdverspreid misverstand te zijn over wat gebeurt, de mensen schijnen niet te begrijpen wat gebeurt.

Zij begrijpen niet dat de mensen voelen dat hun kiesrecht is ontnomen; zij vinden dat zij geen perspectieven hebben.

Nu de Conservatieve Partij in de macht is, dat betekent dat er geen kans is voor velen dan een leven met uitkering en wonend in slechte vochtige huizen.

De overheid heeft vele besparingen gemaakt, die minder kans voor een goede toekomst voor zeer vele mensen zullen betekenen.

Ik heb naar de BBC radio geluisterd en hordde mensen zeggen dat er meer discipline nodig was; zij bepleitten voor het gebruikend van geweld om de situatie op te lossen.

Absolute waanzin, hoe kan je geweld oplossen door geweld te gebruiken, volgens mij zijn dit mensen die hebben geen capaciteit om te denken en empathie met anderen te hebben.

No comments: