Tuesday, May 29, 2012

Weerzin Wekkende Nieuws Vanuit met Anglo hijSyrië

Yves Tanguy Toen wij de 23.00 nieuws  van het BBC tv op Zondag en opnieuw vorige nacht zagen, en hoorden van de vreselijke rapporten over de voortdurende slachtingen van onschuldige mensen in Syrië was schokkend.

Dagelijks hoor ik op de radio dat de Veiligheidsraad van de V.N wat in Syrië gebeurt, in de sterkste termen veroordeelt; Frankrijk Duitsland evenals Groot-Brittannië hebben vandaag Syrische diplomaten verdreven.

De speciale gezante, Kofi Anan heeft van de V.N heeft tevergeefs probeerd om de Syrische overheid ertoe te brengen op te houden met aanvallen en doden van hun bevolking.

Hij is op deze diplomatieke opdracht voor de laatste zes weken zonder enig teken van dat het geweld spoedig ophoudt.

De Syrische overheid houdt zich verbergend achter verklaringen dat het niet het Leger is dat voor de slachtingen verantwoordelijk is; zij zeggen het zijn de insurgents is die de mensen vermoord

Het schijnt dat er meer geweld is sinds de aankomst van de vredeskorpsen van de V.N. niet minder is geweest, de recente rapporten gaan allen over een stad dichtbij Homs, Houla.

Zij begonnen Houla te beschieten, nadat het Syrische leger het grootste deel van Homs met de grond gelijk hebben gemaakt, daarna gingen de Alawite milities na elke huis en dodend iedereen die zij vonden.

Op Zondag hoorden wij dat 180 mensen in Houla, veel van hen kleine kinderen en zelfs babys zijn vermoord of door een schot in het hoofd of hadden hun kelen doorgesneden.

Nadat het leger bombardeerde en de mensen van Houla terroriseerde, verzonden zij opnieuw de milities van de Alawite om huis-aan-huis te gaan en brutaal wijze iedereen te vermoorden die zij konden vinden.

Een 10 jarigen jongen slaagde erin de dood te vermijden, zijn volledige familie kon het niet ontkomen, hij speelde dood te zijn naast de lichamen van zijn dode moeder en broers en zusters.


De Syrische overheid blijft protesteren dat het niet hen is die de moord doet, wanneer het duidelijk het Syrische leger is die hun burgers vermoord.

Alawite is van zelfde minderheidssekte zoals de regerende familie Assad,de milities zijn hevig loyaal aan hun leider Bashir Assad.


Assad schijnt te zijn vastbesloten om controle van het land te behouden ongeacht wat het kost, Alawites sekte is slechts 12% van de Syrische bevolking.

Het zou briljant zijn als Bashir Al Assad - nu weg zal stappen van zijn machtspositie om zodoende nog meer bloedvergieten tegen te houden, maar ik vrees werkelijk dat als hij het niet doet er een vreselijke burgeroorlog zal zijn.

Anders kon Assad zeer goed beëindigen lijdend aan het zelfde lot dat Gaddafi in Libië overkwam  om met een vlaggestok gestopt in zijn reet, door zijn liefhebbend burgers werd vermoord.


No comments: