Monday, May 28, 2012

Een Grote Schok En Een Fijne Vooruitzicht.


Brigitte Szenczi, Hungarian Artist, 1943-
http://figurationfeminine.blogspot.com/2010/01/brigitte-szenczi-1943.htmlGisteravond zaggen wij de halve finale van het programma The Voice op BBC TV, die wij gezien hebben sinds het vorige maand begon.

Twee van de mensen die meedoen zijn Ruth Brown en Jaz Ellington, zij hadden de beste stemmen; de meesten van anderen waren generisch en hadden geen goede stemmen.

De enige andere goede stem is Tyler, een goede vriend van Amy Winehouse, die tragisch afgelopen zomer stierf, dit beroofde ons allemaal van haar unieke stem.

Wij keken in ongeloof  toen eerst Ruth Brown niet werd door gestemd na de finale door het publiek, zij kozen Leanne om door naar de finale te gaan.

Wat gek om Leanne door te stemmen, wanneer zij niet de stem heeft die Ruth Brown heeft, Leanne  zingt net zoals een tweederangs zanger in een kroeg of club.

Terwijl Ruth Brown een prachtige krachtige en hartstochtelijke stem heeft,  zij is een goede Soul zanger.

De tweede schok was toen wij zagen dat het publiek ook de vele goeie stem, van Jaz Ellington niet hebben door gestemd na de finale.

Behalve Tyler, de andere mededinger, die door naar de finale gaat, met een stem die als een bleke imitatie van Delores O'Reardon klinkt, de zanger van de Cranberries, was BO.

Hoe teleurstellend, nogmaals schijnt dat het publiek het echte talent van de show eenvoudig heeft weggestemd omdat zij zwart zijn.

Ik hoopte werkelijk dat Ruth Brown de finale zou winnen; Tom Jones die haar mentor was scheen  ook zo te denken, hij zei dat hij alles zal doen om haar een grote ster te maken.  
                                                      
Ik hoop hij doet het, haar stem zou moeten worden gehoord, en ik verheug me op het zien van haar in het programma Later met Jools Holland, misschien dit September, een opwindend vooruitzicht.  
No comments: