Saturday, July 28, 2012

Het Leven Hervatten.

Josip Seissel
http://en.wikipedia.org/wiki/Josip_Seissel


Sommige delen van Amerika zijn ervaren extreme droogte en branden en Tornado's, verschrikkelijke stormen en overstromingen, velen hadden geen elektriciteit.

Verschrikkelijk nieuws, ik hoop dat geen van mijn blog vrienden hebben problemen als gevolg van een van deze gebeurtenissen in de buurt van hen.

Deze problemen veroorzaken ontberingen en zijn onaangenaam omdat ze het dagelijks leven moeilijk en stressvol maken.

Hun problemen zijn allemal veroorzaakt door de weersomstandigheden; geen van hen zijn te wijten aan een wreed regime.

Deze weer-gerelateerde problemen verdwijnen bijna in het niets in vergelijking met wat in Syrië gebeurt.

President Assad moorddadige regime zijn dagelijks bezig om burgers te vermoorden, om hun controle te behouden over het land.

Dit is al 16 maanden nu aan de gang; een brute conflicten uitgevochten tussen een uitstekend gewapende staatsmachine en een lichtbewapende oppositie.

De woedt in het hele land, in Homs, Hama, de stad waar Bashir Assad's vader  duizenden had laten vermoorden door zijn leger in 1982.

Duizenden burgers zijn vermoord en velen waren verkracht, gemarteld en opgesloten sinds dit alles begon in April 2011.

Assad's  leger worden ondersteund door de milities van Shabiha die zijn opgebouwd van Alevieten; leden van Assad minderheid elite, soennieten, criminelen vrijgelaten uit de gevangenis door Assad, evenals opportunisten uit voor wat ze kunnen krijgen.

De milities fungeren als de brute vechtersbazen voor het regime, ze volgen President Assad leger, zodra het leger had gebombardeerd gaan de milities van huis tot huis en verkrachten, martelen en vermoorden alle bewoners die ze kunnen vinden.

Blijkbaar willen de Shabiha noch het regime of de oppositie, ze zijn schijnbaar alleen geïnteresseerd in de vernietiging van het land.

De gevechten die nu woedt in Syrië de grootste stad, Aleppo waar Assad's  strategie opnieuw is het bombardement van de rebellen net zoals hij deed in Homs totdat zij worden verpletterd.

Het enige verschil is nu dat het Vrije Syrische leger niet alleen in de stad zijn, maar ze ook in de controle van het platteland rond de stad  en zij geloven dat zij nu winnen.

Het is een schande dat het regime van Bashir Assad niet eerder aftreden is, maar ze wilden aan de macht blijven, geen kwestie van wat het zou kosten.

Hopelijk zal het regime spoedig weg zijn en het leven kan hervatten worden, en het normale elke dag ritme kan weer beginnen en de bevolking van Syrie kan weer veilig leven.

No comments: