Tuesday, May 01, 2012

Blije Indoctrinatie.

 


Julian Trevelyan
http://en.wikipedia.org/wiki/Julian_Trevelyan


In Nederland, is 30 April, de officiële verjaardag van de Koningin, ik ontwaakte en ongelooflijk het was een  verbaasden mooie dag, het onweer van de vorige nacht was weggeblazen.

Na enkele ogenblikken toen ik een beetje meer wakker was, zette ik de televisie aan en werd trakteert met het charmante gezicht van een drukke stadscentrum vol gelukkige mensen.


Dan realiseerde ik mij dat iedereen kleine Nederlandse vlaggen hadden en het volkslied zongen, zij hadden ook een groot koor van kinderen.

Nogmaals herinnerde ik mij waarom ik niet scherp op Koninginnedag Dag ben, ooit was de officiële verjaardag van de Koningin hier in Nederland in September.

Dit werd verplaatst naar 30 April, zodat zij de betekenis van 1 Mei konden weg nemen,  Meidag, de  Dag van solidariteit tussen arbeiders; wat niet in het Polder model past.

Zo om het concept arbeiderssolidariteit te verzwakken, veranderden zij de datum, dat zeer goed voor de Nederlandse staat schijnt gewerkt te hebben.

Ik heb geen bezwaren tegen een vakantie, maar ik houd werkelijk niet van de manier hoe de dag wordt gebruikt om mensen met nationalisme te indoctrineren.

Aangezien het mooi weer voor het eerst sinds 2009 was, zijn er veel mensen die uit op de straten van genoten, bijna ieder volwassen was dronken, helaas konden wij pas om 06.00 eindelijk slapen door al het laaiwaai.

Het is mooi om te zien hoe mensen een goede tijd hebben, wat mij zo droevig maakt is te zien hoe zij allemaal worden gemanipuleerd zonder het te realiseren.

No comments: