Tuesday, July 24, 2012

Een Olympisch Jamboree.


Oscar Dominguez
http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%93scar_Dom%C3%ADnguez
Op de Victoria Derbyshire show op Radio 5 live, vanmorgen hoorde ik  schokkende feiten over de negatieve gevolgen die de Olympische heeft, speciaal in Oost London waar de spelen worden gehouden.

Er zijn momenteel 40 procent van de kinderen die in armoede in de Borough of Newham, Oost-Londen leven.

De huur prijzen en gemeentelijke  tarieven zijn omhoog gegaan met 40 procent omdat huizenprijzen en huurprijzen zijn gestegen als gevolg van de Olympische spelen.

Dit is direct veroorzaakt als gevolg van de hoge huurprijzen die de grote winkel ketens in het nieuwe winkelcentrum betalen.

Buurt bewoners zijn niet voldoende geïnformeerd van een verscheidenheid van gebeurtenissen, zoals anti-vliegtuigen raketten die werden geplaatst op het dak van verschillende woon torens  in woonwijken rond Stratford, Oost-Londen waar de Olympische spelen plaatsvinden.

Ze werden ook niet geïnformeerd dat er zou een repetitie van het vuurwerk die deel van de openingsceremonie op vrijdag uitmaken zal, noch waren zij uitgenodigd om het vuurwerk te zien. 

De combinatie van deze raketten op hun daken tegen hun wil, en horen wat ze dachten dat het was kanonschoten en explosieven, na middernacht moet verschrikkelijk geweest zijn.

Kinderen werden wakker en schreeuwend in paniek  omdat niemand wist wat gebeurde, want zoveel zij wisten was het een terroristische aanslag.

Vele winkels in High Street in Stratford zijn al gesloten en dit is direct te verwijten aan de gevolgen van de grote nieuwe winkelcentrum rechts naast het Olympisch Stadion.

Victoria sprak met veel bewoners van Stratford, sommigen van hen ondernemers die grote problemen hebben ondervonden.

Veel bedrijven waren gevestigd op het land waar zij het Olympisch stadion en andere locaties wilden bouwen.

Bedrijven, die een lange huur haden met en lage huurprijzen, moesten vertrekken naar een andere plek, op Vis Eiland waar zij hogere huren moeten betalen en nu worden zij geconfronteerd met enorme logistieke problemen.

Wegens de Olympische spelen, kunnen die bedrijven hun klanten niet garanderen dat zij zullen toegang krijgen tot het industriepark.

Sommige bedrijven, zoals  bouw bedrijven en een grote drukkerij worden geconfronteerd met een sombere toekomst die hen uit het bedrijfsleven dwingen kan.

In het centrum verliest een café 500 pond elke dag vanwege het winkelcentrum, die vol is van de winkelketen.

Toen London won het Olympische bod in 2005, was er veel gesproken dat het zou Oost Londen regenereren, evenals zou het waarde toevoegen voor de toekomstige generatie.

Er lijkt niet te zeer veel bewijs van een langdurige regeneratie noch een erfenis zijn voor het gebied dat kan worden gebruikt door buurt bewoners.

Tot nu toe heb ik veel gehoord over het logistieke nachtmerrie verkeer rond de stad.

Het feit dat lokale taxichauffeurs niet zijn toegestaan om te kijken voor klanten in de buurt van het Olympische park.

Lokale winkels hebben klanten verloren naar het nieuwe winkelcentrum Westfield, een enorme McDonalds zorgt ervoor dat obesitas en diabetes wordt nog erger.

De ramp van de aanwerving van beveiligingspersoneel door een internationale veiligheidsbedrijf, G4S heeft veel  mensen hun vooruitzicht op werkgelegenheid gekost.

Het is een feest van geld makerij voor het Olympisch Comité en de sponsors, de multinationale bedrijven.

No comments: