Sunday, July 15, 2012

Bokswedstrijd


Oscar  Dominguez.


Gisteravond laat keken wij de boks wedstrijd in West Ham voetbal stadium
 Upton Park, East London tussen David Hay en Derek Chisora.

David Hay kwam op met de bekende melodie van McFadden en Whitehead van Ain't No Stopping Us Now, hij was volledig geconcentreerd op de komende strijd, er waren geen emoties zichtbaar in zijn gezicht.

Zijn entree was eenvoudig,  David Hay droeg zijn blauw, wit en rood boks  broek en een rode T-shirt en met een paraplu boven zijn hoofd gehouden en om hem te beschermen tegen de stromende regen.

Er waren 40.000 toeschouwers aanwezig op de plaats, de regen kon niet de menigte opgewonden anticipatie van de strijd verpesten.

Derek Chisora op komst  was meer dramatische,  hij droeg een lange jas met een kap die  hem deed eruit zien als een demonisch karakter uit Star Wars.

De strijd begon onmiddellijk met een dynamische confrontatie tussen de twee boksers, Derek keek in goede vorm.

Eerste ronde ging naar David Hay, evenals de volgende drie rondes, hoewel Derek Chisora  een goede strijd probeerde te maken, werd het duidelijk dat David had de overhand.

Dit werd meer merkbaar in ronde vier en in ronde vijf heeft David Derek op de grond geslagen met een klassieke combinatie van  twee enorme links en een massale rechts vuistslagen.

De scheidsrechter heeft geteld tot zes en Derek kon weer staan en de wedstrijd werd hervat, maar niet voor lang door dat David Hay hem  voor de tweede keer met drie links vuistslagen en twee links vuistslagen alles in een combinatie.

De strijd was over in vijf rondes, en David Hay was de winnaar, toen het afgelopen was, hebben David Hay en Derek Chisora  de armen om elkaar gedaan als teken dat hun vijandschap was nu vergeten.

Derek heeft David geprezen en op zijn beurt was David Hay vol complimenten over Derek Chisora zeggen dat Derek een toekomstige kampioen was.

David Hay versloeg  Derek Chisora in de vijfde ronde iets dat de wereld middengewicht kampioen Vitali Klitschko  niet kon doen in hun 12 ronde  in München, Duitsland eerder in het jaar.

David Hay winnen was precies wat de menigte wilde gebeuren, Derek Chisora heeft aangetoond dat hij was niet alleen een goede vechter, iets dat in de toekomst in zijn voordeel zal zijn.

No comments: