Tuesday, May 22, 2012

Monday, 21 May 2012. Mijn Beroep Winnen Zet Een Wettelijk Precedent


Penelope Rosemont


Dit weekend is plezierig geweest; ik ontving de brief van de Amsterdam  rechter en las dat ik mijn beroep had gewonnen.

Mijn besluit was te proberen geweest om zo weinig energie te investeren daarin als mogelijk, maar niettemin blijven proberen de airco te krijgen, wat ik een slecht besluit vond.

Het werkelijk is een schande, dat de afdeling Zorg en Samenleving van de WMO van de gemeente Amsterdam, die hulp en de faciliteiten moeten verstrekken aan gehandicapten dit zoveel mogelijk niet doet.

In plaats van het uitvoeren van hun werk, schijnen zij om hun tijd en waardevolle openbare middelen bij het zien van hoe en waarom zij zoveel mogelijk aanvragen kunnen weigeren.

Zeker verspilt de Gemeente van Amsterdam heel wat geld,op deze manier wanneer zij zeker op een rendabelere manier zouden kunnen werken door mensen te geven wat zij nodig hebben en wanneer zij het nodig hebben.

Ik veronderstel dat mensen te geven wat zij nodig hebben minder zal kosten dan het uitoefenen van hun controle door bureaucratische middelen toe te passen.

Tot nu toe heeft niemand mij over het winnen van mijn beroep contact opgenomen; Ik denk dat ik e-mail naar iedereen in kwestie zal verzenden, dat ik mijn beroep heb gewonnen.

Dit zal naar  mijn case manager Jacqueline en Annelies, de WMO mobiliteits adviseur van de gemeente Amsterdam, evenals Maurits mijn ergotherapeut en Janneke, één van de artsen bij de Rehabilitatie Kliniek op de Overtoom, Amsterdam gaan.

Ik ben vrij nieuwsgierig in verband met wanneer ik van de Afdeling zal horen van de Gemeente van Amsterdam die aanvraagen van gehandicapten behandelt.

Schande dat ik niet kon daar geweest zijn, om hun reactie te zien toen zij hun brief op Vrijdag om hun te informeren dat zij hun zaak hebben verloren.

Hopelijk zullen zij iets zeer spoedig doen aangezien het weer is plotseling zeer warm is, en ik zal de airconditioning zo spoedig mogelijk nodig hebben.

In feite kon ik het nu gebruiken, aangezien de temperatuur plotseling omhoog is gegaan. Dit schijn de manier te zijn hoe het deze laatste jaren gaat, één dag is het onder 10° de volgende dag is het over 20°.

Het wordt niet meer geleidelijk aan warmer, wat neigt te gebeuren is dat één dag is het koud genoeg voor de verwarming is, en de dag daarna moeten de vensters wijd open aangezien het zo heet is geworden.

Elke veranderingen in de temperatuur, heeft grote effecten op me, en mijn lichaam reageerde onmiddellijk wat mij  grote problemen veroorzaakt.

Het zou aardig zijn als de gemeente Amsterdam mij deze week benaderde om  mij mee te delen wanneer zij de airconditioning zullen installeren.

De sneller dit gebeurt, de beter voor mij en hopelijk ook voor alle andere mensen die airco aanvragen.

Het winnen van mijn beroep tegen de Gemeente van Amsterdam zal een wettelijk precedent zetten dat zeer nuttig zou moeten zijn voor iedereen die een aanvraag voor airconditioning maakt.

Voor mij en ik ben zeker ook voor vele anderen, is airco geen luxe maar een noodzaak aangezien ik de temperatuur in de woning constant koel moet hebben.

Multiple Sclerose dereguleert totaal alles, elke veranderingen in temperatuur heeft een enorm effect op mij, en ik verheug mij om koel te zijn deze zomer.

No comments: